5 znakov, da sledite srcu

Kdor zaupa svoji intuiciji, sledi srcu in ne ocenjuje vsega z razumom, je resnično svoboden. Preverite, kako je z vašo svobodo …

5 znakov, da sledite srcu (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
4. 9. 2019

Tisti, ki posluša srce, je strasten, odprt, ni ga strah deliti svojih občutkov in se prepuščati trenutnemu navdihu, če v sebi čuti, da je nekaj prav. Lahko sprejema in deli ljubezen brez strahu.

Če niste prepričani, kdaj vaša glava še vedno premaga srce, pa poglejte še spodnje primere.

Znaki, da sledite srcu:

1. Ko na vrata potrka ljubezen, se ji vržete v objem

Če vas neka oseba resnično prevzame, ne razmišljate preveč, ampak se prepustite in 'skočite' v razmerje z odprtim srcem. Drugi vas opozarjajo, da 'bodite pametni', da 'ni dobro, če se kar takole zaletite', vi pa samo skomignete z rameni, ker v sebi veste, da ravnate prav. In to je vredno več od vseh drugih mnenj in pravil. Če sledite srcu, še zdaleč ne pomeni, da ste neodgovorni … zelo ste odgovorni – za svojo lastno srečo in notranji mir. V ljubezni vselej tvegate, saj nočete zamuditi lepih trenutkov … kadar pa se odnos ne izide, se zavedate, da ste se vseeno veliko naučili. In nato spet odprete srce za nova spozna(va)nja.

2. Zelo ste čustveni

Vodi vas strast. Ne preračunljivost ali kakšen občutek finančne varnosti, na podlagi katerega odločitve sprejema veliko ljudi. Za vas pravijo, da ste 'preveč emocionalni'. Kaj pa to sploh pomeni? Da ste globoko v stiku s seboj, da poznate svoje srce in znate pravilno definirati in artikulirati, kako se počutite. In s tem ni prav nič narobe. Strah naj pripada tistim, ki vselej skrivajo svoja občutja in vas obsojajo … Vaša intuicija vas ne pušča na cedilu. Z veseljem se povezujete z ljudmi in ste sočutni, ljubeči ter skrbni v odnosih. Tudi službo in družbo izbirate na podlagi svojih občutkov, in ne na podlagi prevladujočih mnenj o tem, kaj naj bi bilo 'dobro za vas'.

3. Znate prisluhniti notranjemu jazu

Vedno se zanašate na to, kaj vam sporočata vaša duša in telo. To pomeni, da skrbite zase na fizičnem, mentalnem in duhovnem nivoju, saj se zavedate svojih potreb. Ostajate si zvesti, četudi ostali kdaj podvomijo v vaše odločitve.

4. Ne razpredate v nedogled, pač pa reagirate, kot čutite

V ljubezni ni prostora za premlevanje, to je vaš moto. Če čutite, da je oseba prava za vas, se ji predate. Ne igrate igric, ne postavljate trapastih preizkušenj, ne čakate, da bo kdo drug vodil vašo usodo. Ko vam notranji glas prišepne, da je nekaj dobro za vas, mu sledite. 

5. Ko izkušate bolečino, ne pustite, da vas ta ohromi

Ne glede na to, kaj se vam zgodi, ostajate optimistični in prepričani vase in v višje dobro. Četudi imate zlomljeno srce, se globoko v sebi zavedate, da boste nekoč spet ljubili. Mirno sprejmete bolečino in si naklonite dovolj časa za prebolevanje. Ne dovolite, da bi vas rane tako hudo zaznamovale, da ne bi spet in spet poskusili. Iz tega razloga življenje jemljete z zavidljivo lahkotnostjo in igrivostjo. Blagor vam! Nikar se ne spreminjajte in nikomur ne dovolite, da vam vzame to "naivnost", ki je v resnici modrost.

themindsjournal.com

Preberite še: