5 znakov, da ste na nizkih vibracijah

Ste polni zagona in se lahkotno gibljete skozi življenje ter sprejemate dane lekcije? Če je vaš odgovor ne, potem verjetno živite na nižjih vibracijah. Preverite spodnje znake in spremenite način delovanja, da si povrnete zasluženo srečo. 

5 znakov, da ste na nizkih vibracijah (foto: unsplash) unsplash
12. 7. 2019

Vsi smo energija in vse je energija. Včasih zapademo v stanja, ki nas vlečejo k tlom in še preden se zavemo, smo v spirali negativnosti, ki gre samo še navzdol 

… Če se prepoznate v katerem od spodnjih znakov, je čas za spremembo!

1. Ste kralj/ica samopomilovanja

Če se pogosto počutite manjvredno, se primerjate z drugimi in sebe vidite kot zgubo, druge pa kot uspešne, potem definitivno živite v nizkih vibracijah. Zavedajte se, da vsak poraz še ne pomeni konca sveta in nehajte slabo misliti o sebi. Tisto, čemur posvečamo pozornost, se namreč stopnjuje.

Nismo vsi bogati in super uspešni v karieri, nimamo vsi popolnih ljubezenskih odnosov in enkratnih prijateljev … Saj to tudi ni smisel življenja. Smisel je učenje in rast, zakar pa potrebujemo tudi težje situacije. Pa vendar lahko vedno najdemo užitke v malih stvareh in znamo prepoznati lepoto v slehernem dnevu. Opustite pričakovanja in gradite na tistem, kar lahko imate: na ljubezni, samospoštovanju in praznovanju življenja že samo zato, ker ste!

2. Ves čas kritizirate in krivite druge

Svet je krut in vsi so krivi za vašo nesrečo. Mar res? Ko razočaranja in krivda zamrznejo naš potencial, je najlažje iskati krivce zunaj sebe. Ampak v resnici smo sami kovači svoje sreče – tudi v primeru, ko se znajdemo v situaciji, ki nam ni najbolj naklonjena. Vedno imamo izbiro, da na stvar pogledamo iz drugega zornega kota in v še tako težkem trenutku najdemo pozitivno izkušnjo. Če ste nagnjeni k temu, da ob vsaki težavi pokimate in si rečete: »Točno sem vedel/a, da bo tako«, če zaupate, da so vam namenjene slabe stvari … potem jih boste tudi dobivali. Poglejte vase in dodobra prevetrite svoje negativne vzorce, ki vas hromijo.

Kritika je lahko pozitivna, ampak samo, vkolikor je konstruktivna. Nekateri ljudje obsesivno kritizirajo druge in se ukvarjajo z njihovimi življenji, ker jih je strah pogledati vase. A nihče ne more večno bežati pred sabo … Prevzemite odgovornost za svoje mišljenje in obenem za svoje življenje. Osvobodite se.

3. Smeh vas nervira

Ko gledate nasmejane vesele obraze, se vam obrača v želodcu. Morda se vam zdijo naivni in trapasti, saj je na tem planetu vendar toliko problemov, oni pa se brezglavo zabavajo. Na tihem se sprašujete, kaj imajo oni, česar vi nimate, da so tako srečni. Odgovor je preprost: izbrali so drugačen, pozitiven pogled na stvari. Tudi vi ga lahko.

Namesto, da se umikate pred svetom in se izogibate ljudem, najdite somišljenike in tudi vi se boste kmalu smejali … ne njim, pač pa z njimi. Dovolite si užitek. Zapojte, zavriskajte, zaplešite v življenje! Smeh je zdravilec duše! Nihče vas ne bo gledal postrani, če si boste privoščili srečo. Še z veseljem se vam bodo pridružili.

4. Strah vas je povsem hendikepiral

Strah je v določenih situacijah lahko koristen, saj nas varuje … ko preseže zdravo mero, pa postane ovira, ki jo je zelo težko preplezati. Vprašajte se, česa vas je zares strah? Kaj se skriva v vaši globini? Se bojite smrti? Osamljenosti? Poraza? Karkoli že je, to lahko z močno voljo in delom na sebi presežete. 

Vsakomur od nas se lahko dogodi kaj slabega, ampak če nenehno mislite na to in vas skrbi, je veliko večja možnost, da boste s slabo energijo res priklicali kakšno negativno situacijo. Ni vse tako črno, kot izgleda. Lahko se imate lepo in varni ste!

5. Obsedeni ste z materialnimi stvarmi

Ali svoja čustva hranite s pretiranim nakupovanjem? Se počutite prazne in preveč jeste ali pijete alkohol? Si želite še večjo hišo, še boljši avto, še več oblačil … ker mislite, da boste potem končno srečni? To ni rešitev. Tudi denar je samo energija. Ni vam treba porabiti vsega, kar imate, da bi zadovoljili svoje potrebe.

Notranji mir prihaja od drugod in za dosega le-tega potrebujete samo čas in voljo – ne debele denarnice. Status, ki je povezan z denarjem, je izmišljotina, na katero nasedajo samo plehki ljudje. Vi niste med njimi, ne zares.

Poiščite mir v sebi, ne v nakupovalnem središču ali v gostilni.  

Vir: The Mind's Journal

Preberite še:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri