8 načinov, da izpustite preteklost in greste naprej

Vsi delamo napake, ampak pomembno je, da se iz njih nekaj naučimo in gremo naprej. Preverite, ali se še vedno zadržujete v preteklosti in ugotovite, kako prekiniti začaran krog in živeti v tem trenutku!

8 načinov, da izpustite preteklost in greste naprej (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
14. 5. 2019

8 načinov, da pozabite na preteklost in zaživite v trenutku:

1. ODPUSTITE SI

Ne morete naprej, dokler si ne priznate tistega, kar vas teži, in si odpustite. Za to je potreben določen čas, ampak je vredno: ko si odpustite, boste osvobojeni preteklosti!

2. NAUČITE SE, KAKO SE OBVAROVATI PRED TEM, DA BI NAPAKO PONOVILI

V vsaki napaki se skriva lekcija. Poglejte globoko vase in jo poiščite. Če je ne boste odkrili, se bo ponavljala, dokler se ne boste zares zazrli vase. Prihranite si te težave.

3. NE DOVOLITE, DA VAS OBČUTEK KRIVDE UGONOBI

Krivda privlači negativne situacije in vas drži nazaj. Zavedajte se, da obstaja nešteto priložnosti in da vas ena napaka ne more odvrniti od uspehov v prihodnosti.

4. UVEDITE SPREMEMBE

Če kar naprej delamo stvari na enak način, bomo dobivali enake rezultate. Spremenite svoj pogled in vaša izkušnja bo drugačna. S pomočjo zavedanja o napaki, ki ste jo naredili, si ustvarite boljše pogoje za življenje v sedanjosti in v prihodnosti.  Zaslužite si ga!

5. OSREDOTOČITE SE NA TO, KAR ŽELITE V PRIHODNOSTI

In ne na to, kar ste v preteklosti zamočili.

Če se stalno obračate nazaj, boste zapadli v depresijo. Osredotočite se na tisto, kar je pred vami in prevzemite kontrolo nad življenjem! Vaša napaka je tako močna, kot ji dovolite.

6. ZAUPAJTE SVOJIM INSTINKTOM

Kakšni občutki so se vam porajali, preden ste naredili tisto 'usodno' napako? Ljudje pogosto čutimo, da delamo nekaj narobe ali da se določen način soočanja s situacijo ne bo dobro končal, pa te občutke potisnemo v kot. Naučite se prepoznavati znake, ki vam jih daje vaš šesti čut in mnogo stvari v vašem življenju bo lažjih. Bolj, ko boste poslušali svoj notranji glas, močnejši bo. Obvaroval vas bo pred negativnostjo in tveganji. Zaupajte mu!

7. NOBENA NAPAKA NI VREDNA OBČUTKA, DA STE OBTIČALO NA MESTU

Pogosto si sami ustvarjamo ječo, naš um je kletka in samo mi imamo moč, da odpremo vrata. Ne obtožujte se, pojdite naprej! Naj bo vaša napaka kazalec prave smeri in ne ovira, katere ne morete preskočiti.

8. BODITE HVALEŽNI IN NE DOPUSTITE, DA VAS TA NAPAKA DEFINIRA

Namesto, da vas napaka definira, naj vas spremeni! Vzemite jo kot blagoslov, ki vas uči osebne rasti. Skoncentrirajte se na to, kar lahko naredite danes, da se boste bolje počutili. Lahko si napišete tudi dolgoročen plan, kako boste spremenili svoje vedenje ali odziv na določene situacije, in ga začnite po korakih udejanjati. Vse se da, če imate upanje in notranjo moč!

Ta posnetek vam bo pomagal, da končno naredite korak naprej:

Vir: Your Tango

Preberite še: