Če ste polni strahov, ne boste slišali svoje intuicije

Vsi imamo naravno vedenje o rečeh, ne da bi pri tem uporabljali razum, ampak mnogi smo ga zaradi sodobnega hitrega načina življenja zatrli. Preverite, kako okrepiti svoje sposobnosti, da boste za duhovna sporočila še bolj dovzetni.

Če ste polni strahov, ne boste slišali svoje intuicije (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
12. 6. 2019

Intuitivne informacije prihajajo iz srčnega centra in imajo mnogo večjo moč od tistih, ki jih pridobimo z uporabo intelekta.  

Intuitivne zaznave so vselej avtentične, saj srce ne more lagati. Kako jih izboljšati?

8 načinov, kako okrepiti svojo intuicijo

1. Opustite nadzor

V stanju nadziranja je zelo težko dopustiti, da bi se karkoli zgodilo po naravni poti. Ego nadzira vsako vašo misel in ne dopušča prostora za intuitivno zaznavanje. Če želite okrepiti svoje naravne danosti, potem podrite meje, ki si jih postavljate sami. Kadar operiramo s področja ega, vse okoliščine in ljudi tretiramo kot potencialno grožnjo. Kadar poslušamo srce, pa točno vemo – čutimo, kaj je dobro za nas in čemu se je bolje izogibati. Notranji glas nas sam pove, kaj se dogaja, četudi razum ne more doumeti, zakaj se nekaj zdi 'narobe'. Bolj, ko se boste kontrolirali in poskušali nadzirati vse okrog sebe, bolj boste izgubljali stik s svojo dušo.

2. Bodite igrivi in kreativni

To je najlažje doseči tako, da se namesto z glavo, podate na raziskovanje s srcem! Poskusite s plesom, slikanjem, fotografiranjem, petjem ali kreativnim pisanjem … vsaka aktivnost, ki vas sprosti in odmakne od nenehnega premlevanja uma, je dobrodošla!

3. Uglasite se s svojim notranjim ritmom 

Ko utišate ego, se oglasi srce. Telo začne z vami komunicirati na drugi ravni in naenkrat lahko brez posebnega napora zaznate, kaj vam sporoča v obliki energije in počutja. To pa se lahko zgodi samo, če ste sproščeni. Sproščenost in uglašenost s seboj lahko dosežete tudi z meditacijo, hojo v naravi, plesom, jogo itd. 

4. Prepoznajte sinhroniciteto

Sinhroniciteta je zaupanje v vesoljni red. Ste že doživeli deja-vu? Če ga znate prepoznati, pomeni, da ste že dovolj odprti za opazovanje drugih prezenc okoli sebe. Dajte jim priložnost, da se razcvetijo! Če hočemo na silo ustaviti notranji glas, ki nam nekaj prišepetava, bomo prekinili tok in sporočila iz vesolja ne bodo več prihajala do nas. Umirite se in samo ... prisluhnite.

5. Upočasnite se

Preko meditacije in vaj čuječnosti lahko zelo kakovostno vzpostavimo stik s svojo intuicijo. Ko ste v tem stanju sprejemanja, morate ostati mirni in odprti, nič vas ne sme zmotiti. Vkomponirajte meditacijo v vsakdan; začnite z nekaj minutami in potem počasi podaljšujte …

6. Energija gre tja, kamor je usmerjena naša pozornost

Dobra vaja za krepitev šestega čuta je opazovanje, kam usmerjamo energijo. Na primer: če nas kar naprej skrbi, bomo pritegnili še več situacij, v katerih nas mora skrbeti. Če se nečesa bojimo, bomo s svojim strahom ustvarili okoliščine, v katerih bomo dobili prav to, česar nas je strah. Gre za začaran krog … zato naravnajte svoje misli pozitivno in usmerjajte energijo v svoje najvišje dobro. Hitro boste opazili, da ste začeli privlačiti vedno več lepega.

7. Počistite navlako v umu

Če ste polni strahov, ne boste mogli slišati intuicije. Soočite se s svojimi strahovi in dvomi. To lahko storite s pomočjo izražanja vsega, kar vam leži na srcu. Priznajte strahove sebi in se jih lotite razgrajevati. Ne dovolite jim več, da vas imajo v krempljih. Opazili boste, da je neka neopisljiva teža odpadla z vaših ramen … da ste se prečistili, da je okrog vas več prostora in da v vaši notranjosti vlada nekakšno novo stanje miru.

8. Živite avtentično

Ko začnete živeti v skladu s svojimi vrednotami in sledite impulzom, namesto, da bi igrali varno igro, ko poslušate svoje srce, postajate močnejši, ob tem pa se tudi intuicija avtomatsko izboljša.

Vir: The Mind's Journal

Preberite še: