5 znakov, da vam skuša podzavest nekaj povedati

Naš um je labirint skrivnosti. Znanstveniki ga še zmeraj niso uspeli do kraja razvozljati. Podzavest komunicira z nami na različne načine, naše najbolj globoke misli in uvidi vselej pridejo s tega naslova. 

5 znakov, da vam skuša podzavest nekaj povedati (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
8. 10. 2019

5 načinov povezovanja s podzavestjo:

1. Nenadni uvid

Intuicija je zelo močno orodje, ki nam v življenju lahko pomaga slediti pravi poti – če ji le znamo prisluhniti. Nikoli ne moremo vnaprej načrtovati, kdaj bomo dobili določen preblisk in ne vemo zagotovo, kdaj se nam bo utrnila kakšna pomembna ideja. A prav nenadni uvidi so tisti, ki lahko zapeljejo življenje na povsem novo in nepričakovano pot, zato jih je vredno upoštevati. 

Včasih se vam takšni uvidi utrnejo ponoči, med meditacijo, pod tušem... Zapišite si jih, saj jih lahko takoj pozabite!

2. Katere misli so pravi prebliski?

V enem samem dnevu se nam porodi na tisoče misli. Nekatere so pomembne in odločilne za naše ravnanje, druge malo manj. Um nas bombardira z mnogimi mislimi, ki pridejo in grejo. Dobro je, če znamo prepoznati, kdaj nam skuša podzavest nekaj povedati in kdaj gre zgolj za analizo preteklih dogodkov, projekcijo, za strahove in občutenja.

Treniranje uma in misli je mo(go)čno orodje, ki nam lahko dobro služi, če se zavedamo, da smo sami gospodarji svoje usode in da s svojo energijo spreminjamo svojo sedanjost, ob tem pa tudi prihodnost.

3. Ponavljajoče se sanje

V starih časih so verjeli, da so sanje vizije, ki nam jih pošiljajo božanstva. Prepričani so bili, da imajo enake ponavljajoče se sanje zelo velik pomen, da so pravzaprav sporočila bitij iz onostranstva, ki nas ščitijo in vodijo po naši poti.

Podzavest nas kar naprej opominja na signale, ki se jih trudimo ignorirati. Ko smo budni, hitimo in kakršnekoli prebliske spregledamo, med spanjem pa se lažje povežemo s svojo dušo. Sanje nam lahko razkrijejo, kaj je poslanstvo naše duše, kaj moramo storiti, da bi uresničili svoje cilje in želje, pa tudi katerih ljudi in situacij se moramo izogibati … 

Veliko sanj prinaša pomembna sporočila in so bolj pomembna od misli, ki nas doletijo čez dan.

4. Fizični simptomi

Sanje niso edina metoda, s katero podzavest skuša vzpostaviti stik z nami. Včasih nam pravilno pot pokaže tudi naše telo. Znaki so lahko zunanji ali notranji. Med najbolj pogoste zunanje znake, da bo treba nekaj spremeniti, štejemo razne bolečine kot so boličine v križu, glavobol, težave s prebavo in želodcem, napihnjenost, bolečine v vratu in ramenih … med notranje pa kronično utrujenost, otopelost, nenadni padec energije, izčrpanost in izgorelost. Seveda lahko tudi zbolimo, če že dolgo časa ne upoštevamo opozoril. 

Vsi negativni znaki pomenijo, da se je v našem življenju nabralo preveč vsega, da smo preveč pod stresom, da se moramo umiriti in zadihati s polnimi pljuči ter premisliti o tem, kaj počnemo … šele tedaj bomo lahko začutili, kakšna je naša prava namera in katero pot je treba izbrati, da bomo zares srečni in izpolnjeni.

5. Občutek, da nimamo svobodne volje

Včasih se zgodi, da nikakor ne moremo uresničiti svojih ciljev. Karkoli naredite, vam nekaj zablokira pot ali vas ustavi. Stvari se ne izpeljujejo. To je lahko tudi znak, da ima vaša podzavest drugačne načrte. Prepustite se toku življenja. 

Vir: The Mind's Journal

Preberite še: 4 svarilni znaki, ki vam jih pošilja intuicija

ali pa

Kako vas življenje opozarja, da ste na napačni poti