9 situacij, ki jih doživimo na življenjski poti

Vsakdo sicer hodi po popolnoma svoji individualni poti, obstaja pa nekaj skupnih elementov, ki jih doživimo vsi. Pa poglejmo... 

9 situacij, ki jih doživimo na življenjski poti (foto: profimedia) profimedia
11. 2. 2022

Vsi se na poti osebnega razvoja soočimo z novim pogledom na svet, tekom katerega sprevidimo iluzije današnje družbe, pa tudi svoje lastne iluzije, ki smo si jih zgradili oz. prevzeli. Povsem očiten postane podel svet potrošništva in materializma. Ugotovimo pa tudi, da moramo sami prevzeti odgovornost za življenje, ki ga živimo.

V procesu pa se zgodijo določene spremembe, skozi katere mora vsakdo. 

1. Zdravljenje odnosa s starši in družino

Ključno je, da se na določeni točki vrnemo v mladost in otroštvo ter pozdravimo globoke rane, ki potrebujejo pozornosti in ljubezen, saj nas nezavedno zavirajo ter vlečejo nazaj v razvoju.

Ustvariti moramo zdrave odnose s starši in družino. Pogledati, katere vzorce smo prejeli v družini, zaradi katerih delujemo na način kot delujemo. Jih ozavestiti in transformirati.

Odpustiti, kjer je potrebno, pogovoriti se, kjer se lahko. Nenazadnje pa ugotovimo, da je bila vsaka situacija v preteklosti na mestu in ustvarjena zato, da nam pomaga, da zrastemo.

Preberite si še: Zdravljenje notranjega otroka: Ves čas ponavljamo svoje vzorce iz otroštva in se vrtimo v začaranem krogu

in zapis: Od očeta nisi dobila ljubezni, ki ti je pripadala. Zdaj to iščeš pri svojem moškem.

2. Potovanje ali sprememba okolice

Pomembno je, da v življenju kdaj zamenjamo okolje, da vidimo stvari iz druge perspektive ter si širimo obzorja. Da spoznavamo povsem nove ljudi in kraje. Da ne živimo samo v svojem majhnem akvariju. Da nabiramo številne različne izkušnje. To nam pomaga, da lažje razumemo svet, sebe in svoje korenine. 

3.  Spreminjamo odnose

Če se želimo vsak dan izboljševati in razvijati, potrebujemo ob sebi ljudi, ki delajo podobno, nas spodbujajo in podpirajo. Zato na svoji poti postanemo bolj pozorni na to, kam in komu namenjamo svoj čas ter energijo. Trudimo se, da ustvarjamo bolj zdrave odnose. Na koncu pa ugotovimo, da ko spreminjamo sebe, se samodejno spreminjajo tudi ljudje okoli nas. 

4. Nenehno izboljšujemo svoje življenjske navade

S tem ko se razvijamo in širimo svojo zavest, se spreminjajo tudi naše navade ter tem tudi naša prehrana. Razvijamo se tudi v tem, kar vnašamo vase. Naše telo je naš tempelj. Ponujamo mu le najboljše – hrano, ki ga ne bremeni in gibanje, ki ga potrebuje, da lahko skozi sebe pretaka potrebno energijo.

5.  Pospravljanje starega, krame, kaosa

Bolj kot smo organizirani in živimo v relativno urejenem okolju, bolj urejene so tudi naše misli in čustva. Naučiti se moramo, da lahko pospravimo staro – pa naj gre za stvari ali za čustva. Sicer pa lahko tudi stvari zadržujejo staro energijo. Stvari so lahko fizična reprezentacije našega oklepanja na preteklost. Ko spustimo staro, se odpremo novim možnostim, priložnostim, darovom in čudežem.

6.  Postanemo zavestni učenec življenja

Življenje je učenje. Učenje pa je proces, učimo se v vsakem trenutku skozi vsako situacijo, v kateri se znajdemo. Bolečina prihaja iz upiranja spremembi in nerazumevanja lekcij. Pripravljenost na učenje pa pomeni pripravljenost na spremembo. 

7.  Ustvarimo nov odnos s seboj

Nič več mask in zatiranja samega sebe ter svojih želja. Na poti rasti je potrebno postati ljubezniv in povsem iskren do sebe. To pomeni razgrajevanje negativnih misli do sebe in drugih.

8. Kariera, ki se sklada s klicem duše

Ali izpolnjevanje svojega poslanstva. Nekje na poti vsakdo ozavesti, kaj je njegova misija v tem življenju, to pa je nato potrebno še udejaniti. Menjava kariere, ko nam to veleva duša, pomeni, da gremo včasih v neznano, da zapustimo udobje, da ne vemo, kako bomo finančno priskrbljeni, a vseeno gremo, ker čutimo močno željo. Izpolnjevanje poslanstva pomeni, da dodajamo svoj košček k spremembi sveta na bolje.

9. Odpremo srce 

Odpremo srce ljubezni in živimo iz srca... kolikor je to pač mogoče!

vir: consciousreminder.com