AVGUST: Napeto bo!

Pa smo v mesecu, v katerem bo naš ego najbolj nagajal.

AVGUST: Napeto bo! (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
1. 8. 2018

V trenutkih, ko bi sogovorniku najraje zavili vrat, si zapojte pesmico: 'ringa ringa raja, ego nam nagaja'. Naš notranji zmajček tolovajček, "Ego Tripček", kot ga jaz šaljivo poimenujem, bo kot zmedeni najstnik. Odreagirali bomo hitreje in burneje kot sicer. Več verjetnosti je, da bomo vzkipljivi, zamerljivi ali pa popolnoma neodzivni. 

Leto 2018 je leto števila 2, zato se lahko dvojnost kaže v vsem; predvsem pa v naših odnosih. Opozorilo: dvojnost ni dvoličnost. Vsaka zgodba ima vsaj dve plati, in le-te raziskujemo v tem letu. 

Avgusta pričakujte, da bodo najbolj mile, zadržane, sramežljive osebe postale nenavadno razburljive in morda celo arogantne. Obratno pa se lahko zgodi, da bodo sicer impulzivne osebe, ki so hitre jeze, ravnale nenavadno umirjeno. 

NE LJUBI SE MI

"Cunjasta" energija se v avgustu nadaljuje. Opazili boste, da se vam tudi razburjati več ne bo ljubilo (nad nečim, kar vas sicer lahko spravi ob živce). Kadar se težko pripravimo do dela, imamo dve izbiri: lahko postanemo bolj učinkoviti in zadano opravimo hitro ter dobro, ali pa podležemo hudi lenobi in obveznosti ali preložimo na druge ali pa jih v popolnosti zanemarimo.

KAKO TO LAHKO NAJBOLJE UPORABITE?
Dvignite svojo produktivnost! Preverite, kam uhajajo vaše misli, ko ste pri delu. Ste osredotočeni in zato hitri, ali vmes skočite po kavo, pregledujete socialna omrežja, pišete sms-je, klepetate s prijateljico… Daleč najbolj uspešni smo, ko izklopimo moteče dejavnike, zato poskrbite, da vaš čas in pozornost ne bosta uhajala drugam. Ko zjutraj zaspimo ali nekam zamujamo, običajno večino vsega, kar je potrebno opraviti, storimo v rekordno kratkem času, saj se nam vendar mudi, kajne? Ne trdim, da morate brezglavo noreti po kopalnici, ampak ko svojo hitrost povečamo in se ubadamo samo s tem, kar smo si zadali, skrajšamo čas, ki ga potrebujemo, da bi to dokončali. Dokončali! Ne pozabite na ta zadnji korak.

NE ZGOLJ ZAČETI, POTREBNO JE TUDI DOKONČATI

Prikličite si v misli garderobno omaro. Ko jo sklenemo pospravit, je velika verjetnost, da bomo vsa oblačila vzeli ven, manj uporabljena bomo oblekli in se kritično ogledali v ogledalu. Nekatera oblačila bodo šla k šivilji na popravilo, nekatera v shrambo, nekatera bomo podarili poznanim ali v dobrodelne namene, nekatera bodo romala v smeti, nekatera zgolj v pranje. V tej točki so oblačila marsikje, le v omari ne.

Če bi pospravljenost svojih oblačil sodili po tej točki, le kako bi se za glavo prijeli!

Podobno se nam zgodi v življenju. Ko smo sredi določenega procesa oz. osebnostne rasti, so tovrstne točke popolnoma normalne. Nam pa se lahko zdi, da se ničesar še nismo naučili, da je vsega preveč in lahko obupujemo, namesto, da bi korak za korakom, delovali naprej.

Avgusta bo zelo mamljivo preprosto odnehati.

Septembra, ko bo na nas vplivalo število 9, bomo lažje dokončevali, a le, če bomo vedeli po katerem ključu. Ko pripravljamo letno garderobo, se ne ubadamo z zimskim plaščem, kajne? Podobno je v vsem. Ločite seme od plevela.

Kaj je vaš cilj?
Česa si želite?
Kaj ste se namenili storiti?

Torej počnite zgolj tisto, za kar ste se odločili. Če na nekaj ne morete vplivati, nečesa v tem hipu ne morete spremeniti, ne tarnajte. S tem le-to zgolj krepite. Ukvarjajte se z nečim drugim. A ne s čimerkoli.

Posvetite se prepoznavanju svojih vrednost, vrlin in načel. Prevetrite svoje cilje. Posvetite se lastni produktivnosti in moči storilnosti. Kako si lahko obveznosti (doma in v službi) olajšate? 

ORGANIZIRAJTE SVOJ DAN

... in življenje se bo organiziralo samo od sebe!

ODNOSI, ODNOSI IN SPET ODNOSI

Marsikaj se lahko kaj hitro spremeni avgusta. Poudarek bo na načinu komunikacije, povezovanju in odnosih. Vseh odnosih, zato ni nič nenavadnega, da vam misli uhajajo k bivšim simpatijam, oddaljenim sorodnikom ali pa imate toliko dela sami s seboj, da drugih niti ne zaznate. Bodite pozorni, da se ne šopirite, tudi kadar to počne sogovornik. Je že res, da nam oseba največ pove o sebi s svojimi sklepanji in besedami obtožbe (ali samohvale), a tudi mi povemo vse o sebi preko svoje reakcije.

PREOBRAT NA GLAVO

Celotno leto bo postreglo z več kot preveč trenutki, ko se nam lahko postavi svet na glavo. Kolegi astrologi nudijo razlago vseh treh mrkov letošnjega poletja in ostalih zvezdnih aspektov – verjamem, da ste veliko o tem že in še boste prebrali. Dodala bom zgolj: 

Če se vam svet postavi na glavo, uživajte v novem razgledu. 

Z Ljubeznijo za Vas, LiLi SoRuM