Deepak Chopra: 5 nasvetov, kako vstopiti v ZEN

Deepak Chopra, svetovno znan duhovni učitelj, svetuje, da svojo notranjo moč, zbranost in tišino izkoristimo za vstop v cono zena.

Deepak Chopra: 5 nasvetov, kako vstopiti v ZEN (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
2. 6. 2018

1. Odkrijte moč tišine.

Tišina vas povezuje z vašimi najglobljimi deli. Je izvor kreativnosti, ljubezni, sočutja, radosti in miru. Vaše bistvo je zvest. Zavest ni časovno definirana, je torej nad časom, in kot taka neuničljiva. Z njo se lahko povežete le v tišini.

Nikoli se ne boste mogli povezati s svojo dušo, če se ne boste rešili hrupa, ki ga povzročajo misli. Šele ko se boste naučili, kako utišati hrup, se boste lahko povezali s svojim bistvom. Vaše bistvo in bistvo univerzuma sta isto. Nekateri ga imenujejo Bog, neskončnost ali duh, harmonija. Ne glede na ime, bistvo ostaja bistvo.

2. Najdite svoj manjkajoči košček do popolnosti.

Definicija uspeha se glasi: uspeh je izpolnitev užitka pri dobrem zdravju. Pravi uspeh je v vaši sposobnosti za imeti rad in v sočutju do drugih. Uspeh je, ko se povežete s svojim izvorom kreativnosti. Vsak uspeh izvira prav iz vašega bistva, ki ga v številnih duhovnih tradicijah imenujejo duša.

3. Naj bo ozdravljenje vaša prednostna naloga.

Ko se zacelijo vse vaše rane, se vrnete v občutek celote. Telo, um, duh, okolje, odnosi in socialne interakcije postanejo celota, katere del ste.

4. Namesto da usklajujete številne obveznosti, se raje osredotočite na eno.

Zbranost ustvarja osredotočenost. Ko opravljate eno stvar, je uspeh zagotovljen. Odredite si čas za vsako obveznost posebej: za meditacijo, gibanje, druženje, delo in počitek. Ne dovolite, da se obveznosti prekrivajo. Vaši možgani naj bodo vedno osredotočeni samo na eno stvar.

5. Dan končajte s pozitivnimi mislimi.

Priporočljivo je pisati dnevnik, v katerem se vsak dan zahvalite za vse, kar ste doživeli čez dan. To bo priklicalo še več stvari, za katere boste hvaležni, ko se bodo zgodile.