5 znakov, da imate karmični dolg

Vse se vrača, vse se plača. Če verjamete v karmo, potem vas bo zanimalo, zakaj se ta včasih neprestano vrača tudi skozi več življenj. Karmični dolg je prav to – karma iz prejšnjih življenj. Dobra novica pa je, da ko razumete in sprejmete svoj karmični dolg, lahko v zvezi s tem tudi nekaj storite.

5 znakov, da imate karmični dolg (foto: profimedia) profimedia
9. 10. 2022

Karmičen dolg zajema nekaj, kar se je zgodilo v prejšnjem življenju in zaradi česar še vedno ’plačujete’, trdi numerologinja in avtorica knjige You Are Cosmic Code Kaitlyn Kaerhart. "Če se neke karmične lekcije niste naučili, se bo ta ponavljala, dokler vam ta ne bo jasna," pa pravi jasnovidec in akupunkturist Deganit Nuur.

Znamenja, da imate karmični dolg

1. Izkušate na videz nerazumljiva vedenja in vzorce

Če v življenju izkušate nekaj, česar ne morete pojasniti, obstaja velika možnost, da dotično korenini v minulem življenju. »Takšnih je večina iracionalnih strahov ali nenavadnih vedenj ali vzorcev, ki nimajo prave podlage v kontekstu trenutnega življenja," je povedal Nuur.

Morda vas je strah odprtega morja, se bojite biti srečni, ne zaupate avtoritetam – če nič od tega ne morete razložiti z izkušnjami tega življenja, potem vaši občutki ali vedenja verjetno izvirajo iz prejšnjega življenja.

2. Priložnosti za premagovanje izzivov se pojavljajo same od sebe

Naj si še tako prizadevate ogniti problemu, če ne boste razrešili svoj karmični dolg, se bodo ti neprestano še naprej pojavljali. V resnici gre za priložnosti, da poravnate račun in se zedinite s svojo karmo.

3. Ste imeli eno ali več karmičnih vezi

Včasih se karmični dolg nanaša na naše zelo bližnje odnose, zato jim tudi pravimo karmični odnosi. Morda vas je večkrat potegnil v odnos z določeno osebo, na primer takšno, za katero se zdi, da vas vedno znova uči iste lekcije. Te vrste odnosi so lahko toksični, hkrati pa so nujni, da enkrat za vselej poravnate karmični dolg.

4. Zavedate se ene ali več tem, ki se ponavljajo v vašem življenju

Tudi če bi poskušali ignorirati svoje dolgove, verjetno že veste, katere teme in težave se neprestano pojavljajo v vašem življenju.

Nuur pravi, da se zaradi neuresničene karme lahko počutite ujete. Karmični dolgovi se lahko zdijo veliki in morda se bojite, da jih niste sposobni premagati, pa vendar se jim ne morete ogniti.

Kako vrniti karmični dolg?

"Vračanje karmičnega dolga ni tako enostavno, kot bi bilo, če bi se danes zgolj lepše obnašali do nekoga, ki ste ga včeraj prizadeli z zlobnim vedenjem. Morda boste dali vse od sebe, da bi obvladali karmično lekcijo, dokončali karmo in še tako pazili, da ne bi dodatno škodovali, pa vas na koncu ne bo čakala nekakšna nagrada, ker ste se rešili dolga," je jasen Nuur.

Namesto tega predlaga, da razvijate ozaveščanje o vplivih vašega vedenja in odločitev, ki jih sprejemate. Namesto razmišljanja o odplačevanju dolga, Kaerhart svetuje, da na vse skupaj gledate kot na nujno izkušnjo, ki vam ’kaže, kaj so morali drugi pretrpeti zaradi vas’ v prejšnjem življenju. "Ko boste to zares razumeli, se boste začeli vesti drugače," je povedala.

Ko do svojih karmičnih dolgov pristopimo z višjim razumevanjem in sočutjem, se lahko z njimi neposredno soočimo, namesto da bi se jim izogibali. A tudi to vam ne daje nobene garancije, da vam bo s karmičnimi dolgovi uspelo poračunati že v tem življenju, so še prepričani na hrvaški Sensi, od koder smo zgornje pisanje tudi povzeli.

Preberite več na Metropolitan.si