5 znakov, da ste v duhovno izpolnjujočem razmerju

Preberite, kateri znaki kažejo na to, da ste v  duhovnem partnerstvu, ki vaju oba navdihuje in zdravi.

5 znakov, da ste v duhovno izpolnjujočem razmerju (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
2. 8. 2019

1. Skupaj rasteta

Nič ni bolj bolečega od odnosa, v katerem eden napreduje in si prizadeva za osebno rast, drugi pa stagnira. Seveda to še ne pomeni, da se morata vseh duhovnih praks lotevati skupaj, ampak da se vsaj podpirata pri iskanju in preskušanju metod, ki vama pomagajo, da skrbita za svoje duhovno in telesno zdravje in da sta bolj ljubeča do sebe in drug do drugega.

Medsebojna spodbuda in razumevanje sta ključ za vsako zdravo zvezo.

Pari, ki drug drugega spodbujajo k iskanju notranjega miru in odkrivanju lastnega potenciala, pa so zagotovo najsrečnejši. 

2.  Spoštujeta osebni prostor

Razumeta, da vsak potrebuje tudi kvaliteten čas zase, zato ne manipulirata in ne izsiljujeta, kadar si eden želi pozornosti, drugi pa je zaposlen ali pa se posveča sebi. Ni vama treba skupaj prežeti vsake proste minute, da bi si popolno zaupala in se počutila povezano. Dovolita si dihati in si dajeta prostor na čustvenem, psihološkem in energetskem nivoju. Znata določiti meje in se jih držati. Če nekdo na neki točki v življenju potrebuje nekoliko več časa zase, to spoštujeta oziroma tega ne jemljeta osebno.

3. Vselej lahko računata drug na drugega

Če je eden v težavah, ve, da se lahko zanese na drugega ne glede na čas v dnevu. Drug drugemu nudita oporo, varnost in toplino. Sta odprtega duha in ne obsojata. Vesta, kdaj se en počuti bolj ranljivo in tega nikoli ne izkoriščata. Sta globoko povezana in zavedata se, da bosta lahko skupaj z dobro mero potrpežljivosti premostila vsako oviro – ne glede na to, kako velika je.

4.  Drug drugega navdihujeta

Zaradi partnerja si želite biti še boljša oseba, in obratno. Vsak nasvet ali kritiko znata razumeti kot konstruktivno oziroma dobronamerno. Trudita se, da bi v življenje vnašala spremembe, ki koristijo obema – tako na čustveni kot na duhovni ravni.

5. Ko sta skupaj, se odlično počutita 

Energija, ki vaju povezuje, je izjemna. Partnerjev dotik in glas sta za vas zdravilna. 

Ker se močno ljubita, sta sposobna to ljubezen prenašati tudi na druge.

Seveda pa se tudi v takšnih odnosih vedno ne cedi med in mleko. Včasih se tudi povsem spravljate ob živce. A tudi iz tega se učite.

Več v članku: Sorodna duša vas lahko spravi ob živce!

Vir: The Mind's Journal

Preberite še: