7 strategij, da se rešite slabe karme

Zaradi slabih izkušenj in vzorcev še nadalje privlačimo slabe ali težavne izkušnje, odnose, bolezni, dogodke, nesreče itd. Potrebno je, da svoje karmične vzorce opazimo, razrešimo in prekinemo. 

7 strategij, da se rešite slabe karme (foto: profimedia) profimedia
10. 2. 2021

Prakticirajte naslednjih 7 strategij, da se rešite "slabe karme" in manifestirate novo (lepšo) realnost.

1.  Identificirajte svojo karmo

To pomeni, da pogledate, na katerih področjih v življenju stagnirate, kje se vam zatika in ne teče najbolje. Je to v vaši karieri, ljubezenskih ali prijateljiskih odnosih, v družini? Kje se pojavlja bolečina in kje ponavljate napake?

Vsi smo povezani z unikatno karmo, ki nas popelje v nezaželene pogoje. Bodite iskreni do sebe in pri razumevanju ovir ter težav v vašem življenju.

Kdaj so se težave pričele? Prvi korak, da odvozljate karmične vozle je, da se vrnete k izvoru težav. 

2. Razrešite težavne odnose

S spoštovanjem do sebe in svojega življanja se oddaljite od ljudi, ki na vas vplivajo negativno in vas uničujejo, če seveda ni druge rešitve. 

Preverite, kdaj z ljudmi prekiniti stike? 

A pozorno, kadarkoli prekinjate stike z ljudmi, poskrbite, da med vami ne bo neizrečenih stvari, potlačenih čustev in misli. Razrešite odnos, povejte vse, kar vam leži na duši, šele nato, ko začutite olajšanje, da ste povedali VSE, lahko zapustite odnos in grete svobodno svojo pot.

Morda pa boste takrat, ko boste razrešili preteklost, lahko nadaljevali skupno pot še naprej?

3.   Prevzamite odgovornost

V polnosti je potrebno sprejeti, da smo sami kovači svoje sreče. Ko priznate svoje napake, boste lahko začutili, kako se energija spremeni. Prevzeti odgovornost je težko, saj si ego tega ne želi, on si želi vztrajno kriviti druge. Poglejte, kje ste naredili napake in kako lahko drugič ravnate bolje. Ne počutite se krive. Učite se iz napak in sprejemajte boljše odločitve.

4.  Pozdravite svojo karmo

Sprejmite svojo karmo, pozdravite stare bolečine, zjokajte se. Čas ne zdravi bolečine, samo potiska jo globlje. Samo vi sami jo lahko pozdravite tako, da zavestno počistite bolečino in čustva ter se odločite za drugačne izkušnje. 

5. Spoznajte svoje šibke člene

Vaše šibkosti so vaše skrivne moči: spoznajte jih. S čim imate težave? S komunikacijo, postavljanjem zase, poslušanjem sebe, niste dovolj potrpežljivi ali ljubeznivi? 

Ne postanite žrtve svojih šibkosti. Pogumno in zavestno delajte, da postanete boljši v tem, kar vam še ne gre najbolje. 

6. Nova dejanja in spremembe

Če vidite, da vas stari načini razmišljanja in obnašanja ne peljejo v pravo smer, jih zamenjajte z novimi. Vsi smo zataknjeni v svoje vzorce, zaradi katerih stagniramo v življenju.

Deljate dobro tudi takrat, ko se to od vas ne pričakuje. Poskrbite zase in za druge. Počnite stvari, ki hranijo vašo dušo in vas radostijo na vseh nivojih. 

7. Odpustite

Nič vas ne bo osvobodilo slabe karme bolj kot resnično odpuščanje. Odpustite zamere, jezo, žalost, frustracije... zaradi katerih privlačite slabe izkušnje v življenje. Predvsem pa odpustite sebi.  

Vsak od nas se "bojuje" s svojo karmo. Prej kot spoznamo izvore slabe karme, prej bomo zaživeli svobodno. 

consciousreminder.com