Človeka najbolj zaboli tisto, kar je doživljal v otroštvu

3. 4. 2024
Deli
Človeka najbolj zaboli tisto, kar je doživljal v otroštvu (foto: shuttersotck)
shuttersotck

Kolikokrat ste trčili ob ta stavek? Je tudi vam povzročil nemir in ste se počutili, kot bi se z vso silo zaleteli v zid? Ko se pogovarjam z ljudmi, spoznavam, da je pogosto razumljen zelo napačno.

Večina si ga razlaga takole: 

  • Če me prizadene človek s svojo zlobo, to pomeni, da sem prav tak jaz. Če ne bi v sebi nosil zlobe, me on ne bi mogel tako močno prizadeti. 
  • Če me prizadene neiskrenost, pomeni, da sem sam neiskren.
  • Če ne prenesem zavistnežev, sem sam zavisten.

In potem ljudje obupano brskajo po sebi, samoizprašujoče iščejo to zlobo, zavist, privoščljivost, ljubosumje, neiskrenost… Prestrašeni, zgroženi so ob misli, da v sebi nosijo toliko slabega, kot so dobili od sočloveka. 

Res je, v vsakem človeku je še nekaj tega težkega, vendar gre pri zrcaljenju v veliki verjetnosti za nekaj drugega, kar se mi potrdi ob vpogledu v dušo med intuitivno terapijo. 

ČLOVEKA NAJBOLJ ZABOLI TISTO, KAR JE DOŽIVLJAL V OTROŠTVU in to je to zrcaljenje. Torej, kogar zelo zaboli prezir, ne pomeni, da on prezira ljudi. Temveč, da so ga doma prezirali ali je bil priča preziranju med staršema.

Kogar še močno prizadene zlobno obnašanje sočloveka, je nekaj podobno bolečega doživljal v otroštvu in te rane še ni zacelil. Nikakor to ne pomeni izključno tega, da je sam tak.

Ljudem marsikatera modrost prehitro uide z jezika, ne da bi vedeli, kaj točno pomeni. 

Ko vam bo naslednjič kdo navrgel: VSAK ČLOVEK JE TVOJE OGLEDALO, začnite s čisto drugega konca, kot do sedaj... Vrnite se v svoje otroštvo, poiščite vzroke, zakaj vas to še tako zaboli. In seveda pot, da se tega osvobodite.  

Ja, vsak človek, ki vam pride naproti, je vaš odsev. Nihče ne pride slučajno. Če vas je prizadel, ni nujno, da ste ravno taki vi. Bolj verjetno vam želi z nastavljenim ogledalom le pokazati, katerih ran iz otroštva še niste zacelili. Da je čas, da se tega lotite, ker bo potem vaše življenje precej lahkotnejše, lepše.

Srečno in srčno, Tatjana Miljavec

POGLEJTE SI TUDI PODKAST:

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel