Delni sončni mrk (petek, 13. julij)

Na petek, 13. 7. 2018 ob 5:02 uri zjutraj bomo priča delnemu sončevemu mrku.

Delni sončni mrk (petek, 13. julij) (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
9. 7. 2018

Sončni mrk bo tokrat pri nas na petek trinajstega. Zanimiva kombinacija. O tem, zakaj petek 13. ni nesrečen dan si poglejte v članku tukaj. 

To bo prvi mrk v nizu treh mrkov, ki so pred nami. V petek, 27. julija nastopi še Lunin mrk (celoten Lunin mrk bo dolg, saj bo trajal eno uro in 43 minut, z vrhuncem ob 20.30 UTC. Viden bo v večini Afrike, na Bližnjem vzhodu, v Indiji, v Avstraliji in Evropi) in nato 11. avgusta ponovno nastopi sončni mrk. Nahajamo se torej v zanimivem in intenzivnem obdobju. 

Obdobje mrkov je znano kot obdobje kritičnih, nepredvidenih dogodkov, naključij in tudi nesreč. Ker gre za tako intenzivno obdobje, astrologi svetujejo, da si najpomembnejše in najtežje naloge kot tudi potovanja prestavimo za vsaj tri dni po mrku. Takrat naj bi bila Luna in Sonce ponovno v usklajenem ritmu. 

"Tudi največji modreci iz vedske, tibetanske, indijanske ali katere druge tradicije med mrkom mirujejo. Še svetih spisov ne berejo. Takrat je najbolje početi nič. Kajti vse, kar začnemo na relativno zavozlan čas, se zavozlano odvija naprej. Vsaka takšna konstalacija pa vpliva že 3-5 dni prej in 3-5 dni zatem," je v članku Kozmični vplivi na Zemljo v letu 2017 povedala dr. Mira Omerzel - Mirit.   

V petek nas sicer čaka delni sončni mrk v znamenju raka. Gre za prvi mrk v znamenju raka po letu 2009 in pričenja nov cikel, ki bo trajal do leta 2020.

Spletna stran foreverconscious.com piše, da gre pri sončnemu mrku za čas sprememb, ta čas lahko prinese novo ter prebudi tiste dele našega življenja, kjer smo nekako obstali ali se zataknili.  

V obdobju mrkov se lahko naše življenje "stresa" in "pretresa" z namenom, da bi videli stvari drugače in na novo. Da bi vzpostavili nove namene in načrte, na katere sicer poprej ne bi niti pomislili. 

Tokratni sončni mrk nosi močno energijo prerojevanja in nas spodbuja, da gremo globoko v svojo dušo ter odkrijemo tiste delčke, ki se morajo prebuditi. Morda že leta hodimo po poti, ki sploh ni naša oz. je že zastarela. Ker živimo v intenzivnih časih, se lahko hitro spreminjamo, zato moramo biti dovolj pogumni, da vidimo, kdaj počnemo stvari, ki niso več v skladu z nami. Prilagodimo svoja življenja novim spremembam. Dovolimo si početi stvari, katere si resnično želimo, odkrijmo, kdo v resnici smo v naših globinah. 

Če se v teh dneh počutimo nelagodno, je to zato, da se soočimo s svojo temno platjo. Če želimo razširiti svojo zavest, se je najprej potrebno soočiti z vsem, kar nosimo v sebi in stvari razrešiti. Mrk v Raku naj bi najbolj deloval na družinske odnose. Zato se lahko v tem času močno dotaknemo odnosov znotraj družine, kjer so potrebne spremembe. 

Ker je v tem času še veliko retrogradnih planetov, morda ne bomo takoj razumeli stvari, ki se nam dogajajo. Dovolimo si čas, da se stvari razjasnijo. Potrpežljivost je v tem času ključnega pomena. 

Najbolj pomembno pa je, da se prepustimo toku. Če se trudimo nadzirati stvari, si ne bomo naredili usluge. 

Kar pa lahko v tem času naredimo je, da poskrbimo zase, za svoje fizično in energetsko telo, se imamo radi ter se (končno) v popolnosti cenimo. Nikar ne bodimo zaskrbljeni, v tem času ne potrebujemo delati načrtov. Samo bodimo in dovolimo toku življenja, da nas vodi. 

Dvignimo roke in povejmo vesolju oz. kozmosu, da smo pripravljeni na novo, da smo odprti za spremembe in da si želimo vodstva, ki nas bo popeljalo tja, kjer je za nas najbolje. 

Poglejte si še: