Ali poznate vseh 12 čaker (ali zgolj 7)?

Večinoma se govori o sedmih čakrah, obstaja pa jih več. Tokrat bomo pogledali še pet čaker, ki so locirane izven našega fizičnega telesa. Aktivacija vseh spodaj omenjenih dvanajstih energijskih centrov nam omogoča pospešeno duhovno rast in posledično boljše življenje. 

Ali poznate vseh 12 čaker (ali zgolj 7)? (foto: pixabay) pixabay
10. 12. 2018

Zdravilka Cindy Dale v svoji knjigi Advanced chakra wisdom opisuje, kako 12 čaker odpira še več možnosti za energijsko zdravljenje, saj je 'dodatnih' pet čaker (ki jih klasične definicije čaker običajno ne zavzemajo) vezanih na energijo izven našega telesa in te nas povezujejo z drugimi dimenzijami, ki jih lahko izkušamo v človeški obliki.

7 čaker 

Spoznajte še preostalih 5 čaker:

8. ali zemeljska čakra

Je označena z rjavo barvo. Nahaja se 2,5 cm nad 7. čakro, torej nad temenom glave in predstavlja časovno transcendenco. Ta energijski center naj bi nam pomagal, da se odpremo povezavi s paralelnimi svetovi in življenji – omogoča  dostop do Akaških zapisov in uvid v sfero neskončnega potenciala. V praksi se ta čakra največkrat uporablja pri šamanskem zdravljenju in za komunikacijo z našimi  duhovnimi vodniki.

9. ali lunarna čakra

označujeta jo bela ali srebrna barva. Leži nad 8. čakro in predstavlja 'sedež duše'. Ta čakra omogoča višjim energijam, da se pretakajo po telesu in  nemoteno prehajajo med drugimi čakrami. Preko nje dostopamo do našega višjega jaza in lahko razberemo, kaj je resnično sporočilo naše duše. Vzpostavitev stika s to čakro nam omogoča, da izberemo pravo pot v kreiranju svoje usode – v skladu z namenom naše duše.

10. ali solarna čakra

je v zlati barvi in se nahaja v zemlji, kakih 45 cm pod nami.  Zagotavlja dobro povezavo med nami in Materjo Zemljo. Ta energijski center je v svoji osnovi vezan na telo, je torej zelo fizičen. Aktivacija te čakre nam pomaga pri prizemljitvi in celjenju fizičnega telesa in tudi planeta kot takega. Prav tako kot prva čakra, je deseta čakra povezana z zdravljenjem kosti in težav, povezanih s kostnim mozgom ter za zdravljenje bolezni, povezanih z našim DNK zapisom.

11. galaktična čakra

je mešanica vijolične, srebrne in zlate barve. Najdemo jo nad 9. čakro in simbolizira um nad materijo. Um je močno orodje za oblikovanje vsega snovnega! Do nje naj bi se najlažje dostopalo preko stopal in dlani. Šamani preko te čakre povezujejo telesno - fizično z nadnaravnimi energijami. 

12. čakra ali božanska čakra 

je skupek vseh barv. Nahaja nad 11. čakro in predstavlja povezanost, vrata v svet božanskega. Omogoča nam, da razširimo zavest in pridemo do dognanja, da smo vsi eno. Skozi to čakro naj bi se naš obstoj v človeški formi realiziral v skladu z našim dušnim namenom.

Poglejte si še video o vseh 12 čakrah: 

Preberite še: 

Viri: Chakaras info, Mind valley 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri