Avgust: 6 retrogradnih planetov, mrki in portal Levja vrata

Poglejmo si, kateri astro dogodki vplivajo na nas v tem energetsko pestrem mesecu. 

Avgust: 6 retrogradnih planetov, mrki in portal Levja vrata (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
6. 8. 2018

Energija v mesecu avgustu je precej podobna julijski, saj na nas še vedno vplivajo različni retrogradni planeti in mrki. Proti koncu meseca pa bo intenzivnost popustila in prišel bo val motivacije, ki nam bo pomagal, da pričnemo neko novo poglavje v svojem življenju. 

Avgust se je pričel pod vplivom krvavega luninega mrka, zato lahko v začetku meseca še vedno čutimo, kako prihajajo na površje raznorazne stvari iz naše globine. To se dogaja z namenom, da bi se teh starih in potlačenih vsebin končno znebili oz. jih očistili. 

Prav tako bodo v prvem tednu avgusta močna čustva, kar bo povzročil Mars, ki se še vedno giba retrogradno. Kadar energija Marsa ni v ravnovesju ali ko se združi z lunino energijo, kot se je to zgodilo tokrat, lahko ta povroči občutke nemira, nespečnost, razburjenje ali celo agresijo. Če imate v sebi spravljeno jezo in frustracije, se lahko te sedaj sproščajo na površje. Dobro pa je dvakrat premisliti in biti potrpežljiv, če se imamo namen spopadati z nekom ali iti v določeno akcijo. 

7. avgusta se trenutno petim retrogradnim planetom pridruži še Uran. Toliko retrogradnih planetov pomeni naslednje: "Ustavi se in premisli o preteklosti, da boš šel lahko naprej."

8. avgusta je odpre portal Levja vrata, ki nam bo pomagal, da se uglasimo z višjimi frekvencami in vibracijami. 

Vsako leto se Sonce, Zemlja in Sirius premikajo v specifičnih točkah in aktivirajo portal imenovan Levja vrata. Portal je odprt med 26. julijem in 12. avgustom, najmočnejši pa je 8. avgusta – na ta dan lahko prejmemo obilje močne energije. Da se portal aktivira, se mora Sonce poravnati z zvezdo Sirius, ki je svetlejša kot Sonce. Sirius je duhovno sonce z višjo božansko modrostjo, zato se takrat energije okrepijo, na Zemlji pa lahko prejemamo energijo obeh nebesnih teles. Moč Sonca se združi z močjo duhovnega sonca Siriusa, zato smo deležni močne svetobe in visokih energij.

Ta energija spodbuja duhovno prebujenje, prinaša nove uvide, zavedanja in dviga zavest Zemlje. Portal je v znamenju osmice, ki ponazarja neskončnost, moč in povezavo z božanskim, novo rojstvo in višje resničnosti.

Kot človeška bitja prihajamo na Zemljo, da izkusimo človeško življenje, da živimo svoj poln potencial, da raziskujemo, okušamo, potujemo, živimo, izkušamo različna čustva in barve tega planeta. A večina od nas se zatakne v monotonost vsakodnevnosti, v kateri pozabimo na razlog, zakaj smo prišli sem.

Najti moramo hvaležnost za vse človeške danosti, sprejeti svojo človeškost in dojeti, kaj je tisto, kar nas dela žive. Kaj nas osrečuje in naredi hvaležne, da živimo tukaj in zdaj v človeški obliki?

Portal Levja vrata spodbuja razjasnitev, kaj naredi naše življenje zares vredno. Prav tako pa, da odstranimo energetsko nesnago iz teles.

11. avgusta nas čaka še en mrk - delni sončni mrk v znamenju leva, ki bo viden v Kanadi, na Grenlandiji, na severu Evrope (Škotska, Islandija, Norveška, Švedska, Finska, Estonija, Litva, Latvija, Rusija) in v delu Azije. Sončni mrk deluje skupaj z luninim mrkom, zato lahko v tem času počasi dobivamo več jasnine glede težav, ki smo jih imeli nedavno. Gre za zadnji mrk v tem letu. 

18. avgusta se bo Merkur pričel gibati direktno in stvari se bodo pričele počasi odvijati hitreje in bolj tekoče.

A pravo olajšanje pride 27. avgusta, ko se bo pričel direktno gibati tudi planet Mars. Takrat lahko občutimo valove energije in akcije. Zato bo september odličen mesec za nove začetke, ko se bomo počutili mnogo bolj zbujene in polne energije.

26. avgusta nas čaka še polna luna v znamenju ribi, ki bo prinesla cvetočo, romantično in kreativno energijo. 

Mesec avgust ima tako v sebi počasno in retrogradno energijo, ki nas bo vodila v preteklost, a proti koncu meseca se bo zgodil pozitiven preobrat ter bo napočil čas za korake naprej v smeri klica našega srca. 

Pomembno je, da v tem času ugotovimo, kaj v našem življenju funkcionira in kaj ne. Pomembno je tudi, da si odpočijemo. 

Retrogradni planeti nas na poti proti cilju opominajo, da moramo še kaj popraviti, odstraniti, okrepiti, da lahko zares dosežemo svoj cilj. Introspekcija vase je v tem času okrepljena. Hoja naprej je upočasnjena in otežena, zato je potrebno pogledati, kako naša dejanja in odločitve v preteklosti vplivajo na našo sedanjost. 

Naši načrti se v tem času morda ne bodo odvijali, kot pričakujemo. Aparati se radi kvarijo. Prilagodimo se. Vesolje ima trenutno drugačne načrte kot jih imamo morda mi. To je tudi dober čas za pospravljanje in urejanje stvari, ki nam že dolgo časa ne služijo. Odpočijmo si in se prepustimo z zaupanjem. 

Še nekaj značilnosti trenutnih retrogradnih planetov: 

Mars (26.6. – 27.8.)

V tem času se naše aktivnosti ne odvijajo tako, kot bi si želeli. Smo bolj pasivni, včasih zafrustrirani, saj ne dobimo tistega, kar si želimo. V odnosih so možne seksualne težave. Potisnjena in neizražena jeza lahko privihra na površje. Nivo energije je nižji. 

Saturn (18.4. – 6.9.)

Katere meje moramo postaviti? Ali smo pripravljeni, da prevzamemo odgovornost za svoja dejanja? Kaj iz preteklosti vpliva na našo sedanjost?

Neptun (18.6. – 25.11.)

Kateri dvomi in dileme nas mučijo? Lahko pogledamo resnici v oči? V tem času lahko spoznamo, kako nam iluzije in pričakovanja škodujejo. 

Pluton (22.4. – 2.10.)

Čas preporoda. Čas, da pustimo za seboj vzorce, s katerimi škodujemo sami sebi in na ta način ustvarimo prostor za nove možnosti. 

Merkur (26.7. – 19.8.)

Zamude, zastoji, zmedenost... Nekateri dogovori ne gredo po načrtih. Ni dober čas za začetek novih poslov, niti za finančne investicije. Od koga bi se bilo dobro umakniti? Kdo ali kaj nam ne uliva zaupanja? 

Uran (7.8. – 6.1. 2019.)

Čas izkustev, ki nam bodo v prihodnosti pomagala, da pričnemo nekaj na novo. Nekatere lekcije bomo končno osvojili in dojeli. To bo zelo pomembno za našo prihodnost in za čas, ko se bo Uran ponovno gibal direktno. 

vir. foreverconscious.com, atma.hr - Julijana Oremović