7 stvari v našem domu, ki po feng šuju privabljajo revščino

6. 8. 2020
Deli
7 stvari v našem domu, ki po feng šuju privabljajo revščino (foto: Unsplash.com)
Unsplash.com

Jugovzhodni kot vašega stanovanja vlada oziroma upravlja pritekanje denarja v vaše življenje. Poglejmo torej, s katerimi stvarmi lahko poslabšamo svoje materialno stanje.

1. Nered

Planet blagostanja je Venera, ta pa svoje energije vsekakor ne bo zapravljala za umazan dom, zato ne bo vstopila vanj. Kupi nesnage so ena največjih ovir, zaradi katere pozitivna energija ne more vstopiti in bivati v vašem domu.

2. Puščanje vode

Če vam v kuhinji ali kopalnici pušča vodovodna pipa, to pomeni, da bo podobno iz vašega doma uhajal tudi denar. No, če nič drugega, v obliki višjega zneska za porabo vode na položnici!

3. Stranišče

Če je v jugovzhodnem kotu vašega doma stranišče, žal glede tega ne morete veliko storiti. Lahko pa poskrbite, da boste po uporabi vedno zaprli pokrov školjke in s tem preprečili, da bi vaš denar 'uhajal skozi kanalizacijo'.

4. Razbiti predmeti

Če ste obdani z razbitimi ali pokvarjenimi predmeti, privabljate revščino. Iz svojega doma odstranite vse, kar je pokvarjeno, pa tudi vse izpraznjene baterije in podobne reči.

5. Mrtve ali ovenele rastline

Vse, za kar je očitno, da umira, je popolno nasprotje energiji blaginje, zato ne bi smelo biti del vašega doma.

6. Koši za smeti

Tako kot stranišče tudi smetnjaki črpajo energijo blagostanja iz vašega doma. Poskrbite, da jih kar se da redno praznite. Podobno velja za mačja stranišča. 

7. Podobe revščine ali pomanjkanja

Slike, ki upodabljajo revščino, uvelost in razkrajanje, nimajo kaj početi na steni v jugovzhodnem delu vašega doma. Izogibajte se tudi obešanju svojih fotografij iz časov, ko ste bili revni oz. vas spominjajo na takšne čase (ko ste bili na primer študent brez prebite pare ali ko ste se ločili in ste ostali brez vsega). 

Marta Pirnar Tittle

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk