Djotiš za leto 2021: Prav vse nas čaka drugačna, spremenjena, nova pot

Djotiš je luč, svetloba, vrsta jezika, s katerim izražamo medsebojni odnos posameznika in vesolja, mikrokozmosa in makrokozmosa. Skratka, djotiš je naša svetilka, ki osvetli skrito, prikrito, zatemnjeno in nam osvetli kaj je tisto, na kar moramo biti na naši življenjski poti pozorni, kaj je pomembno in nam pokaže kje so tiste ovire, ki jih lahko odstranimo ali prehodimo. Pokaže pa nam seveda tudi ugodne možnosti in priložnosti.

Djotiš za leto 2021: Prav vse nas čaka drugačna, spremenjena, nova pot (foto: pixabay) pixabay
21. 1. 2021

Tragedijo, ki je zajela vso našo državo, lahko skupaj premostimo s pomočjo svetlobe djotiša, ki nam bo osvetljevala z svojimi modrostmi pot v svetlejše leto 2021.

Planeti v astrološki natalni karti in diamantni matrici arhetipov djotiš imajo različne pozicije, zato je pomembno da vemo, da se sideralni in tropski zodiak razlikujeta že za skoraj 24 stopinj (23,53), kar povzroči to razliko. Ravno v tem je bistvo in pomembnost, saj z vzporednim proučevanjem obeh astrologij  (izvorne Vedske / Indijske in zahodne, tropske), zajamemo prav vse sicer nepojasnjene vpoglede in skrite točke.

Najbolj pride vse to do izraza pri pomembnem planetu (grahi) Šaniju (Saturnu), ki je gospodar karme in mu posvečamo več pomembnosti v vseh njegovih kvalitetah in dimenzijah.

Ni slučajno, da ravno v letu 2021 prihaja Šani (Saturn) kot vladar planetov. Posledično vsem težavnim situacijam, s katerimi se v letu 2020 spopada vsak posameznik in naša kolektivna družba zaradi novega virusa Covid – 19, nam bo ravno Šanijeva (Saturnova) moč, vztrajnost, strpnost in požrtvovalnost v podporo, da se ozavestimo in odgovorno ravnamo v danih situacijah. Ker je Šani hkrati vladar kozoroga in vodnarja, boste rojeni v teh znamenjih v letu 2021 močneje čutili njegov vpliv.

Karmično gledano nas je že leto 2020 pripravilo na prehod v odločilne spremembe leta 2021.

Mnogi so se v obeh obdobjih korona virusa poglobili vase, pričeli razmišljati in tudi delovati na samooskrbi, ki pa ni pomembna samo zaradi prehrane same, ampak je pripomogla k velikemu dvigovanju zavesti, da zmorejo sami poskrbeti zase, da lahko mnogo naredijo, kar se jim je prej zdelo samoumevno, da enostavno, če imajo denar, to kupijo, predvsem pa so ti posamezniki začeli uživati v tem, da so si ustvarili vrtičke, gredice, zelenice, žive terase, se povezali z zemljo, se pričeli veseliti svojih plodov, pričelo se je prebujati upanje, da se vedno najde rešitev, če v to verjamemo, se potrudimo in nekaj za to naredimo.

Nekateri so v tem kaotičnem obdobju spoznali, da svojega partnerja/partnerke sploh v resnici ne poznajo in ne vedo, kaj v takšnih situacijah lahko od partnerja pričakujejo. Pojavljajo se tudi vprašanja: »Kaj sem sploh počel s to osebo v svojem življenju?« Vse to je sicer pripeljalo do razdorov, tudi nasilja v družini, ampak se zaključuje in rešuje tako, da se vsak postavlja na svoje mesto. Hkrati pa ste mnogi v času karantene prisluhnili partnerju, družini in stkali globlje, bolj ljubeče vezi.

Zelo težko bi verjetno razumeli, če sedaj napišemo, da nas čaka v prihajajočem letu 2021 svetlo, radostno, brezskrbno in lahkotno življenje, saj smo večina vsi trenutno zaviti v kolektivno prestrašenost, zaskrbljenost in obup. Vendar nam ravno ta težka situacija daje možnost, da v naslednjem letu pobiramo zaslužene in pridelane sadove naše karme, ki si jo ustvarjamo z vso odgovornostjo ravno zdaj, v teh mesecih preizkušenj našega kolektivnega zavedanja in odgovornega ali žal neodgovornega ravnanja nekaterih.

V bistvu nas je vesolje postavilo na strmo kamnito planoto s peščico semen, na nas pa je, če se bomo potrudili, vztrajali in ne glede na ovire, naredili to rušilno planoto plodno, ter vanjo posejali semena prihodnosti, ki jih imamo možnost v letu 2021 negovati, vzgajati in se v drugi polovici leta sicer izčrpani, utrujeni, vendar zadovoljni veseliti svoji žetvi.

Korona virus nas je pravzaprav prebudil iz naše otopelosti. Prav prikrito, podtalno se je prikradel v nas, naše domove, naš um in srce, dokler ni kot pobesneli zmaj izbruhnil in pričel bljuvati ogenj. Ravno ta nenadni ogenj nas je zbegal, prestrašil in ohromil.

Ni večjega in boljšega učitelja za preobrazbo nas vseh in vsakega posameznika kot je ravno Šani (Saturn) in veliko srečo imamo, da je prav on vladar planetov v letu 2021, saj nas bo pod svojim okriljem lekcij in preizkušenj popeljal čez brezno, v katerega smo padli.

Zato se nikar ne bojte prihoda leta 2021, saj se prične s 01.01. in traja do 27.03. 2021 karmična os Ketuja (južni vozel) in Rahuja (severni vozel), ki je kača časa, imenovana Kala Sarpa. To je čas, primeren za odmik od vseh dogajanj, odmik v osebno osamo, čas tišine, mirnosti, zbranosti, razsodnega razmisleka in upoštevanja pomoči potrebnim. V tem obdobju imamo možnost z podporo Šanija in Kala Sarpe poiskati in vzeti svojo moč nazaj ter se kot feniks iz pepela ponovno postaviti v tok dogajanj.

Vse situacije in spremembe, ki nas čakajo v 2021, pa nam ponujajo prehod v pozitivno spremembo naših lastnih odločitev čutenja in novih začetkov na podlagi težavnih preizkušenj. Vendar ne skrbite, sledite svetilki, dovolite si videti svetlobo, ne ustrašite se teme, saj imate v sebi luč, ki lahko prežene temo in vam omogoči vstop v svetlobo miru, ljubezni in radosti.

Prav vse nas čaka v letu 2021 drugačna, spremenjena, nova pot. Prvi del leta jo bomo v umiku vase projicirali, v drugi polovici leta 2021 pa z tistim kar bomo imeli, modro, preudarno manifestirali, realizirali, udejanjili.

Imamo dve možnosti:

1. Ali se dvignemo, združimo, poskrbimo kot posameznik zase in za svoje okolje, osvojimo in prehodimo Šanijeve lekcije, počistimo in pokrpamo rane, zadihamo s polnimi pljuči zrak, toplino, upanje, ljubezen in z prižgano svetilko v objemu vseh planetarnih energij zakorakamo novim izzivom, spremembam in dogodkom na proti.

2.  Ali pa se sesujemo, klonemo, kritiziramo, pričakujemo v jezi in godrnjanju od drugih pomoč in rešitve, iščemo krivce za našo situacijo v vladnih odločitvah, korona virusu, delodajalcu, pademo v depresijo,  nastopimo v vlogi žrtve, stkemo temačno odejo obupa, temnih pesimističnih in žal tudi samomorilnih misli, posegamo po škodljivih substancah in ugašamo svetlobo radosti.

Samo od nas samih je odvisno katero pot bomo izbrali. Izbira je vedno naša, ne glede na situacijo in v naslednjem letu imamo za te izbire čudovito priložnost, da skozi težavne lekcije Covida-19 in Šanija, izstopimo v zvezdno svetlobo letu 2022 nasproti.

Ne moremo vstopiti v leto 2021, brez da se ustavimo na koncu leta 2020 in z svetilko osvetlimo vsa naša dosedanja dejanja in odzive na trenutno krizno stanje v celotni državi in pri vsakem posamezniku. Že ob koncu tega leta lahko večina pričakuje kvantni preobrat, ki ne prinaša samo opustošenja, ampak tudi nove perspektive, prekopane zelenice, pripravljene za ponovno zasaditev, zdravih, plodnih, izbranih semen, novo zavest na višji vibraciji, ki bo ustvarila kolektivno čisto zavest.

Naša pretekla in sedanja dejanja so naša popotnica in predvideno poslanstvo za leto 2021

Izrazile se bodo težave, krizne situacije in ovire pri delovanju, ki smo ga bili navajeni. Hkrati pa nam bodo razkrite in dane nove prednosti in priložnosti. Vedno več ljudi bo zavestno stopilo v stik in sožitje z naravo. Svoje skrite, neizkoriščene potenciale bodo mnogi v svojih raziskovanjih razkrili in prikazali kot novodobne izume za boljšo prihodnost. V vsej tej stiski, bo po paniki, jezi in kaosu prihajalo do stabilnejše, globlje povezave med soljudmi. Rodil se bo globalni preporod zavesti. Prišlo bo do odstranjevanja gnilih jabolk, kristalizirala se bo čistost vpletenih v slabe situacije, ostala bo le peščica negativnih upornikov, ki se zaradi svojega gneva, sovraštva in negativnosti ne bodo odločili, oziroma zmogli premakniti iz cone udobja, sprejeti nastale situacije, potovati čez naporne izkušnje, da bi sobivali v sožitju.

To obdobje je za vse nas podobno Sade Satiju, ki ga običajno doživljamo kot težko obdobje preizkušenj, čeprav je njegov osnovni namen preseči slabe vzorce, načine in navade, da pridemo do spoznanja, kaj še lahko naredimo, da nam bo boljše, da ugotovimo kaj vse imamo, pa tega nismo cenili.

Nestabilnost bo ciklično sprožal tudi lunarni vpliv Čandre (Lune), ki se bo odražal v melanholičnosti, značajski spremenljivosti in prikritem strahu pred neznanim.

Vmešavanje Mangala (Marsa) z vladnimi ukrepi delovanja bo sprožalo pri posameznikih in skupinah, ki so pod vlivom »nihala« agresijo, agonijo in hujskaštvo. Nujno rezanje dosedanjega načina delovanja bo zaradi vpliva Tule (Tehtnice) sprožilo nihanje zaupanja v pravilne odločitve vlade in s tem se bo sprožil strah pred neznanim, nemir in nemoč pred novi preboji, ki so potrebni za obstanek.

V začetek leta 2021 vstopamo vsi s popotnico, paketom preteklega leta (2020), preteklih delovanj z vsemi posledicami in ukrepi in na nas je, da se iz tega nekaj naučimo.

Kar smo uničili, strli, izgubili, tega ne moremo nikoli več povrniti, lahko pa ustvarimo novo. Žal ne moremo oživeti preminulega partnerja, starša, otroka... Res bo ostala bolečina, vendar kljub vsemu lahko ustvarimo novo sedanjost in prihodnost, pomirjeni s sabo, da je bilo to neizbežno in naredimo največ, kar lahko po svoji moči, da zaščitimo sebe in druge pred novo pogubo in žrtvijo. Ozrimo se okrog sebe in dajmo priložnost tistim, ki so nas pripravljeni popeljati v nova obzorja in deliti z nami svoje izkušnje, znanje in ljubezen, ki je ravno v tem času še kako pomembna. Ta ljubezen naj v prihodnje zajema najprej predvsem nas same, bližnje, neznance na ulici, živali, rastline, zemljo, naša domovanja, naš planet in našo trenutno ranjeno, razcefrano Slovenijo.

Mnogo različnih poti nas čaka v letu 2021, nobena ne bo lahka, vsaka pa je lahko za nas poučna, plodna in koristna. Zmanjšati bomo morali krog znancev in druženj na tiste, ki jim bomo popolnoma zaupali na naši težki poti in na tiste, ki nas bodo dostojni. Žal se vse, kar se dogaja, moralo zgoditi, da nas prebudi od tavanja v temini in ozavestiti, da nehamo valiti krivdo na družbene norme, saj smo to mi vsi, vsak posameznik je droben atom, ki lahko prispeva k celoti rešitve.

V letu 2021, ko bomo krpali in celili brazgotine posledic padca gospodarstva in oživljali sistem zdravstva, ne smemo prezreti socialnih in psiholoških posledic, ki jih bodo posledično utrpeli naši otroci.

Problem se bo pojavil ob tej razdvojenosti tudi pri otrocih, ki jim trenutno ni jasno, zakaj pravzaprav gre, zakaj so starši prestrašeni, nemirni, razdražljivi in bi zato na eni točki radi stopili nazaj v stari ritem, pa ne razumejo, zakaj ne morejo. Vendar korak nazaj ni več možen, zato smo se dolžni potruditi in jih popeljati skozi te spremembe do točke, da se bodo počutili varne, zaščitene in ljubljene.

Nekateri otroci se bodo spopadali celo s težavo preveč prisotnosti staršev doma zaradi dela od doma, ker jim je bolj ustrezal stari način, ko so bili starši večina dneva odsotni zaradi obveznosti in so tako imeli ti otroci svojo nenadzorovano »svobodo«, hkrati pa so še lahko kdaj potožili, da starši nimajo dovolj časa zanje. V tej smeri čaka takšne starše precej dela in strpnosti, da se ti otroci brez večjih stresov vklopijo v nov način delovanja in prisotnosti svojih staršev. Po drugi strani pa je vidna že tudi problematika, da mnogo otrok sedaj pričakuje, da so jim starši sedaj skozi na razpolago in težko sprejemajo, da je delo od doma za njih odgovorna obveznost.

Vse, kar se nam dogaja in se bo nadaljevalo še v prihodnjem letu, je neizbežno, zato sprejmimo korono in karanteno za priložnost zbliževanja v družini. Pokazala se bo potreba po drugačnem delovanju družine, ustanavljale se bodo humanitarne, neuradne skupnosti ljudi z brezpogojno nesebičnimi nameni za pomoč pomoči potrebnih.

Tudi v 2021 bo prisotna modna ustvarjalnost, vendar bo na tem področju prišlo do nekaj sprememb, ko ne bo več pomembno samo to, kako modno smo oblečeni, kako nas vidijo drugi, temveč kdo in kakšni želimo biti mi in ne bodo nam več toliko pomembne modne zapovedi, saj bomo prišli do spoznanja, da je pomembnejša kvaliteta življenja in notranja svetloba, ter sočutnost.

Vedno več se bo pojavljalo inovativnih projektov za samooskrbo, ki bodo vključevala in navduševala tudi otroke in družine, ter jih tako združila v harmonično skupnost. Še vedno se bomo smejali in zabavali, vendar na drugačen, pristnejši način z mnogo manj objestnosti, razuzdanosti in agresije. Res bo težko, ampak vsak posameznik izmed nas lahko pripomore k okrevanju naše države, saj smo delček mozaika, ki ga moramo ponovno na novo sestaviti na trdnejši in bolj humani osnovi. Še vedno se bomo zaljubljali, iskali boljšo zaposlitev, želeli in se trudili imeti več.

Namesto da nas popade panika in strah ob vsakem obolelem za korono, naredimo raje nekaj, da mi ne zbolimo, saj če smo mi zdravi, tudi drugi ne morejo zboleti.
Tako kot je mnoge groza revščine, propada gospodarstva, razpada zveze, smrti in Šanijevega leta 2021, je vsak posameznik dolžan razmisliti, kaj lahko stori, da se situacija izboljša, preoblikuje in sprejme odgovornost za svoja dejanja.

Prav vse nas je Covid-19 vrgel nepričakovano in neizbežno tako rekoč v Sade Sati Saturnovo obdobje, ko moramo rešiti vse rušilno in pogumno z vso notranjo močjo in optimizmom pričeti graditi novo, prečiščeno človeško obdobje. Izstopiti moramo iz starih okvirjev udobja in se nehati spraševati in čakati, če bo jutri zopet vse po starem. Še zdaleč žal ne bo.

Bodimo vsi djotiš svetilke, sprejmimo možnost, da osvetlimo predore teme in temne scenarije, ter v njih poiščimo svetlobo, upanje in zaupanje. To je naše poslanstvo za leto 2021, o tem nas poučuje djotiš in Šanijeve lekcije, da korakamo čez ovire in temo z prižgano svetilko ljubezni. Šani je kot naša vlada, ki vidi, da tako ne gre več naprej in nas usmerja, da spremenimo našo miselnost in pogled, ter odziv na dano situacijo. Glede na to, da nas je korona že precej naučila samodiscipline, nam bo lažje nadzorovati in premagovati prihajajoče težave in osame. Bo pa možno v 2021 udejanjiti novo, svetlejšo prihodnost, za katero se moramo seveda vsi potruditi.

Januar 2021 nas je sprejel še vedno nekoliko zbegane, saj imamo kljub težkemu predhodnemu obdobju v naši podzavesti kolektivno kodo, da bo po Novem letu vse boljše, kar žal za-enkrat še nikakor ne more biti.

Na veliki preizkušnji bodo predvsem tisti, ki jim je bil do sedaj odhod v službo zraven služenja denarja za preživetje hkrati tudi dobrodošel beg od doma in so tudi socialno področje zapolnili na delovnih mestih in s sodelavci. Nastala situacija pa je hkrati velika prednost za tiste, ki imajo usklajene ali pa so v obdobju spomladanske epidemije že uskladili medsebojne odnose doma, se ponovno zbližali in s tem pokrili potrebo po druženju in sprostitvi, ter za tiste, ki bodo videli, da je privilegij delati od doma in se želeli uveljaviti z svojim kreativnim in inovativnim delom.

Od januarja do marca nas tako na vseh področjih čaka prehodno, uvajalno obdobje prilagajanja in sprejemanja drugačnega načina delovanja in sobivanja. Do meseca marca se prične umirjati tako zunanji kot notranji kaos. Stvari se bodo počasi postavljale na svoje mesto.

V mesecu aprilu nas kljub še vedno vidnim posledicam preteklega leta sprejme čas nove dobe, novih načrtovanj in sprejemanje ter prilagajanje obstoječih situacij.  V mesecu maju bo velik tok prebivalstva, ki bo v predhodnem obdobju deloval po načelih Šanija že na precej umirjeni in usklajeni poti. V mesecu juniju bomo spoznali, da nam je ves ta kaotičen cikel prinesel kljub velikim izgubam, tako materialnim kot moralnim in psihičnim, svetlobo novih začetkov, ki se bodo v tem obdobju že pričeli stabilizirati in s tem dvigovati našo vero v zmožnost preživetja, reševanja situacij, ter delovanja po novih konceptih.

Mesec julij nam bo občutno dal do znanja, da nam je navidezno kruti Šani bil velik učitelj, ki nam je dajal podporo, saj nas bo popeljal z Ganešem ob strani čez masovne ovire in prepreke. Začutili bomo sposobnost samodiscipline, zmožnost preobrazbe in možnosti dostojnega bivanja. Hudomušni Ganeš bo poskrbel, da nam bo na naši poti pred nami sekal trnje in s tem olajšal prehodnost naših poti. Znali bomo sprejeti, da tudi če trenutno manj potujemo v tuje turistične destinacije, ne čutimo omejenosti in bomo vsak dan dopusta preživeli radostno.

Mnogi se bodo že v spomladanskih mesecih povezali z naravo in v mesecu juliju že obilno uživali sadove svojega dela, pričetega in načrtovanega že v mesecu januarju.

Sprememba s samooskrbo živil, sadja, zelenjave, pa jim ne bo služila samo kot vir prehrane, ampak bo tako porabljen čas v veliki meri vplival na boljše počutje, prijetnejše družinske odnose in na psihično stabilnost, ter sproščenost. Posledično temu se bo tudi razblinil strah za preživetje, hkrati pa se bo dvignila naša zavest, da zmoremo poskrbeti  za naše psihofizično dobro počutje in ohranjanje občutka varnosti. Velik premik bo v tem obdobju tudi na področju zdrave prehrane, saj se bo mnogo ljudi pričelo zavedati kako mačehovsko so skrbeli za svoje telo, vitalnost in zdravje. Sadovi na novo izkoriščenih in prebujenih potencialov posameznikov bodo znatno ublažili posledice velike gospodarske krize in nemoči.

