8 stvari, ki so popolna izguba časa

Vsi vemo, da je življenje kratko in se v trenutku lahko drastično spremeni. Zato je še toliko bolj pomembno, da ga živimo čim bolj polno in hkrati prenehamo delati stvari, ki nas obremenjujejo in nam kradejo čas.

8 stvari, ki so popolna izguba časa (foto: profimedia) profimedia
3. 5. 2017

Preglejte seznam stvari, ki so popolna izguba časa in jih poskusite izločiti iz svojega življenja, ali pa vsaj delno zmanjšati. 

1. Sedenje pred televizijo. Lahko bi našteli celoten seznam stvari, ki so mnogo bolj produktivne in zadovoljive kot pa pogosto sedenje pred TV ekranom. Če se tu in tam privoščite filmski večer in sprostitev na kavču po napornem dnevu, to seveda ni greh, a pogosto sedenje pred TV ekranom ne more prinesti dobrobiti za življenje.

2. Zveze, ki nimajo pomena in globljega namena. V zvezo z nekom nikar ne stopajte zgolj zato, ker se počutite osamljeno, ker vam je dolgčas ali vas je strah, da bi ostali sami. 

3. Prenehajte igrati super junaka, ne morete rešiti vseh težav tega sveta. Trudite se po svojih močeh, najdite svoje poslanstvo, a se zavedajte, da prav vsega ne morete postoriti vi sami. 

4. Sprostite se, nobene potrebe ni, da 'zmagate' v čisto vsakem pogovoru in v vsaki situaciji. Včasih se motite, priznajte to. 

5. Delate stvari, ki vaše starše ali okolico osrečujejo, vendar ste sami nesrečni? Ker mislite, da vas bodo zato imeli radi? Razmislite, kakšen smisel ima to.

6. Stalno pritoževanje nad enimi in istimi dogodki ali osebami. V tem času bi lahko situacijo že zdavnaj obrnili na bolje!

7. Ustvarjanje lažnih problemov (ali ukvarjanje s tujimi težavami), da se vam ni treba ukvarjati z reševanjem pravih težav, ki čakajo pod vašo preprogo, da jih razrešite. 

8. Se trudite nekoga na vsak način prepričati, da vas vzljubi, čeprav morda ne kaže nobenega zanimanja? To ni ravno najbolj zdrav začetek zveze, kajne?

Takoj, ko boste prenehali početi zgoraj naštete stvari, boste ugotovili, da imate v življenju več časa, ki ga lahko posvetite svoji rasti, svojim bližnjimi, stvarem, ki vas veselijo in novim dogodivščinam.

lifehack.org