Čudovit pogovor z dušo odhajajočega psička

Najboljši prijatelj pomeni močno povezavo ljubezni. Povezave, ki se stkejo med ljudmi in živalmi, so lahko izjemne. Živali niso drugorazredni potniki na Zemlji, so naši sopotniki in učitelji, ki nam lepšajo življenje ter pomagajo, da lažje razumemo uganke na naši poti. 

Čudovit pogovor z dušo odhajajočega psička (foto: shutterstock) shutterstock
21. 5. 2023

Sledi osebna izpoved, ki jo je zapisala Pea Horsley, znana angleška avtorica knjig in delavnic na temo komunikacije z živalmi. Ljudi uči telepatske komunikacije z živalmi, kar je temelj za boljše odnose z njimi in lepšega življenja nasploh. Gre za komunikacijo na ravni duše. Na njeni poti je bistveno vlogo odigral njen pasji prijatelj Morgan. Opisan je delček zgodbe, kako se je spopadala z njegovo izgubo in komunicirala z njegovo dušo med odhodom v onostranstvo.

Pea je ob izgubi svojega pasjega sopotnika Morgana – posvojenega mešančka z Beaglom – šla skozi procese žalovanja tako, kot se ljudem običajno dogaja, ko izgubijo koga bližnjega. Morala se je privaditi na prazno posteljo, kjer je spal, jutranjega sprehoda in veselega repka ni bilo več, ni sedel več poleg nje na kavču... Sovražila je prazen prostor in ga neznansko pogrešala. Pogrešala je njegove oči in obraz, njegovo lepo prisotnost v hiši.

Tako zelo ji je spremenil življenje. Skrb zanj ji je odprla srce širše kot karkoli in kdorkoli poprej. Njeno srce je žarelo z brezpogojno ljubeznijo do njega. Sedeti brez njega pa je bil grozen občutek. Ob pogledu na njegovo fotografijo je planila v jok. Ni ji bilo do hrane, do pogovorov... Čeprav je vedela, da je ločitev le iluzija – da smo vsi povezani ne glede na čas in razdaljo, jo je njegova fizična odsotnost tako zelo bolela. 

Ko je srce njenega kužka nehalo biti, je Pea še nekaj časa ostala z njegovim telesom. »Izlij vse na papir,« je zaslišala glas. Je to samo njen um, ki si ga želi slišati ali je to resnično Morgan? 

"Kje si?", ga je nato vprašala. "Potujem," ji je jasno prišepnil.

"Ko boš odšel, prosim, daj mi znak, da si v redu," mu odvrne v mislih.

"Predvidevala sem, da bo prehod trajal nekaj dni, da se navadi na življenje brez telesa. A hitro, še preden je prišla veterinarska asistenca, sem videla jasno sliko: Morgana polnega radosti, kako laja – laja od sreče. Videla sem ga mladega, živahnega in polnega moči, brez težav s hojo in kostmi, ki jih je imel v zadnjem obdobju. Ob njem sem videla ogromno živali – preveč, da bi jih preštela. Imela sem občutek, da sta ob njem dva moja pasja prijatelja, ki sta že odšla v onostranstvo.

Zanimalo me je, kdo so vse ostale živali... Presenečena sem bila, da je bilo vse tako hitro. Običajno naj bi duša potrebovala dolgo časa, da zapusti telo. A vedela sem tudi, da je bil Morgan že nekaj časa pripravljen na prehod in je potreboval zelo malo, da je švignil iz telesa v svetlobo.

Njegova sprememba energije je bila intenzivna. A še vedno sem bila v dvomih, nisem želela, da odpeljejo njegovo telo v krematorij, preden sem bila sigurna, da je duša zagotovo zapustila telo. »Zaupaj, zaupaj,« sem slišala glas.

A morala sem preveriti. Težko je opisati občutke z besedami, a kar sem čutila v njegovem telesu je bilo čisto, čisto nič. Mojega prijatelja ni bilo več tam. Ko sem se poslavljala od njegovega telesa, sem slišala: »To nisem jaz, jaz sem odšel.«"

Sledi nekaj delov telepatskega pogovora s psičkom Morganom, preden je odšel in kakor ga je zapisala Pea, komunikatorka z živalmi, v svoji knjigi. Gre za pogovor na ravni duš.

Pea: Kdo si?

Morgan: Moje ime je od nekdaj ljubezen. To sem jaz.

Se lahko pogovoriva o smrti?

Ja, prosim.

Tišina...

Smrt je, kjer se življenje zopet prične. Ni konec, kot nekateri menijo. Le sprememba vloge. Energija postane čista. Postane svoja najčistejša oblika. Smrt je proces učenja tako za tistega, ki odhaja, kot za tistega, ki ostaja. Je proces učenja opuščanja, odvezave.

Se bojiš smrti?

Seveda ne.

Kaj je tvoje sporočilo svetu?

Življenje je lahko lepo, če si le dopustimo. Dobro lahko vidimo v temačnih trenutkih. V najbolj temačnih trenutkih. Če si le dovolimo...

Še kaj?

Sem srečen in hvaležen.

Kaj je tvoje poslanstvo na Zemlji?

Širiti ljubezen.

Kasneje je Pea napisala knjižno uspešnico z naslovom "The Animal Commincator's guide Through Life, Loss and Love." V knjigi je popisanih veliko komunikacij z živalmi. Rdeča nit sporočil vseh živali je, da se moramo ljudje naučiti spoštovati in ljubiti tako sebe kot vsa ostala bitja. Prav tako avtorica pravi, da sposobnost telepatske komunikacije z živalmi ni njen dar, ampak sposobnost vsakega človeka, le pozabili smo jo.

Ko odraščamo smo naučeni, da zatremo svojo intuicijo. Ko komuniciramo z živalmi, jih ne človečimo, ampak omogočamo, da imajo glas v svetu, v katerem niso slišani. Z njimi komuniciramo, da jih razumemo in jim omogočimo lepše življenje. S komunikacijo na ravneh duha se dviguje spoštovanje do vseh vrst živih bitij in narave. Gre za globoko, intuitivno in srčno metodo, ki prinese radost in konča trpljenje. Je korak naprej do sveta, kjer so živali sprejete kot enake in spoštovane.

Povzeto po knjigi: The Animal Commincator's guide Through Life, Loss and Love, Pea Horsley