Čas, zavest in zdravje

Na prvi pogled med časom, zavestjo in zdravjem ni povezave. Če ste prebrali knjigo Eckharta Tolleja: Moč sedanjega trenutka (The Power of NOW), vam je povezava bližje.

1. 10. 2015

Tolle pravi, da obstaja samo ZDAJ, kar je res: čas, ki ga merimo z urami, je le numerično zaporedje sprememb, ki tečejo v ZDAJ. Ko numerično zaporedje merimo z urami, dobimo trajanje.

Če ni meritve, ni trajanja, obstajajo le spremembe v ZDAJ. V zavesti (kozmični duši), ki je temelj materialnega vesolja, je zmeraj ZDAJ, zavest je večnost sama. Večnost je ZDAJ. Rodimo se, živimo in umremo v isti večnosti, ki se je malokdaj zavemo.

Zavest daje človeku moč, da se lahko zave notranjega psihološkega časa, v katerem doživljamo sebe in svet. Psihološki čas ima sedež v delovanju nevronov. Psihološki čas je »psihološka posoda«, v kateri je zbrana naša osebnost – »voda«. Ko odkrijmo zavest in stopimo v SEDAJ, se posoda izprazni, ostane praznina, ki je zavest sama. In ta zavest je temelj zdravja človeka in družbe.

Zavest deluje preko prostora (kvantnega vakuuma) in svetlobe (biofotonov) na nevrone možganov in omogoča harmonično delovanje človekovega uma in njegove osebnosti v skladu s kozmičnimi zakoni. Ker je zavest temelj vsega obstoječega, je človek, ki odkrije zavest, globoko povezan z naravo, vesoljem in sočlovekom.

Zato je meditacija, katere namen je poglobitev v zavest, najbrž edini način, da okrepimo zdravje posameznika in družbe.

Izkustveno predavanje Sensinega sodelavca Amrita Srečka Šorlija bo potekalo v okviru 46. sejma Narava-zdravje v soboto, 7. novembra 2015 med 12.00 - 14.00 v avli levo na Gospodarskem razstavišču.

Preberite tudi:

Kozmična duša

Fizikalna ekonomija