9 lastnosti, ki jih imajo sorodne duše

Ob iskanju partnerja hkrati iščemo tudi globoko duhovno povezavo. Preberite, katere lastnosti je treba prepoznati pri drugemu in jih tudi pri sebi okrepčati, da v svoje življenje pritegnemo pravo osebo (ali pa poglobimo že obstoječ odnos).

9 lastnosti, ki jih imajo sorodne duše (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
18. 10. 2018

Globlja duhovna povezanost igra veliko vlogo v odnosu, saj si vsi želimo biti z nekom, ki si vsaj približno deli naša prepričanja, nas razume, podpira in s katerim smo lahko to, kar smo.

Seveda pa so partnerji tudi naša zrcala in nas v določenih situacijah preizkušajo, kar ni vedno lahko. Toda kljub občasnim trenjem, bo sorodna duša v nas na dolgi rok vselej vzbujala željo po napredku in duhovni rasti. In obratno.

Ljudje, sposobni globlje duhovne povezave, posedujejo sledeče lastnosti:

1. Ne obsojajo
Obstaja možnost, da se ne bodo v vsem strinjali z vami (takšno življenje bi bilo sila dolgočasno, kajne?), ne bodo pa vas žalili ali se posmehovali vašim vrednotam. Dajali vam bodo popolno svobodo, da ste, kar ste in jo tudi sami pričakovali.

Srčni nameni duše dvojčice so v skladu z vašo srečo

2. So zaupanja vredni
Četudi ste prizadeti, jezni, žalosti ali razočarani, se lahko zanesete nanje in veste, da so z vami. Njihovi srčni nameni so skladni z vašo srečo. Četudi se kdaj v čem ne strinjate, vam stojijo ob strani. Medsebojno zaupanje je zelo močno, obenem in prav zato pa tudi spoštovanje posameznikove potrebe po zasebnosti.

3. So potrpežljivi in razumevajoči
Vaša sorodna duša ne bo panično reagirala in vas čustveno izsiljevala, kadar stvari ne bodo po njenem. Zavedala se bo, da določene zadeve potrebujejo čas, da se razrešijo in da smo vsi različni ter da vsak človek malce drugače reagira na določene stvari. Razumele bodo, da je povsem v redu tudi če včasih izkazujemo manj privlačna čustva, kot so jeza, prizadetost in razočaranje.

4. So prijazni
Pravi partner bo z vami ravnal tako, kot si želi, da bi vi ravnali z njim: dostojanstveno, dobrosrčno in spoštljivo. Če se slučajno zgodi, da prestopi mejo, bo duša dvojčica hitro spoznala napako, iskreno obžalovala svojo reakcijo in si prizadevala, da napake ne ponovi.

5. Znajo poslušati
Ob njih se počutite pomembni oz. vredni, saj imate njihovo popolno pozornost. Odprto sprejemajo, kar jim govorite. Vidijo in slišijo (v) vas, sposobni so empatije.

6. So radovedni
Izkazujejo interes za vas in vaše življenjske izkušnje. So skromni in se kljub svojim izkušnjam in znanju ne vedejo, kot da že vse vedo. V vsakršni življenjski situaciji jih vodi iskriva želja po odkrivanju novega.

8. So prilagodljivi
Sorodne duše znajo plavati s tokom. Niso zakrčene v svojem mišljenju, pač pa odprte za nova spoznanja. Na svet gledajo kot na paleto barv, ne doživljajo ga črno-belo, kar je odlično, saj lahko skupaj preskušate različne nove stvari in na ta način še krepite povezanost.

Prava ljubezen je nepremagljiva za vse ovire

9. So predani
Sorodne duše so zavezane vrednotam, ki oblikujejo tako njihovo kot vašo osebnost. Cenijo povezanost in ljubezen, ki jo delite … S tem zavedanjem pa postane vaša zveza nepremagljiva za vse ovire. 

Prirejeno po: yourtango.com

Preberite še: Nobeno srečanje ni naključje