5 viralnih video posnetkov, ki so v nas uspeli zbuditi najmočnejša čustva

Skozi leta je YouTube postal arhiv neverjetnih trenutkov, ki so nekoč - in potem vsakič znova - uspeli v nas prebuditi najmočnejša čustva. Posnetki, za katere lahko (ponovno) pripravite robčke.

P&G nas je spomnil, da se lahko za vse zahvalimo našim mamam (foto: P&G) P&G
23. 6. 2015

Poškodovani vojni veteran lahko ponovno hodi brez opornic - s pomočjo joge!

Če še danes ne verjamete v zdravilno moč joge, potem vas bo vsekakor prepričal ta izjemni posnetek iz leta 2012. V njem spoznamo vojnega veterana, padalca, ki si je zaradi številnih skokov s padalom sčasoma tako poškodoval hrbet in noge, da več ni mogel hoditi brez pomoči opornic. 

Zaradi omejenega gibanja je pridobil veliko odvečnih kilogramov in svojo usodo sprejel za dokončno realnost. Trudil se je spremeniti, a so ga tisti, ki naj bi mu pomagali, zavračali. Češ, da rešitve ni. Nato ga je sprejel inštruktor joge iz Dallasa. 

29-letno dekle prvič v življenju sliši zvok

Sloan Churman se je rodila gluha in 29 let živela v tišini. Ko so končno izdelali slušni aparat, s katerim lahko popravijo njeno rojstno napako, je s seboj v bolnišnico Envoy vzela moža in kamero - in do danes je njen prvi trenutek z zvoki, smehom in govorom navdušil že preko 24 milijonov ljudi.

Ponovno srečanje z levom Christianom

Zdaj že legendarna zgodba o Johnu Rendallu in Ace Berg, ki sta leta 1969 na dražbi v luksuzni trgovini Harrods kupila levjega mladiča - osamljen in žalosten v kletki, se jima je zasmilil, zato sta se odločila za nakup in ga odnesla domov (kdo bi si mislil, da je bilo to nekoč mogoče?). 

Ko je levji mladič, ki sta mu dala ime Christian, odraščal, je potreboval vedno več prostora. Imela sta dovoljenje, da ga razgibavata na trati lokalne cerkve, a kmalu je postalo jasno, da njegov življenjski prostor zahteva še veliko več. John in Ace sta zato Christiana vrnila v divjino, v Afriko.

Leto kasneje, sta ga želela obiskati. Izvedela sta, da je Christian postal vodja krdela in da je sedaj že popolnoma asimiliran v divjino - zelo verjetno, se svojih človeških rejnikov ne spomni več. A se jih je.

P&G oglas - Hvala, mama!

Za olimpijske igre leta 2012 je podjetje Procter & Gamble pripravilo čustven oglas, ki prikazuje različne športnike iz vseh koncev sveta, kako odraščajo, trenirajo in na koncu končajo na olimpijskih igrah. In kako se za vsak korak do tega uspeha lahko zahvalijo predvsem svojim mamam.

Zakaj se je vredno potruditi za naše ljubljenčke - mačka BUB

Mucka BUB je bila že kot mladiček zaradi redke kostne bolezni osteopetroze skorajda popolnoma nepokretna. Mnogi veterinarji izboljšanja niso napovedovali - a lastniki in BUB se s to usodo niso hoteli sprijazniti. Zahvaljujoč znanosti, predanosti in napravi Assisi Loop, ki mucki omogoča redno elektromagnetsko terapijo, BUB danes lahko teče, skače in se igra.