Duša dvojčica nam lahko na navidezno neusmiljen način pomaga skozi dušno pot samouresničitve

Duša dvojčica nam lahko na navidezno neusmiljen način pomaga skozi dušno pot samouresničitve (foto: pixabay)
pixabay

Pogosta napaka, ki jo ljudje delamo na poti duše dvojčice, je to, da mislimo, da nas bo partner rešil in se nam na neki točki ne bo več potrebno truditi.

Vzemimo primer, da hodimo v službo samo zaradi preživetja, v resnici pa bi radi počeli nekaj drugega. Zaradi tega se ne počutimo izpolnjeni, nimamo se radi, in zato mislimo, da nas bo druga oseba sprejela NAMESTO NAS.

To pa seveda ni mogoče. Dokler sami ne ponotranjimo, da smo čisto v redu taki, kakršni smo. Pa naj bo s tako in tako službo, s toliko in toliko kilogrami ali lepotnimi napakami, s takim in takim zdravstvenim ali finančnim stanjem, značajem, starostjo, mladostjo itd. Vse do takrat nas drugi pol NE MORE sprejeti.

Instant recept bi bil, da bi se lahko preprosto odločili, da smo popolnoma v redu taki, kakršni smo. Rezultat bi lahko prišel zelo hitro, saj energija deluje sama po sebi. Notranje prepričanje je namreč kot magnet: sila je privlačna, če toka v vodnikih tečeta v isto smer, in odbojna, če tečeta v nasprotno smer. Če se sprejemaš, si usmerjen vase in drugi pol nima izbire, kakor da se usmeri nate. Če pa se NE sprejemaš, je to enako, kakor da bi bežal od sebe, in drugi pol si ne more pomagati, da ga ne bi odbilo od tebe. On ni nič kriv. 

Naredimo to, kar je lažje: sprejmimo se taki, kakršni smo, ali pa pogumno stopimo na pot proti spremembi, ki si jo želimo. Zase, kot pot k sebi.

Harmonična zveza z dušo dvojčico bo samo pokazatelj, koliko nam je uspelo. Zgodila se bo takrat, ko sploh ne bomo več čutili potrebe po tistem, da bi se morala zgoditi. Bo pa jagoda na torti. 

Včasih se niti sami ne zavedamo, koliko bi nam pomenilo, če bi nam nekaj uspelo. Toda naša duša dvojčica na energetski ravni to ve. Ne bo nas spustila skozi, dokler tega ne bomo dosegli, pa čeprav bo na ta račun ona izpadla kot grešni kozel.

Če je naša globoka potreba to, da bi se npr. naučili postavljati meje, se duša dvojčica na duhovni ravni javi kot žrtev, da postavljanje meja treniramo prav na njej. To vlogo ima sicer večkrat lažna kot prava duša dvojčica, toda ni malo primerov, ko ta položaj prevzame prava. 

Gre tudi za to, da se znebimo ega, kar je na poti duši dvojčice ključno. Ego bi na koncu rekel: Če sem šel skozi najhujše sam, te tudi zdaj ne potrebujem.

Toda ego nima na poti duše dvojčice kaj iskati. Ostane samo hvaležnost, da nam je nekdo, pa čeravno na navidezno neusmiljen način, pomagal skozi dušno pot samouresničitve. Če nam ne bi uspelo v tem življenju, bi nas čakalo v naslednjem. 

Na koncu se vse zlije v ljubezen. Če je šlo za lažno dušo dvojčico, jo na tej točki na čudežen način zamenja prava.

Lažna do tedaj deluje kot prava, saj ne vemo, kakšna tista prava dejansko je. 

Ste se že vprašali, kaj je v resnici največji izziv na vaši dušni poti?
Če ste v kakršnemkoli smislu neizpolnjeni - zaradi česa mislite, da je tako? Kaj bi vam pomagalo, da bi začeli čutiti drugače? 
Odgovorite sebi.  

Niste sami. Niti ni zamišljeno, da bi morali sami skozi to.  

Stvarstvo Vas Živi. 

Silva – Srebrna Puščica

Novo na Metroplay: Žiga X Gombač: "Mene tek pomirja, daje mi dodatne zorne kote razmišljanja"