7 resnic, ki jih morate vedeti, da vam bo lažje shajati z drugimi ljudmi

Ljubimo brezupno. A bomo velikokrat trdili nasprotno, ker ne želimo, da nas kdo vidi kot šibke. Prav je, da globoko v sebi poznamo takšne resnice o nas samih. Ker v življenu smo povezani z ljudmi. Zato jih moramo razumeti.

Na koncu dneva smo vsi samo ... ljudje (foto: Profimedia) Profimedia
8. 3. 2016

1. Ljudje svoje trpljenje skrivajo veliko bolje, kot vi mislite. Poglejte obraze okoli vas - vsi so odeti v svoje osebne tragedije, a mnogi jih nosijo kot oklep izkušenj in trdnih lekcij. Ne sklepajte, da je življenje drugih rožnato (ker vam tako pripoveduje njihov facebook profil ali ker vam to razkrijejo na kavi) - poskrbite le, da bodo v ravnovesju vaša čustva.

2. Ste vedeli, da je mnogih ljudem glasba kot odsev tega, kdo so in kakšen odnos imajo do življenja? Pomislite, preden nekomu užalite njegovo najljubšo glasbeno skupino.

3. Običajno je tisto, kar si pri sebi želite najbolj skriti, prva stvar, ki jo ljudje opazijo. Raje se sprijaznite s tem, kar želite skriti in skrilo se bo samo od sebe.

4. Ustvarjalni ljudje potrebujejo povratne informacije. Z njimi rastejo, z njimi uspevajo. Nikoli jih nimajo dovolj. Verjetno poznate kakšnega ustvarjalnega človeka, ki vas nenehno sprašuje, kakšen se vam je zdel njihov zadnji blog, njihov zadnji strip, njihova zadnja skladba? Srčno si želijo slišati vaše mnenje - zato jim ga dajte, premišljeno in iskreno. 

5. Ste že opazili, kako življenje pogosto deluje obratno od pričakovanega? Kako so ljudje običajno bolj prijazni do tujcev, kot pa do družinskih članov? Kako ljudje običajno pričakujejo, da jim bodo prijatelji nudili pomoč in usluge brezplačno, česa podobnega pa nikoli ne pričakujejo od serviserja, ki ga najdejo na spletu? Včasih stvari, ki se nam zdijo samoumevne, niso najbolj logične.

6. Večina ljudi, ki opravlja kakršenkoli poklic in je v tem poklicu še tako profesionalna, ima tu in tam občutek, da delo opravlja slabo in da bodo nekega dni vsi razkrili, da so popolnoma nesposobni. To je pogost in popolnoma običajen strah, ki je del našega preživitvenega instinkta. Sprejmite ta strah - naj vas naredi boljše in močnejše.

7. Številni ljudje v bistvu sploh ne vedo, kaj si v življenju želijo. Zato bodo vedno moški, ki so popolnoma naveličani spati s svojimi božanskimi ženami in vedno bodo ženske, ki so popolnoma naveličane življenja s svojimi predanimi in pozornimi možmi. Vsi mislijo, da je za naslednjim ovinkom nekaj boljšega. In vsi živijo v nekakšnem abstraktnem pričakovanju, da jim mora nekdo za naslednji korak dati dovoljenje.

In mimogrede ... vsi mislimo, da bi se morali v življenju bolj zabavati, kot v resnici se. Pravijo, da je to tudi razlog, zakaj moški varajo in zakaj ženske nergajo. Se strinjate?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri