9 stvari, ki jih morate storiti še danes

Vprašajte babico ali starejšega soseda, kaj bi raje počel v tem trenutku? Bi raje kot da sedi v invalidskem vozičku, plesal? Bi babica šla raje kampirati na morje, kakor da gleda telenovelo? Čas teče. Izkoristite življenje in si ne privoščite obžalovanj.

9 stvari, ki jih morate storiti še danes (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
26. 5. 2020

Torej, kaj lahko storimo v tem trenutku? 

1. Opravičilo. 
Kdo potrebuje vaše opravičilo? Dovolj je zapravljanja časa za ponos in ego! Opravičilo je dejanje, ki ga morate storiti v tem trenutku, saj je lahko že naslednji trenutek prepozno. 

2. Odpuščanje.
Komu pa morate vi odpustiti? To lahko storite, če prejmete opravičilo ali pa tudi ne. Pomembno je le to, da opustite jezo in zamere, ki vam jemljejo srečo, življenjsko energijo in moč. 

3. Potovanje.
Ni potrebno vedno potovati na drug konec sveta. Raziskujete lahko tudi v bližini doma in v lastni deželi. Slovenija ima več kot dovolj možnosti za pustolovščine. Pomembno je le to, da nikoli ne prenehate raziskovati (tako sebe kot sveta okoli sebe). 

4. Zaključek. 
Zaključite... s pisanjem knjige ali preberite knjigo do konca. Zaključite z obnovo kopalnice. Poravnajte dolgove. Razščistite odnose in nesporazume. Nezaključene stvari prinašajo velika obžalovanja!

5. Premagovanje.
Premagajte svoje strahove. Premagajte nezdrave odvisnosti. Naredite korake k ozdravitvi še danes.

6. (Za)hvala.
Hvala je zelo močna beseda. Uporabite jo v tem trenutku. Bodite hvaležni za vse ljudi in situacije v življenju, ki vas vsak dan učijo potrebnih lekcij. Zahvalite se ljudem, ki vam pomagajo, ki vas imajo radi in vas kdaj tudi jezijo. 

7. Večno učenje. 
Nikoli niste prestari, da se ne bi naučili česa novega. Nikoli ne prenehajte z novimi hobiji. Vsak dan poskusite kaj novega ali se naučite nekaj novega. Naj vaša radovednost nikoli ne usahne. 

8. Zabava.
Preživite kar se da veliko časa z družino, prijatelji, svojimi hišnimi ljubljenčki... Povabite prijatelje k sebi ali jih obiščite. Povabite jih na sprehod ali pojdite na izlet (namesto da si pišete sporočila). 

9. Brisanje. 
Izključite iz svojega življenje vse, kar ni dobro. Svoje negativne miselne vzorce in ideje, negativne ljudi, situacije, ki vas vodijo v nesrečo. Ne zapravljajte energije za stvari, ki vas ne osrečujejo. 

... Ker bo prišel trenutek, ko bo prepozno. Ne dovolite si tega. Prenehajte odlašati in prelagati stvari na jutri, na naslednji teden, mesec, leto... Naj vam čas ne spolzi skozi prste. 

prirejeno po: elephantjournal.com