Biti pozitiven pomeni biti drugačen od drugih

Dan kot vsak. Hodite po velikem nakupovalnem centru in opazujete ljudi. Le redko boste opazili koga, ki bo kar tako, brez razloga, nasmejan ali pa se na glas smejal, ne da bi gledal naokoli, ali ga kdo opazuje.

28. 11. 2015

Bolj ali manj boste opazili ljudi, ki imajo namrščene obrvi in zaskrbljene obraze, hodijo pa s sklonjeno glavo in s pogledom, uprtim predse v tla.

Ste se kdaj vprašali, zakaj je tako?

V osnovi si večina ljudi sicer želi biti pozitivna in imeti pozitivne misli. A v resnici so veliko večino časa negativni. Pa ne, ker bi sami tako želeli, ampak ker je to le posledica vsega, kar se dogaja okoli njih. In seveda vsega, kar se je dogajalo okoli njih v preteklosti. A to lahko seveda kadarkoli spremenijo.

Za začetek je treba spremeniti življenjsko pozicijo oziroma stanje duha.

Iz 'kako naj bom dobre volje, če mi gre pa vse narobe' v 'dobre volje bom in stvari mi bodo zagotovo šle bolje, kot pa če bi bil slabe volje' In vse bo sledilo, naši rezultati, na katerem koli področju že, pa se bodo zagotovo izboljšali.

Biti pozitiven pomeni biti drugačen od drugih. Pomeni, da se ne obremenjujemo s tem, kaj si drugi mislijo o nas. Ko gledate na svet pozitivno, se vse kar naenkrat zdi enostavno in preprosto. Nikjer ne vidite ovir. Tudi če pred vas pride ovira, jo enostavno prestopite ali preplezate, če je previsoka, pa jo enostavno obidete.

Vedno znova iščete nove in nove rešitve in se ne ozirate nazaj in si ne govorite, kako vam nekaj ni uspelo. Gledati je treba samo naprej.

Kar se je že zgodilo, ne moremo spremeniti, le na prihodnost lahko vplivamo.

Da pa sploh lahko postanete resnično pozitivni, pa sta potrebna čas in predvsem vaša odločitev, da boste od zdaj naprej gledali na stvari drugače.

Vsak pogovor ali misel je lahko pozitivna ali negativna. Vi in samo vi sami se odločate, kako ga oziroma jo boste izpeljali.

Prvi korak k bolj pozitivnem razmišljanju pa je vsekakor nasmeh na obrazu. Poskusite!

Nadenite si nasmeh za naslednjih nekaj minut in občutili boste pozitivne občutke, katerih pa, vsaj mislim tako, se ne boste želeli tako hitro znebiti.

Barbara Kodrin, profesionalna osebna trenerka