Močne ženske pokažejo svojo ranljivost

27. 7. 2019
Deli
Močne ženske pokažejo svojo ranljivost (foto: profimedia)
profimedia

Moč uma je veliko močnejša od fizične. Veliko ljudi redno krepi svojo fizično moč in kondicijo, da bi bili bolj vitalni in zdravi. Ne smemo pa pozabiti na moč, ki jo svobodne, inteligentne in čutne ženske nosijo v sebi. Preberite, v čem se odlikujejo.

Opis spodnjih lastnosti vam lahko služi tudi kot motivacija, da še okrepite svojo moč.

Kakšne so močne ženske?

1. Perfekcionizem ni njihov cilj

Če si zadate zelo visoka merila, obstaja možnost, da cilja ne boste dosegli. Vsakič, ko vam spodleti, ste bolj zafrustrirani. Pritisk je tako visok, da ste v stalnem strahu, ki vpije ''Nisem dovolj dobra!« Perfekcionizem tako postane vaše prekletstvo, ne poslanstvo.

2. Ne primerjajo se z drugimi

Močne ženske se zavedajo svojih dobrih lastnosti in vrednot. Ne zgledujejo se po drugih in ne ocenjujejo. Če ste nagnjeni k opazovanju drugih in se ob tem počutite manjvredne, takoj prenehajte s tem! Vsak človek je edinstven in neponovljiv. Bodite to, kar ste, od drugih pa se raje učite, namesto da bi se primerjali.

3. So ponosne na svoje uspehe in se nikoli ne dajejo v nič

V mladosti smo mnogi poslušali, da je ponos slaba stvar. Toda to ni vedno prav - kadar nekaj dosežete, bodite veseli, praznujte, pohvalite se. Prav tako se morate naučiti sprejemati pohvale drugih. To seveda ne pomeni, da mnenju okolice pripisujete prevelik pomen in na njem gradite svojo samopodobo, ampak kakšna lepa beseda na račun vašega dela, ideje ali videza vam res ne bo škodovala. Če ste ponosni na svoj dosežek, še ne pomeni, da ste narcisoidna oseba. Te druge se tako ali tako ne ukvarjajo s tem, ali so preveč ponosne ali ne.

4. Niso žrtve lastnih dvomov in ranljivosti

Vsi imamo svoje šibke točke, mnogi se jih trudimo na vse pretege skriti in se pretvarjati, da smo zmeraj močni. Toda moč ni v skrivanju šibkosti – prava moč se skriva v pogumu, da pokažemo tudi svojo ranljivost. Le na tak način lahko ustvarimo pomenljive, globoke odnose. Močne ženske priznajo, kadar jih nekaj prizadene, ne pustijo pa, da bi to vodilo njihovo življenje. Ne smilijo se same sebi, ampak ukrepajo, če čutijo, da je čas za spremembo oziroma sledijo svojemu cilju ne glede na deževne dni. To pa lahko storijo le zato, ker zaupajo vase in v svoje sposobnosti.

5.  Znajo spodbujati in navdihovati

Življenje ni tekma. Ko enkrat spoznamo, da smo vsi eno, lahko delamo skupaj kot ekipa in se podpiramo. Močne ženske se tega dobro zavedajo. Niso osredotočene samo nase, ampak znajo pomagati drugim in nikoli ne izkoriščajo tuje šibkosti za dosego lastnih ciljev.

6.  Kršijo pravila

Pravila obstajajo zato, da vzpostavljajo red. Toda, če jih je preveč, nas utesnjujejo in nam ne dovoljujejo, da bi izražali svojo individualno naravo.

Močne ženske ne pustijo, da bi jih okolica omejevala – ker čutijo močno odgovornost do sebe, si same postavljajo pravila. Le na tak način lahko rastejo.

Močne ženske verjamejo vase! Notranja moč se gradi vztrajno in počasi …  zato ne dovolite, da bi vam jo kdorkoli vzel. Krepite ljubezen do sebe in spoštovanje do vseh živih bitij, pa bo tudi okolica čutila, kako mo(go)čne ste v resnici!

Vir: Conscious Reminder

Preberite še:

 

Novo na Metroplay: Žiga X Gombač: "Mene tek pomirja, daje mi dodatne zorne kote razmišljanja"