9 darov, ki smo jih prejeli ob rojstvu, a jih ignoriramo

Kljub temu, da smo ob prihodu na ta svet obdarjeni z mnogimi darovi, jih običajno kmalu izgubimo. Vedno pa jih lahko obudimo.

9 darov, ki smo jih prejeli ob rojstvu, a jih ignoriramo (foto: profimedia) profimedia
23. 6. 2022

Tako naš um kot telo imata mnogo neizkoriščenih potencialov. Vsi smo rojeni z velikimi močmi, a jih ne znamo povsem izkoristiti. Čeprav naj bi z leti pridobivali na modrosti, pa se pogosto zgodi, da postanemo vse bolj skeptični in zanemarjamo svoje sposobnosti.

Poglejmo si te priorjene darove:

1. Notranji glas

Glas božanskega odmeva v naših srcih in dušah mnogokrat preslišimo ali pa se celo zavestno odločimo, da ga bomo ignorirali. Ga sploh še znamo slišati in ga ločiti od uma? Bolj ko se odpiramo in prepuščamo življenjskemu toku, manj ko smo zataknjeni v skrbi in pričakovanja, kako bi moralo biti, lažje ga bomo zares slišali.

2. Notranji mir

Prostor, kjer smo lahko vedno povsem umirjeni, je vselej v nas – če si to dovolimo. V sebi lahko najdemo vse, kar iščemo. Vedno se lahko odločimo, da iz svojega življenja odženemo tisto, kar nam prinaša nemir. Naš notranji mir je naš sveti prostor, ki ga moramo ponovno odkriti.

3. Zadrževanje diha

Ko upočasnimo dih in zadržimo dih, pomagamo živčnemu sistemu, da se umiri. Če globoko vdihnemo in dih počasi, zavestno, izdihujemo 10 sekund, bomo aktivirali centre v telesu, ki so odgovorni za sprostitev telesa in duha. 

4. Sposobnost nebesedne komunikacije

Medseboj se lahko povežemo na višjih ravneh, kjer se zlahka sporazumevamo tudi brez besed – če prisluhnemo govorici svojega srca. Najlažje lahko to "vadimo" v partnerskih, družinskih in prijatlejskih vezeh, kjer imamo že vzpostavljene globoke vezi.

5. Radodarnost

V življenju vlada zakon daj - dam. Naučiti se moramo tako dajanja kot sprejemanja. Če nekaj damo, ne da bi karkoli pričakovali v zameno, širimo ljubezen in zagotovo bomo dobili dobre stvari povrnjene. Ko dajemo, se povežemo tako s svojo dušo kot tudi vzpostavimo stik z drugimi dušami.

6. Sposobnost sprejemanja odločitev

Naša duša ve, kaj je dobro za nas, samo prisluhniti ji moramo. Zaupanje notranjemu glasu ali šestemu čutu nas vodi v pravi smer in pogost rečemo, da 'čutimo na vodi', kadar se nam nekaj ne zdi povsem v redu oziroma nam je neka situacija ali oseba sumljiva. Če zaupamo tem občutkom, lahko sklepamo zdrave odločitve. 

7. Smisel za humor

Smeh je najboljše zdravilo, ki krepi imunski sistem in v naša življenja prinaša dobro razpoloženje. Nikoli ne bi smeli pozabiti na humor in širiti veselje, kadar je to le mogoče.

8. Kreativnost

Občutek, ki nas preplavi, kadar nekaj ustvarimo, je neopisljiv. Ko smo kreativni, ne pomagalo le sebi, temveč širimo pozitivno energijo v svojo okolico in v vesolje ter tako ustvarjamo lepši svet.

9. Sposobnost meditiranja

Vsak ima priložnost utišati svoj um in se sprostiti. Vprašanje je le, ali si to privošči.  Za začetek lahko poskusite z nekaj vajami za čuječnost.

vh, vir: Conscious Reminder

Preberite še: 5 nasvetov, kako v življenje spet privabiti čarobnost

ali pa

Kaj se dogaja z našimi možgani med meditacijo