6 znakov, da ste lahko srečni že v tem trenutku

11. 7. 2020
Deli
6 znakov, da ste lahko srečni že v tem trenutku (foto: Unsplash.com)
Unsplash.com

Spodnji znaki vam bodo kljub hrepenenjem in želji po spremembi, ki jo čutite, povedali, da se pravzaprav nimate kaj obremenjevati, saj je vaše življenje že zdaj izjemno.

Lahko ste srečni, ker ...

1. Dovolj časa preživljate sami

To je ena ključnih metod za spoznavanje samega sebe. Kadar smo sami, se lahko povežemo s seboj in si priznamo vse skrite želje, ne da bi nas drugi pri tem ovirali. Ko smo sami si naberemo energijo za nove podvige in se negujemo.

2.  Ste pozabili na točno določen 5-letni plan

Ali tudi vi sovražite vprašanja, kot so ''Kje se vidite čez 10 let?''

Kdor samo načrtuje, ne živi zares. Vi pa nimate do potankosti izdelanega načrta za svojo prihodnost, saj zaupate življenju in se zavedate, da včasih nenapovedano pridejo k nam največji blagoslovi, o katerih niste nikoli niti sanjali.
Kdor je preveč zasidran v svoja prepričanja in preveč trmasto sledi svoji poti, ni odprt za nepričakovane pozitivne spremembe, ki lahko pridejo v življenje.

Seveda je prav, da veste, kaj vas osrečuje, s kom želite preživljati čas in kaj početi v naslednjih letih, ampak to ne pomeni, da ne dopuščate novosti in presenečenj. 

3. Razumete, da je edina konstanta sprememba

Toliko ste že doživeli, da zdaj v popolnosti razumete: življenje je sestavljeno iz nenehnih sprememb. Nekatere ste morda sprejeli težje kot druge, ampak ravno zaradi tega ste tako močni, da vam različne situacija ne zamajejo tal pod nogami tako zlahka. Naučili ste se izražati hvaležnost za vse lepo, kar vas obdaja in z ljubeznivim pričakovanjem se veselite vsega, kar vam življenje prinaša.

4. Ste prerastli mnoge ljudi in stvari, ki ste jih nekoč ljubili

Kdor raste, se uči. Zato je povsem normalno, da se tekom časa tudi naši pogledi spremenijo. Tako kot naša osebnost, se zamenjajo tudi nekateri interesi in kar na lepem ugotovimo, da si z nekim človekom pravzaprav nimamo več kaj povedati. To ste že doživeli in sprejeli. Znali ste se posloviti od tistih reči, ki jih več ne potrebujete oziroma ste jih prerasli. Vesolje se nenehno širi in spreminja, in naša perspektiva z njim. 

5. Znate biti hvaležni za vse preizkušnje

V preteklosti ste marsikaj pretrpeli. Izkusili ste bolečino in našli načine, da jo sprejmete in presežete. Osvojili ste mnoge lekcije in postali bolj modri. Ne ponavljate več nekaterih starih vzorcev in ne delate istih napak, kot pred leti. Lahko ste ponosni na osebo, katera ste postali!

6. Ste postali bolj izbirčni

Ker se imate radi, cenite svoj čas in energijo, ki jo vlagate v stvari, ki jih počnete. To pomeni, da ste nekoliko bolj selektivni glede tega, s kom preživljate prosti čas ter komi in čemu namenjate svojo pozornost. Vaše izbire so vas oblikovale v osebo, kakršna ste danes. Ne sledite slepo drugim, ne poslušate vseh nasvetov in ne zapravljate časa z negativci, ki širijo slabo energijo. Veste, da je vsak trenutek dragocen in trudite se, da bi ga izkusili do potankosti. Zavedate se, da imate vso pravico do tega, da si življenje oblikujete po vaših merilih.

Vir: Thought Catalog

Preberite še:

Novo na Metroplay: Nuška Drašček povsem iskreno o tem, da ni od nekdaj želela biti pevka | Po mojem okusu