Kaj pomeni, če sanjate osebo, ki je pokojna?

21. 2. 2024
Deli
Kaj pomeni, če sanjate osebo, ki je pokojna? (foto: profimedia)
profimedia

V sanjah lahko srečujemo celo paleto znanih in manj znanih obrazov, včasih pa nas obiščejo tudi naši bližnji, ki so že pokojni. Gre za posebne sanje. 

Sanje so večinoma stkane iz različnih doživetij, izkušenj in vtisov preteklih in predpreteklih dni. Marsikdaj pa se zgodi, da sanjamo o ljudeh, ki so nam v preteklosti veliko pomenili in ki so pred kratkim ali pa morda že pred časom umrli.

Sporočila umrlih

Naši pokojni bližnji nas v sanjah lahko obiščejo, da nam nekaj sporočijo, nas potolažijo ali nam svetujejo. Toda ko se zbudimo, nismo vedno prepričani, ali so bila sporočila, ki smo jih dobili, resnična ali ne, zato navajamo nekaj značilnosti, prek katerih boste lažje spoznali, ali so vas resnično obiskali vaši bližnji ali ne.

Kot da je resnično.

Če so sanje tako žive, da se vam zdijo popolnoma resnične in potrebujete nekaj minut, ko se zbudite, da dojamete, kaj je realnost in kaj ne, potem je povsem jasno, da je umrla oseba, ki vas je obiskala in nagovorila v sanjah, res navezala stik z vami.

Sanje, v katerih vas obiščejo pokojni, so tako žive, da je vprašanje, ali je bilo to res ali ne, povsem nepotrebno, saj v svojem srcu dobro veste, da to drži.

Spominjate se jih še več mesecev, če ne za vedno.

Sanje, v katerih vas obiščejo vaši umrli svojci, so navadno tako resnične, in žive, da naredijo na vas močan vtis in še dolgo ostanejo v vašem spominu, ali pa jih nikoli več ne pozabite.

Oseba je srečna, umirjena in dobre volje. 

Kadarkoli se vam oglasi umrla oseba, ki vam je nekoč veliko pomenila in ki je v sanjah zdrava in dobre volje, to po vsej verjetnosti pomeni, da je bil obisk resničen. Zelo redko se namreč zgodi, da je umrla oseba, ki bi rada navezala stik z vami, bolehna ali poškodovana, razočarana, depresivna ali jezna. 

Jasna komunikacija / jasna slika

Ne glede na to, ali v sanjah pokojni spregovorijo z vami ali ne, dobro veste, da je bila komunikacija med vami povsem jasna in razumljiva. Zelo pogosto je, da dejanske komunikacije med pokojno in sanjajočo osebo sploh ni, vseeno pa ima sanjajoči občutek, da je popolnoma jasno, čeprav zgolj telepatsko, slišal sporočilo umrlega. Prav tako lahko zelo jasno vidi njegov obraz. 

Vedno pridejo s pomembnim sporočilom.

Če se vam oglasijo vaši umrli bližnji, se nikoli ne oglasijo zato, da bi se z vami pogovarjali o nesmiselnih stvareh. Kadar pridejo, imajo za to zelo dober razlog, saj je vzpostaviti stik z nami lahko težavno in zahteva veliko naše in njihove energije. Vedno, kadar se oglasijo, se oglasijo z določenim namenom in vam dajo tolažbo ali pomembno sporočilo, povezano z vašim trenutnim delom ali čustvenim stanjem.

Potrditev, da so v redu.

Sporočila mrtvih so zelo pogosto povezana s pomiritvijo, da je z njimi tam, kjer so, vse v najlepšem redu. Če vam vaš dedek, babica, mama, oče ali kdorkoli drug v sanjah pove, da je v redu in da ne skrbite zanj, to pomeni, da je to res in da želi, da nadaljujete svoje življenje. 

Občutek miru in ljubezni ter ganjenosti 

Po obisku pokojnih svojcev ali prijateljev se največkrat počutimo spokojno in ganjeno. Takrat vemo, da so naši umrli še vedno z nami, da nas čuvajo in da smo vedno pod njihovo zaščito. Prav tako lahko te sanje še dolgo vplivajo na nas in v nas morda zopet odprejo čustva žalovanja. Tudi to je povsem v redu. 

Preberite si še: 

POGLEJTE SI tudi PODKAST s psihiatrom in psihoterapevtom o psihatriji, psihoterapiji, depresiji, antidepresivih in travmah: 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja