Intenziven avgust: Poleg mrkov tudi 5 retrogradnih planetov

Verjetno ste že opazili (tudi v svojem življenju), da je avgust izredno intenziven oz. naj bi bil celo najbolj intenziven mesec tega leta! Razlogi so naslednji... 

Intenziven avgust: Poleg mrkov tudi 5 retrogradnih planetov (foto: profimedia) profimedia
10. 8. 2017

Ravnokar smo bili priča luninemu mrku, aktivaciji portala Levja vrata, 21. avgusta pričakujemo še vrhunec - sončni mrk... A to še ni vse! Razlog, da je energija tega meseca tako močna in intenzivna je še 5 retrogradnih planetov med 12. in 25. avgustom. Huh! 

Retrogradni planeti avgusta vključujejo favorita Merkurja, kot tudi Saturn, Uran, Neptun in Pluton! Ta kombinacija retrogradne energije bo nedvomno upočasnila stvari, morda zmedla naše čute... Najbolj ključna je zato v naslednjih dneh potrpežljivost. 

Vplivi zunanjih planetov; kot so Uran, Neptun in Pluton morda niso občuteni tako močno oz. je njihov učinek občuten na bolj globlji in podzavestni ravni. 

Vplivi notranjih planetov; Merkurja in Saturna pa so mnogo bolj občuteni tudi na zavestni ravni. 

Ko se bo Saturn 25. avgusta ponovno pričel gibati direktno, se bodo tudi stvari v vašem življenju ponovno pričele premikati naprej. Če ste se v tem času počutili upočasnjene, šibke in lene, nemotivirane in otopele, vedite, da konec meseca prihaja olajšanje!  

Merkur se giba retrogradno vsaj štirikrat letno, a kar naredi ta retrogradni cikel poseben je, da se pojavi ravno med dvema mrkoma. To pomeni, da se v tem času raje opočasnimo in ne reagirajmo prehitro. Več informacij boste dobili oz. bolj jasno boste videli stvari, ko se bo Merkur ponovno gibal direktno (5. september). 

Merkur bo torej retrograden med 12. avgustom in 5. septembrom v znaku device in leva. V tem času je velika verjetnost, da bo glavna tema komunikacija v odnosih, še posebej z vašimi romantičnimi partnerji, otroci in avtoritetami. 

Merkur vlada komunikaciji, zato bo ta v ospredju, z dodatno energijo mrkov pa je možno, da so na obzorju tudi zaključki odnosov ali pa novi začetki. 

Povečana bo napetost, saj ne boste več morali zadrževati stvari zase in boste želeli povedati, kar vam leži na srcu - tako partnerju kot prijateljem in drugim... 

Čeprav bi bilo včasih dobro, da premislimo preden kaj rečemo, bo to še bolj nemogoče v tem času. Čeprav bo Merkur otežil komunikacijo, je to dober čas, da ste iskreni, izrazite, kar vas teži. Če govorite ljubeznivo in resnicoljubno, vas naj nič ne skrbi.  

Če se boste znašli v konfliktih in argumentih, upoštevajte tudi drugo osebo, hkrati pa imejte v mislih, da morda še ne vidite celotne slike. Morda potrebujete več informacij, da sprejmete določeno odločitev. 

Za retrogradni Merkur je tudi značilno, da prinese iz naše podzavesti na plano nezavedne miselne vzorce. To je lahko osvobajajoče, a tudi težko. Včasih potrebujemo nekaj časa, da se nezavedne misli spremenijo v zavedne (ko se Merkur zopet giba direktno), zato je tako pomembno, da smo v tem času zares potrpežljivi. 

Smotrno je, da v avgustu ne sprejemate velikih in konkretnih odločitev. Rajši počakajte do septembra, ko se retrogradne energije poležejo in bo pot spet bolj jasna. 

Ko imamo toliko retrogradnih planetov hkrati, nas vesolje opominja, da se tudi mi upočasnimo, ne hitimo in reflektiramo. 

Vsi smo v procesu sprejemanja energij, zato moramo biti potrpežljivi, da vesolje opravi svoje delo, preden odhitimo naprej. 

Avgust bo nedvomno za mnoge prinesel pomembne preobrate, zato je pomembno, da jih jemljemo počasi, smo nežni sami s seboj ter osredotočeni na povezovanje s svojo notranjo resnico. 

Datumi retrogradnih planetov: 

  1. Merkur - 12. avgust do 5. september 
  2. Saturn - 6. april do 25. avgust 
  3. Uran - 3. avgust do 2. januar 2018
  4. Neptun - 16. junij do 22. november 
  5. Pluton - 20. april do 28. september 

Vir: consciousreminder.com

Preberite si še: