8 načinov, kako prisluhniti intuiciji

Imate kdaj občutek, da vam nekdo želi nekaj povedati? Da ima višja sila za vas sporočilo?

8 načinov, kako prisluhniti intuiciji (foto: profimedia) profimedia
30. 1. 2021

Se vam kdaj zgodi, da je nekaj vaši okolici in tudi vašemu umu povsem logično, a v svoji notranjosti čutite povsem drugače? Pa ne veste, koga poslušati in upoštevati? Takrat je na testu vaša sposobnost poslušanja intuicije. 

In večinoma poskušamo ignorirati ta glas intuicije, čeprav je to naš najbolj zanesljiv kompas, ki ga imamo.

Prava intuicija je močen občutek, včasih prav neverjeten, če ji dovolimo njeno moč – omogoča nam, da sklepamo pravilne odločitve. 

Intuicija je najvišja oblika inteligence!

Saj prihaja iz višjih ravni, iz vira ali izvora, če želite... 

Intuicija je jezik narave, univerzalni jezik človeštva, ki nam je v preteklosti pomagal, da smo preživeli. Danes pa smo ga žal večinoma pozabili in zanemarili. 

Intuicija vsebuje velike količine nenadnih informacij, ki jih težko dovolj hitro sprocesiramo z našim zavestnim umom, a drugi deli naše psihe lahko ulovijo sporočila in nas obvestijo skozi naše občutke in čustva (zato je pomembno biti pozoren na njih). 

Šamani se skozi svojo intuicijo povezujejo z dušami, entitetami in vodniki ter ostalimi oblikami intelligence ter tako dobivajo informacije iz višjih nivojev zavesti.

Vendar ne potrebujete biti šaman, da pričnete uporabljati svojo intuicijo. 

Predstavljamo vam 8 načinov, kako se povezati in prisluhniti intuiciji.

1.   Povežite se s seboj in s svojo dušo

Kaj to sploh pomeni, se sprašujete? Enostavno pomeni, da ste iskreni do sebe, da ste avtentični, da se ne pretvarjate in lažete ter z odprtostjo sprejemate sebe ter gledate v svoje globine. Le tako boste lahko slišali, kaj vam šepeta glas duše.

2. Bodite v sedanjosti

Če želite občutiti svojo intucijo, morate biti prisotni v tem trenutku. Ne razmišljajte o preteklosti ali prihodnosti. Le tako boste lahko začutili vibracije tega trenutka in kaj vam te sporočajo. Zgolj ZDAJ je trenutek, v katerem lahko sprejemate odločitve.

3.   Uporabljajte VSA svoja čutila

Hkrati poskusite uporabljati vseh 5 čutil: kaj vidite, slišite, okusite, vonjate in otipate? Z vsemi čutitli skupaj lahko lažje dojemate jasna sporočila. 

4. Občutite vibracije

Poskusite občutiti vibracije na svojem fizičnem telesu. Kje se nahajajo in kaj vam sporočajo? Da je nekaj prav ali narobe? Ob kateri misli vam poskoči srce ali vas preplavijo mravljinci v trebuhu?

5. Naj vas vodi duša

Umirite se, ustavite se za trenutek. V stresu in hitenju res ni mogoče slišati intuicije. Samo bodite in čutite. Naprosite svojo dušo za asistenco in odgovore, naj vam jasno pove, kaj je potrebno narediti. Ne trudite se in ne naprezajte se, saj tako še dodatno blokirate tok. Ko boste zares umirjeni in prepuščeni trenutku, bo odgovor prišel sam po sebi.

6. Bodite zavestni

Zavestni vsega že zapisanega; trenutka, svojih občutkov, vibracij... Zavestno opazujte sebe in dobili boste odgovore.

Ko enkrat dojamete, kakšne darove prinaša sledenje svojemu notranjemu glasu, ga boste vedno ubogali.

Poslušati intuicijo seveda pomeni tudi to, da se ne zmanite za mnenja okolice, njihova pričakovanja, če vaše srca pravi drugače.

Sicer pa tako kot pri vseh stvareh v življenju tudi tukaj velja pravilo: vaja dela mojstra!

Vadite vsak dan in postali boste vedno boljši mojstri v poslušanju samega sebe.

Srečno!

prirejeno po: lifecoachcode.com