6 razlogov, zakaj je knjiga čudovito darilo (in kakšno podariti glede na osebnost)

Knjige so sanje, ki jih držimo v rokah in branje je za duha to, kar je telovadba za telo. Kljub temu, da danes na internetu dobimo skorajda vse, je še vedno poseben užitek v roke vzeti knjigo in se v mislih preseliti v drug svet. 

6 razlogov, zakaj je knjiga čudovito darilo (in kakšno podariti glede na osebnost) (foto: Profimedia) Profimedia
25. 11. 2021 | Promocijsko sporočilo

Knjige vplivajo na razvoj domišljije, na sposobnost občutenja empatije, sposobnost poglobljenega razmišljanja, kritičnega mišljenja in avtorefleksije, so odličen odmik od tehnologije, prebiramo jih za izboljšanje fokusa in koncentracije ter zmanjšanje stresa, branje pa je tudi zabavno. 

V predprazničnem času pa razmišljamo tudi o nakupovanju daril - in knjige so lahko čudovito presenečenje za obdarovance vseh starosti ter zanimanj.

Najboljše darilo za tiste, ki morajo sebe postaviti na prvo mesto:

Neukrotljiva, Glennon Doyle

Kdo ste bili, preden vam je svet povedal, kdo morate biti?

Ta svetovna uspešnica, ki ima na Amazonu že več kot 50.000 komentarjev, raziskuje radost in mir, ki ju odkrijemo, ko se nehamo truditi, da bi izpolnili pričakovanja drugih, in si namesto tega upamo poslušati in zaupati svojemu notranjemu glasu.

Najboljše darilo za tiste, ki obožujejo kuhanje in zdravo hrano:

Peganska dieta, dr. Mark Hyman

21 praktičnih načel za izboljšanje zdravja v svetu, polnem zmede o prehrani

Knjiga Peganska dieta združuje načela paleo diete in veganske prehrane! Odkrijte praktične nasvete in recepte za zdravo življenje brez bolezni.

Najboljše darilo za tiste, ki imajo radi naravo:

Anastasija - Energija tvojega rodu, Vladimir Megre

Začutite utrip življenja v sožitju z naravo ...

Anastasija je osvojila Rusijo, osvojila je Slovenijo in osvaja svet. Mlada puščavnica se je odločila razodeti tisočletja staro modrost svojih prednikov iz tajge in jo ponuditi svetu. Njeno sporočilo je izjemno preprosto, čisto, iskreno, prežeto z dobroto in ljubeznijo. V ljudeh prebuja posebno iskro, jih navdaja z upanjem in voljo do življenja. Vrača smisel tistim, ki so ga izgubili, in ga okrepi v tistih, ki ga že imajo. 

Najboljše darilo za tiste, ki bi radi poskrbeli za svoje zdravje:

Metoda Wima Hofa, Wim Hof

Odklenite svoj polni človeški potencial

Poslanstvo Wima Hofa je preobraziti naš način življenja z opominjanjem na našo pravo moč in namen. »S to preprosto metodo, ki jo lahko uporabi vsak, lahko spremenimo svet, dušo za dušo,« pravi Wim. »Omejujeta nas zgolj globina naše domišljije in moč naših prepričanj.«

Najboljše darilo za tiste, ki jih preveč skrbi:

Ni se vam treba spreminjati, Anthony De Mello

Zbudite se, vse je v redu

Anthonyja de Mella so ljudje pogosto spraševali, kaj morajo storiti, da se bodo spremenili. Če se to sprašujete tudi vi, ima za vas presenečenje! Storiti vam ni treba ničesar.

Najboljše darilo za otroke:

Nočne lučke, Joyce Dunbar, Kate Petty in Louisa Somerville

Malce drugačne zgodbice za otroke

To je zbirka dvajsetih interaktivnih meditativnih pravljic, ki so bile napisane z namenom, da umirijo in sprostijo otroke pred spanjem, obenem pa spodbudijo njihovo domišljijo.