Bodi duša, ki je ni strah ljubiti

Nasveti za vašo dušo. 

Bodi duša, ki je ni strah ljubiti (foto: profimedia) profimedia
15. 5. 2022

Draga duša,

v svetu, kjer sta hladnost in brezčutnost vrlini, ker naj bi bilo tako bolje za vse – ostani čutna. Bodi sočutna. Bodi čustvena. Bodi ljubeča. Bodi potrpežljiva.

Naj te bolečina ne spreobrne v nekaj, kar nisi in nikoli ne boš. V nekaj, kar ne bi prepoznala niti v najtemnejšem kotičku svoje biti. Bodi večja od bolečine. Bodi nekdo, ki še vedno verjame v ljubezen, kljub slabemu okusu v ustih, ki ti ga je pustila. Bodi prijazna v neprijaznem svetu.

V svetu, kjer se zdi, da je vsak zase in da ni nikogar drugega, ki bi nam pomagal – prosi za pomoč. Deli. Dajaj. Uči se od drugih. Obkroži se z ljudmi, ki so vedri in pozitivni, ob katerih se počutiš cela, zapolnjena. Naj te ne bo sram prositi za nasvet. Nihče ne ve vsega in vsakdo kdaj rabi pomoč. Neguj to srce, ki je bilo nekoč celo, a se je zlomilo. Lahko se zaceli nazaj.

V svetu, ki tepta tvoje sanje in te dela majhnega, nepomembnega, nevrednega – drzni si sanjati. Verjemi. Veruj. Imej zaupanje v najvišje dobro in v to, da boš nekoč  živela življenje, kot si ga zmeraj hotela.

Življenje je lahko težavno, toda lahko je tudi čudovito in magično. Moraš si drzniti pokukati izza ograje in videti vse lepo, kar te obdaja. Ceni življenje, ki ga imaš. Ne dovoli, da ti kdo pove drugače.

V svetu, ki pričakuje, da si odsotna, nepovezana in osamljena – bodi prisotna, pozorna in … ranljiva. Bodi nekdo, ki ga briga. Ki mu je mar. Bodi duša, ki je ni strah ljubiti, ki se ne sramuje svojih čustev (naj si bodo lepa ali manj lepa). Dovoli si reči »Ljubim te« pogosteje. Bodi odprta. Tvegaj. Tudi, če te življenje še toliko podira na tla – ti se vstani. Ker si vredna.

V svetu polnem laži – govori resnico. Še pomembneje, živi resnico. Sprejemi se takšno, kot si, z vsemi lepimi lastnostmi in tistimi, za katere meniš, da bi lahko bile boljše.

Ne pretvarjaj se, da si nekdo drug. Ne pretvarjaj se zaradi drugih. Ker si unikatna. In prični se tega zavedati. Ne živi po pričakovanjih družbe, nekoga drugega. Ustvari si svoj svet. Svoje želje. Svoja mala pravila.

In najpomembneje, v svetu, ki te nenehno želi spreminjati – ostani zvesta sebi. Širi ljubezen. Toplino. Bodi dobra do drugih. Tudi, če oni ne bodo do tebe. Ostani, kar si, ne glede na okoliščine. Če drugi niso dobri, bodi ti. Ker na koncu bo štelo le to, koliko lepega si ustvarila v svojem času na tej mavrični Zemlji, kolikokrat si se zaljubila in ljubila ter koliko srečnih časov s podobnimi dušami si preživela. Ljubezen še vedno je in ostaja najmočnejše čustvo, kar jih je. Zato se je ne boj sejati dalje. 

Nina Kirbiš