Če nečesa ne dobiš, kar si (ego) želi, bodi hvaležen

Zakon privlačnosti deluje, to je dokazala tudi fizika. A včasih še vedno ne dobimo, kar si želimo... Zakaj?

Če nečesa ne dobiš, kar si (ego) želi, bodi hvaležen (foto: shutterstock) shutterstock
1. 4. 2022

Pred časom smo pisali o enemu izmed razlogov, ki jih moramo razumeti pri zakonu privlačnosti. Ta je, da moramo biti pozorni na svoje podzavestne vzorce in travme, s katerimi privlačimo v življenje stvari, ki jih nosimo v sebi, a se jih ne zavedamo. Pri tem pa je pomembno še nekaj...

Ne zavedamo se, kako pomembno je, da se pri vseh željah »posvetujemo« z univerzalno inteligenco vesolja. Kaj to pomeni? Da k vsaki želji in prošnji, ki jo imamo, dodamo: naj nam vesolje izpolni željo na način, ki je najboljši za nas. Egoistična želja, da zahtevamo naj se izpolni točno tisto, kar mislimo, da se mora, je produkt ega (nižje inteligence). Ego pa žal ne ve, kaj je v resnici dobro za nas.

Preprost primer:

Želimo si potovanja v eksotični kraj. Storili smo vse, da se nam ta želja izpolni. Prišel je trenutek, ko se odpravimo na letališče, da poletimo v kraj svojih sanj. Nakar se zgodi nepričakovana nesreča na cesti, ki popolnoma blokira našo pot do letališča in nam onemogoča, da bi prišli pravočasno. Ponorimo, izgubimo živce, hitimo in na koncu le prisopihamo z zadnjimi močmi na letališče ter vidimo naše letalo v zraku. Jezni smo, razočarani, žalostni, z občutkom, da se nam godi krivica, Bog nas je izdal... Nato se odpravimo domov, prižgemo televizijo in slišimo, da je letalo, na katerem bi morali biti sami, padel v ocean. In kaj naredimo potem? Zahvaljujemo se vesolju, da nas je rešil pred nesrečo.

Zelo preprost in klišejski primer, a v življenju se velikokrat zgodi prav to, da nam je nekaj onemogočeno, čeprav si to želimo, zato, ker se višja inteligenca zaveda, da nekaj ni dobro za nas. Naj bo to služba, partner, materialne dobrine, potovanje, izlet ali karkoli drugega. Pravijo, da če nečesa ne dobiš, kar si (ego) želi, bodi hvaležen. Obstaja razlog – bodisi še ni pravi čas, ni pogojev ali želeno enostavno ni za nas. 

Če imamo resnično zaupanje, bo za vse poskrbljeno – takrat, ko mora biti in na način, ki je najboljši za nas in vse okoli nas. 

Zato vedno, ko pošiljate želje v vesolje, naprosite, naj se zgodijo, če so v vaše najvišje dobro, v skladu z vašo potjo in nikomur ne škodujejo. 

povzeto po: atma.hr

Preberite še: Najboljše stvari se zgodijo takrat, ko najmanj pričakujete