7 značilnosti ljudi, ki jih zanima GLOBINA ŽIVLJENJA

Se najdete v opisu tistih ljudi, ki običajno zelo globoko razmišljajo? 

7 značilnosti ljudi, ki jih zanima GLOBINA ŽIVLJENJA (foto: shutterstock) shutterstock
19. 3. 2023

Globoki misleci, to so ljudje, ki se hitro zgubijo v svojih mislih, saj gredo globlje. Nenehno reflektirajo in spregovorijo samo takrat, ko imajo kaj pametnega za povedati. Ne marajo površinskih pogovorov, zato bodo raje tiho, kot da govoričijo stvari brez globljega pomena. 

Tisti, ki globoko razmišljajo, so običajno tudi odlično poslušalci. Poslušanje drugih za njih predstavlja priložnost za učenje. 

Poglejmo si torej, kaj je še značilno za takšne ljudi.

1. So na zunaj bolj tihe narave in nagnjeni k anksioznosti

Veliko tistih, ki premišljujejo globoko, so na zunaj tihi in introvertirani. Radi se držijo zase in preživijo veliko časa sami s seboj.  

Ker tudi resnično procesirajo informacije globlje v možganih, to pomeni, da jih kaotična okolja, kjer je ogromno dražljajev, informacij, zvokov... spravlja v izčrpano in preveč stresno stanje. Zato takšni ljudje morda delujejo introvertirani. Niso sramežljivi in lahko so hkrati zelo družabni. Nujno potreben pa je za njih čas, ko se regenerirajo, pridejo v stik s seboj in se tako napolnijo z energijo. 

Tisti, ki globoko razmišljajo, so pogosto tudi nagnjeni k anksioznosti in tesnobi, saj vidijo težave prej kot ostali. 

Ljudje, ki globoko razmišljajo, potrebujejo prostor in čas za vse svoje misli. Tišina tako za njih nikakor ni nekaj neprijetnega.  

2. Ves čas analizirajo 

Zelo pogosto globoki misleci veliko časa analizirajo dogodke iz preteklosti, sedanjosti pa tudi prihodnosti. Povezujejo pretekle izkušnje z novimi. Radi se učijo iz preteklosti, zato v mislih veliko posegajo nazaj. Radi rišejo širše slike, v katerih povezujejo stvari med seboj. To jim pomaga reševati težave in poiskati smisel. 

3. Gledajo na stvari iz številnih perspektiv

Globok mislec ima sposobnost opazovanja stvari iz različnih zornih kotov. Opazuje tudi ljudi, kako se odzivajo, njihovo mimiko in iščejo primeren način komuniciranja glede na osebo, ki jo imajo pred seboj. 

4. Po naravi so empati

So potrpežljivi in aktivi poslušalci, ki znajo dajati podporo in sočutje drugim, ko ga potrebujejo. Zaradi svoje empatije lahko velikokrat zares pomagajo drugim. 

5. Radovedneži

Vsekakor so to radovedni ljudje, ki jih vedno zanima "zakaj". Vedno si želijo vedeti več in razumeti ozadje stvari. Ljubijo učenje o stvareh, ki jih zanimajo. Običajno veliko berejo in jih zanima spekter različnih tematik. 

6. Opazijo stvari, ki jih drugi ne

So izjemno pozorni, zato opazijo številne stvari, ki jih drugih ljudje morda ne. Pri svojem delu bodo običajno naredili manj napak, saj razmislijo o vseh podrobnostih preden sprejmejo neko odločitev. 

7. Težko se osredotočijo na stvari, ki nimajo globljega pomena

Težko se lotijo stvari, ki jim niso pomembne. Nekaterim globokim mislecem je denimo potrata časa tudi kuhati, pospravljati, obešati perilo, predvsem pa nimajo časa za raznorazne puhle trače, saj bi v tem času raje naredili kaj, kar ima globlji pomen! Raje kot o politiki, resničnostnih šovih in avtomobilih se pogovarjajo o vesolju in smislu življenja. 

Če ste se našli v zapisu, se zavedajte svoje vrednosti. Zaradi vas je življenje na tem planetu lepše. Prav tako pa ne pozabite globoko vdihniti in se sprosti ter svojim možganom kdaj privoščiti počitek. 

Prirejeno po: ideapod.com