Čustvena bližina spodbuja telepatijo

6. 4. 2013
Deli
Čustvena bližina spodbuja telepatijo

Čeprav živimo v dobi hitre izmenjave informacij (internet, mobilniki ...), tudi 'civiliziranci' nismo povsem zakrnili svoje naravne sposobnosti predajanja in prejemanja informacij na daljavo – telepatije, le prebuditi je ne znamo takrat, ko se nam zahoče.

Oglaša se nam občasno, spontano, ko smo sproščeni in sploh ne nameravamo komu brati misli. Britanski biolog Rupert Sheldrake, avtor nekaj knjig na to temo, trdi, da ima večina ljudi sposobnost telepatije, čeprav je pritajena in se pojavi le občasno.

Ko se zgodi prenos misli

Večina nas je že večkrat doživela trenutek, ko smo pomislili na koga, in kaj kmalu nam je zazvonil telefon – poklicala nas je prav ta oseba. Ali smo se odločili nekomu pisati e-pismo in je v istem trenutku prispelo v naš e-nabiralnik njegovo sporočilo.

Takšno izkušnjo je v študiji opisal Craig Hamilton-Parker, britanski psiholog in parapsiholog. "Ko se včasih odpravim po nakupih, se vrnem s stvarmi, ki jih nisem nameraval kupiti. Spomnim se, da se enkrat kupil sredstvo za poliranje srebra, čeprav ga nisem potreboval in mi ga moja soproga Jane ni naročila. Preprosto se mi je v zavesti pojavila potreba po tem, da ga moram kupiti, in ni se ji dalo upreti. Ko sem se vrnil, sem izvedel, da si je moja soproga med tem časom zaželela polirati srebrnino in se je spomnila, da je porabila staro sredstvo."

Videti je, da je telepatska sposobnost najmočnejša med ljudmi, ki se med seboj razumejo, so si všeč, ali – še bolje – se imajo radi – med ljubezenskimi pari, člani družine in prijatelji iz otroštva.

Zapisi o spontanih izkušnjah nam razkrivajo, da je velik del prijavljenih primerov telepatije vključeval dva elementa: menjavo informacij med bližnjimi sorodniki, še posebej med mamo in otrokom, ter okoliščine, nevarne za življenje ene od teh oseb. Tako so pogosti primeri ljudi, ki pravijo, da so v trenutku, ko se je njihovim najljubšim zgodila kakšna nesreča, intuitivno čutili, da nekaj ni v redu. "Enkrat je moja soproga čutila, da sem imel manjšo nesrečo s kolesom na poti domov," je napisal Hamilton-Parker. "Čeprav nisem bil poškodovan in sem prišel pravočasno, me je vznemirjena dočakala na vratih, saj je 'vedela,' da se mi je nekaj zgodilo."

Ozren Podnar

Telepatija - sočustvovanje na daljavo