POZABITE NA EGO! Če imate z nekom dogovor duše, so v ozadju višji nameni

18. 3. 2021
Deli
POZABITE NA EGO! Če imate z nekom dogovor duše, so v ozadju višji nameni (foto: profimedia)
profimedia

Tokrat bomo razmišljali o opuščanju pričakovanj - predvsem v odnosih. Ko se nekaj ne odvija po vaših pričakovanjih ali željah, ste razočarani in pogosto dobite nasvet, da opustite pričakovanja. Naj se stvari zgodijo, kakor je potrebno in ob svojem času. Vendar, ali to, da opustimo pričakovanja pomeni, da obupamo? Nikoli.

Če vam je nekaj namenjeno, pa naj bo to partner, služba ali kakšna druga priložnost, potem nevidnih vezi, ki vas vežejo na nekaj, kar se mora zgoditi, ne morete kar tako pretrgati.

Opustiti pričakovanja in se prepustiti toku življenja pomeni, da prenehate pričakovati od drugih ljudi, od vaše prihodnosti in sedanjosti. Pomeni, da imate pod nazorom vaš ego, da ste potrpežljivi in da niste odvisni od drugih, od njihove pozornosti ter da prenehate z ustvarjanjem nepotrebne drame.

Kakšna pričakovanja so napačna?

Vsa, čigar dogajanje ne morete nadzorovati, saj vsebuje odziv drugega, kot denimo v komunikaciji (odgovori na vaše klice, sporočila, maile…) ali načrti za prihodnost, ki vključujeju odločitve drugih ljudi (kot npr. poroka, skupna selitev, skupen posel).

To ne pomeni, da zatirate svoje želje in sanje, le ne pričakujte, da se bodo te vedno skladale z drugimi. Namesto da silite druge, da postanejo oseba, kakršna si vi želite, se osredotočite na stvari, ki jih lahko naredite sami.

Prav tako ne omejujte svojih misli s časovnimi okvirji. Denimo, naslednji teden, drug mesec bo tako in tako… Saj to prav tako pričakovanja.

Če imate z nekom dogovor duše, se zavedajte, da so v ozadju višji nameni, zato pozabite na ego

V odnosih (še posebej partnerskih), kjer so močni dogovori duš, velikokrat en drugemu predstavljate ogledalo in čudovit poligon za učenje. Poleg tega pa obstaja med dogovori duš tudi paradoks – če silite v določeno osebo, se bo umaknila. Če ste osredotočeni nase (ne mislimo egocentrično, pač pa na svoj lasten razvoj), hkrati pa imate odprte roke in srce tudi za drugega, a od njega nič ne pričakujete - potem lahko privlačite čudovite odnose. 

Bistvo je torej, da niste odvisni od drugih ali obsedeni s tem, ali so z vami ali ne. Bistvo je, da poskrbite za odnos s samim seboj in ostajate odprti za odnose z drugimi – vendar ponovno – BREZ PRIČAKOVANJ! Pomebno pa je tudi, da se ne zapirate zaradi strahu pred bolečino. Zapiranje pred ljudmi in čustvi ni enako kot biti brez pričakovanje in se prepustiti toku življenja.

Zavrnitev kot najboljša lekcija

Če med vami in željeno osebo ni interakcije, sprejmite to. S sprejemanjem boste čutili veliko olajšanje. To, da se nekdo ne pogovarja z vami, je odvisno od njih, imajo svoje razloge. Vi niste naredili nič narobe.

Vam je določena oseba všeč, pa vam ne vrača pozornosti ali naklonjenosti? To je lahko velik dar! Sliši se res čudno in nelogično. Vendar iz takšne preizkušnje lahko človek zares zraste. Če vam uspe sijati in vzpostaviti ljubezen v sebi ne glede na to, ali vam jo določena oseba vrača ali ne, ste prestali velik življenjski test. Prav tako lahko v situaciji, ko ste zavrnjeni, resnično vzpostavite svojo notranjo moč. Ko to enkrat dosežete in uvidite namen odnosa, boste lahko resnično hvaležni zanj. Pa tudi nasmejali se boste sami sebi in življenju, ki vam bo po uspešno prestanem testu zagotovo podaril nov - čudovit odnos. 

Uživajte v sedanjosti in počnite, kar vas veseli

Ego je tisti, ki želi imeti popoln nadzor nad realnostjo in ustvarja strahove, da boste nekaj izgubili, da ne bo več druge priložnosti, če se v tem trenutku nekaj ne zgodi tako, kot vi pričakujete. Aktivira se vsakič, ko je nevarnost, da bi nekaj izgubili ali ko bi lahko nekaj pridobili. Ego je morda lahko odličen, ko sklepate posel, vendar ne, ko sklepate ljubezen oz. odnose.

Ko se nekdo ne odziva, postanete jezni – takrat se aktivira vaš ego in prične se borba s samim seboj, svoje strahove pa nevede širite tudi na druge. Vaš ego si misli “nič interakcije pomeni zavrnitev.” Ego oz. um prav tako naredi zaključke, ki bazirajo na izkušnjah iz preteklosti, ki jih takoj privleče na plano. Ker rane še niso pozdravljene. Morda pa je sedaj primeren čas, da jih pozdravite... 

Duhovni ali dušni kontakt z osebo, s katero imate dogovor, je vedno tam. Pogovor v vidni obliki je človeška potreba. Duše pa lahko komunicirajo brez vidnega pogovora v 3D. Dovolite, da vaš ego ugasne, in naj se vaša ljubezen širi brez pričakovanj. 

Naj ponovimo, niste odgovorni za reakcije in akcije drugih, vse, kar lahko vi naredite je, da uravnovešate sebe, da delate, kar vas veseli in ostanete pozitivni brez dramatičnosti.

Ko ego prične z analiziranjem “zakaj” in išče domnevne rešitve, so te običajno napačne. Kadar se počutite zaskrbljeni, potrebni pozornosti, negativni, obsojate, si povejte – “To je ego, ni pomembno, nima smisla…”

Negativne misli bodo naredile zmešnjavo in kaos v vašem umu, še posebej, če je vaša samozavest slaba, bodo strahovi postali realnost za vašo domišljijo. Mislili boste, da je to vaša intuicija, v resnici pa gre zgolj za strah. In bolj kot vas je strah, bolj je strah tudi drugo osebo oz. bolj jo odvračate od sebe.

Strah je zelo nizka vibracija, s katero ne morete priklicate željenega v svoje življenje. Manifestacijo želja lahko dosežete le z visokimi vibracijami, ki se ustvarijo, ko mate radi sami sebe ter greste s tokom življenja. 

V čimerkoli se trenutno nahajate, je to vmesna faza in ne končni cilj. Če razmišljate, kaj storiti glede druge osebe – nič. Bodite aktivni v samorazvoju.

Opustite torej vsa pričakovanja v navezavi z drugimi ljudmi. Počutili se boste neverjetno bolje. Vesolje pa bo poskrbelo, da se stvari zgodijo takrat, ko je to najbolje za vas in za druge vpletene ter glede na vaš skupen duhovni razvoj.

Zato ne morete ničesar izsiliti, da se zgodi. Nepričakovano pa dela življenje tako čarobno…

prirejeno po: consciousreminder.com

Poglejte si še: 

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk