Bolezen je posledica kršitev duhovnih in psihičnih zakonov

Bolezen je stanje disharmonij na mnogih ravneh. Podzavest in nezavedno shranjujeta vse, kar ustvarimo, mislimo in čutimo. 

Bolezen je posledica kršitev duhovnih in psihičnih zakonov (foto: profimedia) profimedia
8. 2. 2018

Bolezen ni kazen, ne za ene ne za druge. Bolezen je posledica kršitev duhovnih in psihičnih zakonov. Je posledica družbe kot celote, neravnotežja, disharmonije in uničujočega vpliva kolektivnega zla, ki pritiska na vsakega posameznika. 

Vsak ve in čuti, kaj je zanj dobro in kaj ne. Vprašanje pa je, ali ima pogum slediti notranjim navodilom in usmeritvam. 

Bolezen je prehodna faza očiščevanja vseh naših subtilnih teles. Je priložnost za novo življenje ali za prehod v neko drugo življenje, ki mu rečemo smrt. Bližina smrti nam pokaže, kako smo krhki. Odstrani kakršnikoli napuh in oholost. Pred smrtjo smo goli in bosi, sami. Sami s svojimi občutji, ki so zagotovo težka. Držanje umirjajočega za roko vas popelje v brezizhodno stanje nemoči. Ki očisti. Kot katarza nas poveže z nečim višjim. Z večnostjo. In brezup in nemoči sledi zmaga duha, zavedanje, da je duh pred telesom in da je transcendenca dostopna. Dostopna umu, ki je imel srečo, da je šel čez težke preizkušnje in našel ter dojel, kar je zares vredno. To je naša notranja pesem, melodija, ki je energija. To je tisto, kar je, bo. Kar je od nekdaj. In večno. 

Iz knjige HEROJI, Odgovorno duhovni vs duhovno udobni, Lucija Mulej Mlakar

Pogovori z Erosom

Dr. Lucija Mulej Mlakar je v aprilu 2018 izdala novo knjigo Pogovori z Erosom. Več o knjigi si lahko preberete na spletni strani http://lucijabooks.eu/