Bolezen nastane, ko se odpovemo svojemu telesu

Bolezen je posledica stalne izgube energije na določenem mestu v našem energetskem polju.

Bolezen nastane, ko se odpovemo svojemu telesu (foto: shutterstock) shutterstock
8. 5. 2023

Naše telo je naša priložnost, ki nam je bila dana, da bi živeli in spoznali življenje. Pogosto pa zaradi preteklih ran, bodisi iz otroštva ali podedovanih medgeneracijskih travm oz. iz nezavednih bolečin, bežimo iz svojega telesa. Bežimo kamorkoli je mogoče, v različne iluzije, samo da se nam ne bi bilo potrebno soočiti z realno stvarnostjo. Kadar bežimo iz svojega telesa in puščamo svoje bolečine nerazrešene, ustvarjamo idealne pogoje za razvoj bolezni.

Barbara Brennan, zdravilka, ki zdravi z uravnavanjem neravnovesij v energetskem polju, pravi, da bolezni nastanejo zaradi določene izkušnje v življenju, ki nas je na nek način prizadela (smo jo doživeli/interpretirali kot negativno) ter povzročila, da se je v našem energetskem polju ustvarila nepravilnost, nekakšna luknja ali abnormalni vozliček, ki povzroča, da prične energija odtekati iz našega energetskega polja.

Če se za svojo energetsko in čustveno blokado dovolj dolgo ne zmenimo, povzroči odtekanje energije takšno oslabitev organa na mestu, kjer energija odteka, da se razvije bolezen. Bolezen je posledica stalne izgube energije na določenem mestu v telesu. Na katerem mestu bo energija pričela odtekati, je odvisno od vrste negativne izkušnje in vrste čustva, ki ga oseba ob njej doživi.

Vsakič, kadar se znajdemo v situaciji, ki jo doživljamo kot strah zbujajočo, ogrožujočo, uničujočo itd., tako rekoč pobegnemo iz svojega telesa, energetsko popolnoma izpuhtimo in na nek način prepustimo svoje telo nevarnosti, ki se bliža – tako se odzivamo predvsem, ko smo otroci. Takšen odziv je še posebej verjeten, kadar nosimo v sebi občutke nemoči, izdanosti, prevaranosti, zavržene naivnosti in nežnosti.

Človek, ki se zaveda tega fenomena in ki se zavestno sooči z njim, se v situacijah, ki jih njegova psiha dojema kot negativne, odzove s prisotnostjo – ostane v svojem telesu in ohranja energijo v svojem polju, pretočno. Tantrično izročilo uči, da bolezni nastanejo, kadar se naša zavest ne identificira s telesom, ki ji je dano v tem življenju in takšno stanje nato izkoristijo breztelesna parazitska bitja – ki so bolezni same.

Bolezni imajo lahko kolektivno telo – kot so bakterije, virusi ali določene živali (metljaji, gliste itd.), ali pa si za svoje telo vzamejo določen telesni organ ter tako povzročijo njegovo nefunkcionalno ter bolno stanje. Rak, na primer, se razvije iz ene same celice, ki se ni identificirala z ostalim telesom in z osebnostjo ter začela rasti po svoje, ustvarjajoč novo, svojo zavest in osebnost.

Tako kot Barbarini nauki tudi tantrično izročilo uči, da bolezen nastane, ko se nekako odpovemo svojemu telesu, ko ga zapustimo in prepustimo zunanjim silam. Telo postane posoda kaosa, neenotnosti in odsotnosti reda. Kadar pa se odpovemo svojemu telesu, se odpovemo svojemu življenju.  Pobegnemo iz svojega življenja in ga začnemo prepuščati "naključjem", zunanjim silam, drugim, sistemu, ki ima za nas že v naprej pripravljeno vlogo.

Samo če v celoti zaobjamemo svoje telo in ga začutimo, če si dovolimo v globine začutiti vse, kar telo nosi v sebi, lahko spoznamo svoje Poslanstvo.

Dano nam je bilo še eno življenje, še eno telo, še ena naloga – ne bežimo več in se soočimo s tukaj in zdaj. 

S svojim telesom se lahko povežemo na veliko načinov. Važno pa je, da mu prisluhnemo in se zavemo vsega, kar čuti ter odstranimo iz njega vse, kar blokira njegovo pretočnost.

Ključi za razrešitev karmičnih vozličkov so najprej v telesu – tukaj se zgodba začne, tukaj je prvi korak.

POGLEJTE SI TUDI PODKAST z naslovom "Nobena bolečina, poškodba ali težava ni SLUČAJNA"