7 znakov, da sta si usojena

Če ste v razmerju, ki vključuje spodnjih 7 elementov, ste verjetno zares našli pravo osebo zase. 

7 znakov, da sta si usojena (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
13. 5. 2019

7 znakov, da ste v razmerju s pravo osebo:

1. Načrtujeta skupno prihodnost

Če s partnerjem delita interese in planirata skupno prihodnost, je to dober znak, da sta si namenjena. Ko vas ima nekdo resnično rad, živi za trenutek, ampak obenem hoče z vami ostati za vedno. Če pa se partner izogiba kakršnim koli dolgoročnim načrtom in vsakič spremeni temo, ko pogovor nanese na 'kaj bo čez nekaj let', pa je to znak, da ste morda samo v prehodni zvezi, v kateri se kljub temu učite in rastete. Če vaš partner uporablja besedo MIDVA bolj pogosto kot JAZ, potem je to odlično znamenje, da je razmerju povsem predan.

2. Medsebojno se spoštujeta

Spoštovanje je ključna sestavina vsake dobre zveze, ki ima dolg rok trajanja in preživi marsikateri vzpon in padec. Četudi se ne strinjata v vsem in imata različne interese, vaju medsebojno spoštovanje povezuje in krepi zvezo.

3. V vajini zvezi ni ljubosumja in oba se trudita z delom na sebi 

Pravijo, da je zdrava mera ljubosumja v redu, saj potrjuje dejstvo, da sta s partnerjem povezana v enoto, ki ne dopušča vsiljivcev. Toda na ljubosumju se ne da graditi naprej, saj je trdno medsebojno zaupanje ključnega pomena za vsako resno razmerje. Oba potrebujeta tudi čas zase, ampak v tem času drugi ne bi smel imeti pomislekov glede medsebojne zvestobe. Če se izpadi ljubosumja pojavljajo, je to lahko zelo utrujajoče. Še posebej, če je neutemeljeno in izvira iz lastnih frustracij in pomanjkanja samozavesti. Takrat je pomembno, da se o tem iskreno pogovorita in da ljubosumna oseba dela na razreševanju in razgraditvi tega čustva. 

4. Zanimajo vaju podobne stvari

V dobrih zvezah partnerja delita. Pa naj gre za skupni hobi, materialne stvari ali za pogled na svet. Seveda je povsem v redu, če imata vsak svoje interese, ampak še bolje pa je, če vas partner motivira, da z njim preskušate nepoznane stvari in širite svoja obzorja.

5. Zaupata si skrivnosti in sta povsem odkrita drug z drugim

Če s partnerjem ne morete biti iskreni, če pred njim skrivate svoja čustva ali stvari, je to jasen znak, da v vajini zvezi ni dovolj zaupanja. Če ste lahko pred svojim partnerjem popolnoma goli in ob tem sproščeni, to pomeni, da ste lahko ob njem to, kar ste.

6. Dokončujeta si stavke

To se sliši kot kliše, ampak ko sta dva človeka zelo povezana in se dobro poznata, si pogosto 'bereta misli'. To seveda ne pomeni, da lahko z enim samim pogledom partner ugotovi vse, kar vam roji po glavi, in ugane vsak vaš občutek, je pa dober znak, da je vajino razmerje zelo trdno in da lahko skupaj ostaneta dolgo časa.

7. Znata se konstruktivno prepirati

Ni res, da v kvalitetnih zvezah ni prepirov. Seveda so, saj smo si ljudje različni in se različno odzivamo na situacije. Problem nastopi, če se dva ne znata pravilno prepirati in nikdar ne prideta stvarem do dna. Če je v vajinem razmerju prostor za sproščen in odkrit pogovor, s katerim rešujeta nastale komplikacije, potem ste lahko pomirjeni – tudi duše dvojčice se morajo soočati z izzivi in iskati kompromise, in vidva to zmoreta!

Preberite še:

Vir: Conscious reminder