Dogovor, ki ga sklenemo preden se inkarniramo

Ste opazili, kako močno se povežete z določenimi ljudmi, medtem ko z nekaterimi enostavno ne greste skupaj? Z nekaterimi ste namreč »podpisali« dogovor duše.

Dogovor, ki ga sklenemo preden se inkarniramo (foto: profimedia) profimedia
3. 10. 2020

Ko občutite močno povezanost z nekom, lahko pozitivno ali negativno, je velika verjetnost, da gre za ti. dogovor duš. Gre za osebe, ki nas učijo dragocene lekcije v življenju. To so tudi ljudje, ki so nas morda prizadeli ali izzvali, da rastemo. Prav te so naši največji učitelji.

Kaj je dogovor duš?

Je dogovor na ravneh duš, ki ga sklenemo preden se inkarniramo, da si med seboj pomagamo in doživimo določeno izkustvo v fizičnem svetu oziroma se naučimo lekcijo, ki jo potrebujemo. Dogovori duš se lahko izkazujejo v različnih oblikah. Če vzamemo za primer, da se moramo naučiti postavljanja mej, ker smo v prejšnjih življenjih težko rekli »ne«. Naša duša želi, da se spopademo s to težavo in sklene dogovor z drugo dušo, ki ji bo pri tem pomagala. Ta duša je lahko inkarnirana kot naš bližnji, ki bo nenehno šel čez meje in nas izkoriščal. Na neki točki bomo imeli vsega dovolj, se postavili zase in ne bomo več dovolili izkoriščevanja. V tem primeru bo dušni dogovor izpolnjen. Bravo!

Hkrati pa bo imela ta oseba lekcijo, da se nauči spoštovanja drugih. Torej, če boste končali odnos z nekom, ki vas ne spoštuje, boste prav tako uresničili dogovor, saj boste tudi drugi osebi omogočili, da dojame svojo lekcijo. Bravo!

To je le en primer, sicer prihajajo v vseh možnih oblikah in velikostih. Torej, ko so lekcije izpolnjene, lahko ljudje bodisi odidejo iz naših življenj ali pa se odnosi povsem spremenijo.

Odnosi, kjer imamo dogovore duš, so običajno zaznamovani z zelo močnimi čustvi in občutki. Včasih že takoj, ko nekoga spoznamo, čutimo močna čustva, pa ne vemo, kako je to sploh mogoče. Pri ljudeh, s katerimi nimamo dogovorov, takšna čustva enostavno niso mogoča. Zato so romantične partnerske zveze običajno pogojene z dogovori na ravneh duš.

A to ne pomeni, da je naše življenje popolnoma začrtano. Hkrati imamo namreč tudi svobodno voljo, zato lahko tudi prekinemo določen dogovor (največkrat v primeru, ko se ga ne zavedamo). Res pa je, da prekinitev dogovora običajno zelo boli. V življenju namreč dobivamo priložnosti, a ni nujno, da jih sprejmemo. Lahko se bodo ponavljale. Lahko jih bomo ponavljali še v naslednjem življenju. Pa naslednjem. Življenje je ena velika šola, kjer bomo hodili na izpite, dokler jih ne opravimo.

Vaši odnosi, situacije in okoliščine so povezane z vašim dušnim načrtom. Bodite pozorni na to, kaj vas odnosi učijo, kaj so vaši dogovori duš in jih izpolnite!

Gre za pomembne lekcije, ki vam bodo omogočile rast. Ko se boste pridno učili iz dogovorov duš, boste lahko sledili svoji življenjski poti, ki ste si jo začrtali in rastli proti cilju.

practicalwisdomthatworks.com

ali pa Pogovor duše pred utelešenjem v fizični svet na Zemlji