7 projekcij, ki jih doživimo v partnerstvu (izjemno pomembno)

24. 8. 2021
Deli
7 projekcij, ki jih doživimo v partnerstvu (izjemno pomembno) (foto: pexels)
pexels

Vsak partner odseva del nas in nas uči pomembno lekcijo, čeprav včasih s površinskim razumevanjem v odnosu ne vidimo ljubečega temelja.

Vsako partnerstvo se zgodi z razlogom

Duhovno partnerstvo temelji na zavestni odločitvi obeh partnerjev, da bosta spoznala razloge za medsebojno privlačnost in se odpovedala navezanosti in projekcijam, da bi lahko skupaj duhovno rastla ter da bi drugega videla v njegovi resnični biti in ne skozi prizmo svojih projekcij in odsevov.

Duhovno partnerstvo

Duhovno partnerstvo je odnos, v katerem se zavestno odločimo, da bomo sobivali onkraj ega.

Zavestno se odločimo za tesnejšo intimnost, ranljivost, pristnost in transparentnost, sobivanje z drugim brez meja ali preprek

Intimni partnerski odnos je okolje, kjer se aktivirajo nezavedni vzorci, priučeni v otroštvu, v preteklih izkušnjah ali preteklih življenjih.

Če te aktivacije vzorcev ne zaznamo, se znajdemo v projekciji - verjamemo, da je drugi izvor naših občutkov in zaznav, čeprav v resnici izhajajo iz naše notranjosti.

V duhovnem partnerstvu se zavestno odločimo, da bomo te vzorce ozaveščali in drug drugemu pomagali, da jih razrešimo in se jih osvobodimo

James Gilliland v svoji knjigi Becoming Gods: A Reunion with Source (Postajamo bogovi: ponovna združitev z Izvorom) opisuje dinamiko "svetih zakonov" - oblike partnerstva, kjer je v središču odnosa zavestna odločitev za skupno duhovno rast skozi odnos. Živimo v svetu akcije in reakcije, imenovanem tudi raven demonstracije, kjer zavest ustvarja resničnost.

V svoje življenje privlačimo ljudi in dogodke, ki odsevajo našo zavest. Ta univerzalni zakon privlačnosti lahko v svojih odnosih spoznamo skozi "ogledala", različne ravni projekcije med partnerjema, ki razkrivajo kdo v resnici smo ter nam pomagajo odložiti nepotrebno psihološko ali duhovno prtljago.

7 ogledal duhovnega odnosa

Prvo ogledalo

Prvo ogledalo odseva, kakšni smo. Prikazuje, kaj počnemo oziroma kje smo bili v zmoti ali ranjeni. 

Drugo ogledalo

Drugo ogledalo odseva to, kar obsojamo. Prikazuje področje, ki je čustveno nabito, rano iz preteklosti, ki ji še nismo odpustili. Na nivoju tega ogledala je potrebno razločiti čustvene vsebine in prepoznati izvor bolečine, s pazljivostjo, da se ne zapletemo v čustveno nabito obsojanje in obtoževanje, saj na ta način v svoje življenje privlačimo to, kar obsojamo. 

Tretje ogledalo

Tretje ogledalo odseva nekaj, kar smo izgubili, oddali ali pa nam je bilo odvzeto. Ko v drugem vidimo nekaj, česar si želimo ali ljubimo, je to pogosto nekaj, kar smo izgubili, oddali ali pa nam je bilo ukradeno v lastnih življenjih.

Vsak odnos je odnos s seboj in pogosto poskušamo ponovno pridobiti nazaj to, kar smo izgubili, oddali ali pa nam je bilo odvzeto v otroštvu. To je lahko radost, nedolžnost, poštenost, integriteta, pogum, ljubezen. Vse te lahko pridobimo nazaj znotraj sebe.  

Četrto ogledalo

Četrto ogledalo odseva našo najbolj pozabljeno ljubezen. To je lahko način življenja ali pa izgubljen ali nedokončan odnos. Pogost je preteklo življenje, v katerem smo sklenili napačen zaključek glede določenih izkušenj. Le-te se v bodo ponovno pojavljale, dokler jih ne bomo dojeli z modrostjo.

Peto ogledalo

Peto ogledalo odseva našo Oče/Mati. Pogosto je rečeno, da se poročimo z očetom/materjo. Pogosto tudi odsevamo vedenje svojih staršev, ponavljajoč njihove zdrave ali nezdrave vzorce, ki smo se jih naučili kot otroci. Naši starši nam v otroštvu predstavljajo Bogove. Naš odnos do Oče/Mati - Bog/Boginja se bo pogosto odseval v naših odnosih.  

Šesto ogledalo

Šesto ogledalo odseva Iskanje Teme oziroma Temno Noč Duše. To so trenutki, ko se soočimo s svojimi največjimi izzivi, največjimi strahovi, za katere smo vse življenje zbirali orodja in razumevanje, da bi se soočili z njimi. Nikoli nismo soočeni z več, kot smo se sposobni soočiti in naša odločitev je, ali bomo situacijo pozdravili kot Bog/Boginja ali pa kot žrtev.  

Sedmo ogledalo

Sedmo ogledalo odseva našo zaznavanje sebe. Drugi nas bodo zaznavali in z nami ravnali tako, kot zaznavamo in ravnamo s seboj mi sami. Če spremenimo svoje zaznavanje sebe, spremenimo svet. Čas je, da postanemo ljubeči, sočutni in prizanesljivi s samimi seboj.