Aura je najbolj izrazita okrog obraza

Znanost je končno pričela dohajati, kar duhovno zavedni že dolgo vedo – aura obstaja. Raziskovalci Univerze v Tokiju so pod vodstvom Mia Watanabe ujeli razločne slike človeške aure, ki demonstrirajo, da ta zares obstaja.

Aura je najbolj izrazita okrog obraza (foto: Shutterstock) Shutterstock
4. 11. 2015

Raziskovanja aure niso nič novega. Najbolj opazna sta bila pionirja na tem področju Semyon Davidovich Kirlian in njegova žena Valentina. Ruski par je odkril Kirlianovo fotografijo, ki v sliko ujame električno energijo, ki obdaja predmete in živa bitja. Od leta 1930 je bila to glavna metoda za preučevanje aure.

Kjub vsemu znanju in raziskavam, ki sta jih pridobila Kirlinova, pa so okrog obstoja aure še vedno obstajali dvomi.

Danes so, zahvaljujoč napredkom v tehnologiji, kamere in elektronska oprema veliko bolj senzitivne kot nekoč. Tu pride na vrsto ekipa Mia Watanabe. Z uporabo zelo dojemljive opreme, so bili zmožni fotografirati človekov edinstven sij. V raziskavi so namesto običajnih kamer uporabili visoko tehnološke in znanstvene modele ter z znanstveno metodo prvič dokazali obstoj aure.

Podrobnosti raziskave

Kaj so torej odkrili Japonski znanstveniki? Poleg obstoja aure so odkrili še nekaj drugih zanimivih dejstev. Opazili so, da se človeška aura skozi dan spreminja. Na splošno je energetsko polje močneje žarelo zjutraj, proti večeru pa je počasi izgubljalo svojo moč. Glede vidnosti aure pa so odkrili, da  je ta sicer opazna okrog celega telesa, vendar pa je energija najbolj izrazita okrog obraza, še posebej v predelu med od očmi in vratom.

Posledice raziskave

Podrobno videnje aure prinaša mnoge priložnosti, predvsem na področju zdravja in dobrega počutja. Strokovnjaki na tem področju pravijo, da lahko analiza intenzivnosti človekove energije pomaga pri diagnozi in zdravljenju bolezni. Temna ali šibka energetska polja okrog telesa nakazujejo težave za določen organ in so pokazatelj motenj. Fotografiranje aure bi se lahko izkazalo za učinkovito medicinsko orodje.

Odkritje se morda zdi nekoliko čudno za tiste, ki so vešči vzhodnjaških medicinskih metod, še posebej tradicionalne kitajske medicine. Že stoletja namreč vedo, da se bolezen kaže v energetskem telesu, še preden se fizično manifestira. Kakorkoli že, dobro je vedeti, da znanost in duhovnost počasi stopata po isti poti.

Katja Kozlevčar