Ali ženske zahtevamo preveč, ko pričakujemo, da bodo moški naša trdna skala?

Odgovarjata Urban Urbanc in S.Irene. 

Ali ženske zahtevamo preveč, ko pričakujemo, da bodo moški naša trdna skala? (foto: pixabay) pixabay
24. 11. 2021

Ali ženske zahtevamo preveč, ko pričakujemo, da bodo moški naša trdna, stabilna skala, ko me čustveno valovimo?

S.Irene: Odvisno po katerem kriteriju razumemo ta "preveč". Glede na to, koliko je razločevanja med dvema spoloma, potem verjetno ja. Če pa pogledamo, da skupaj tvorita en krog; jin in jang, ki naj bi funkcioniral kot celota, potem pa ne. Vsaka skala si želi izkusiti vodo ob sebi in absolutno je prav, da je voda takšna, kakršna je, ker na ta način se zaokrožita in objameta v en krog. 

Urban Urbanc: Ja, za marsikoga je to preveč in raje reče: "Daj ženska, tiho bodi, pusti me na miru, jaz ne morem tvojih čustev, to je zame nekaj čisto tujega, s tem nisem seznanjen."

Ampak ravno skozi to, da je trdna skala, lahko moški spozna, koliko je zares močen. In ravno takrat si lahko ženska zares lahko dovoli biti tisto, kar ona je. Divja in nepredvidljiva, namesto da je ves čas v nekih okvirih.

S.Irene: Velikokrat pa se moški ustraši ali zbeži stran, ker svoje notranje ženske ni sprejel, svojega jina znotraj sebe. Navsezadnje teh toliko in toliko tisoč let ni delalo usluge moškim, da bi jim družba in sistem dovolila čutiti. Zato, ko naleti na te emocije, ki so silovite, je to lahko zanj prehudo ogledalo. Dokler se moški ni pripravljen soočiti s tem znotraj sebe, je lažje zbežati, ker je silovito in ker osvetljuje tudi njegove temne dele.

Iz Sensa pogovora z Urbanom Urbancem in S.Irene