Obdobje vrhunca poletja in prehod v jesen bo izredno pomembno tako za posameznike kot za celotno državo. To je čas žetve. Pobirali, preštevali in analizirali bomo kaj smo v celotnem obdobju korone in v letu 2021 pridelali, dosegli, izboljšali in spremenili. Na vladni ravni bodo znani pokazatelji gospodarskega padca in njegov ponovni zagon. Rezultati so seveda odvisni od prej vloženega truda in prizadevanj, pa tudi odrekanj. Žal pa bo prisotnega še nekaj strahu pred ponovnim izbruhom virusa Covid -19.

V tem obdobju nas bodo krute preizkušnje množično usmerile v umetnost dajanja in  nesebičnega darovanja. Na čustvenem področju bo prišlo do razvrščanja ljudi v dve skupini in sicer na iste, ki bodo v letu 2021 zaradi vseh prisotnih kriznih situacij utrdili in poglobili svojo partnersko zvezo in na tiste, ki ne bodo prenesli spremenjenega delovanja, ukrepov, preživelih situacij, pomanjkanja denarnih dobrin in čustvene napetosti, zato jim bo zveza razpadla ali pa se bodo sami odločili tako, ker v njej niso dobili v težkih trenutkih podpore, sočutja in še tako potrebne ljubezni. Nekateri preprosto ne bodo zmogli več v njej zaradi pritiskov, napetosti in nesoglasij. Drugi pa bodo prišli s poglobitvijo vase do spoznanja, da ne potrebujejo takšnega partnerja, s katerim ne dihajo sreče, topline ali celo z njim doživljajo stres in agresijo. Ugotovili bodo, da je to za njih veliko, nepotrebno breme in da zmorejo sami mnogo več in bolje.

Ponovno se bo pojavil rahel prikrit strah podoživetega, strah pred neznanim, strah pred cikličnem ponavljanjem slabega in strah pred izgubo delovnih mest.
Zaposlitvena problematika bo še vedno prisotna in s tem ogroženo dostojno, kvalitetno in brezskrbno življenje. Se pa bodo tisti, ki se jim bo tekom leta uspelo ponovno zaposliti, zelo trudili obdržati delovno mesto. Posledice se bodo odražale tudi v zdravstvenih zmogljivostih na sploh in na zdravstvenem področju delovno aktivnih, saj bodo mnogim izčrpanim od težkih situacij, izbruhnile  pritajene bolezni. Ljudje se zaradi strahu pred izgubo zaposlitve in boja za obstanek na trgu ne bodo upali odločati za zdravljenja.

Tistim, ki bodo leta 2021 predelali lekcije in dvignili svojo zavest na višjo raven, ter večjo produktivno storilnost, pa se bo leto zaključilo v preobrazbi, z zavestjo, da so v kriznem obdobju korenito spremenili način svojega življenja, uredili mentalni kaos in ponovno zaživeli, ter pobirali sadove celotnega leta in vseh zajetih transformacij.

Prav vsi pa bomo deležni možnosti udejanjanja in osebnih izbir v naslednjem letu 2022, ki bo pod pokroviteljstvom dobrodušnega planeta sreče Guruja (Jupitra). Na nas pa je, da skozi leto 2021 ne igramo vloge žrtve in ta privilegij sprejmemo ter udejanjimo.

Kaj lahko pričakujemo od leta 2021 glede na energije djotiša?

Prihajajo spremembe, preobrazbe, nejasnosti, vendar tudi možnost osebnega napredka.
Kaj bo vplivalo na gospodarstvo v 2021?

Sadovi na novo izkoriščenih in prebujenih potencialov posameznikov bodo znatno ublažili posledice velike gospodarske krize in nemoči.

horoskop.si