Duša ve, da so tragedije in težave, ki nas čakajo na Zemlji, začasne

28. 7. 2023
Deli
Duša ve, da so tragedije in težave, ki nas čakajo na Zemlji, začasne (foto: shutterstock)
shutterstock

Zemlja je šola za duše. Sem se pridemo učiti. Sem pridemo učiti druge. Sem pridemo, da bi pomagali ljudem in drugim živim bitjem. Sem pridemo zato, da rastemo. Duša ve, da so tragedije in težave, ki nas čakajo na Zemlji, začasne. Ko se bomo vrnili v svojo izvorno obliko in se zlili nazaj v Vesolje, bomo spet celi. 

Naša duša želi izkusiti dvojnost

Da bi razširili svojo zavest, rasli in ugotovili, kdo v resnici smo, moramo izkusiti dvojnost. Izkusiti moramo nasprotje tega, kar poznamo, da bi dosegli stanje ravnovesja in celovitosti.

Smo čista ljubezen in doživljanje nasprotja tega je edini način, da to ljubezen okrepimo. Iskanje ljubezni v najtežjih situacijah je del tega, zakaj smo prišli na Zemljo. Čeprav je ljubezen najpomembnejša lekcija, pa obstajajo tudi druge, ki se jih naša duša želi naučiti.

Naša duša ima natančen načrt, kaj se želi naučiti

Vsaka duša pride na Zemljo z natančnim zavedanjem, kaj želi doseči in katere lekcije želi obvladati. Kuje načrte z drugimi dušami in si celo izbere državo, v kateri želi živeti. Izbere si tudi družino, v katero se želi roditi. Vse te odločitve postavljajo temelje za življenje duše na Zemlji.

Zavedati se moramo, da je duša polna energije in zato pogosto kuje ambiciozne načrte! Naša duša ve, da lahko to prenesemo, a včasih se sprašujem, ali duše pozabljajo, kako izčrpavajoče je včasih lahko življenje na Zemlji.

Naša duša nosi energijski odtis, ki mu moramo slediti

Medtem ko ima duša načrt, preden pride na Zemljo, obstajajo tudi svobodna volja in odločitve, ki jih moramo sprejeti na tej poti. Čeprav nič ni vklesano v kamen, pa obstajajo določene usode, ki jih bo treba na tak ali drugačen način odigrati.

Podrobnosti teh usod še niso oblikovane, vendar ima naša duša energijski odtis in znotraj tega odtisa so možnosti, kako se bo odvilo naše življenje.

Možnosti je veliko, vendar ima vsak od nas svojo goro, na katero se mora povzpeti. Čeprav je na tej gori na milijone poti in priložnosti, pa je cilj vedno enak.

Ni toliko pomembno, kaj se nam zgodi, kot pa kaj se iz tega naučimo

Za dušo niso toliko pomembni dogodki v življenju, temveč tisto, kar nam ti dogodki prinesejo in nas naučijo. Najpomembneje je, kako se odzivamo na dogodke, ki se nam zgodijo.

Nenehno se učimo, kako se vrniti v stanje ljubezni, vendar je to potovanje drugačno glede na to, kaj se naša duša želi naučiti.

Naša pot do ljubezni je običajno takšna, da zahteva potrpljenje, drznost, poučevanje, resnico, moč, revščino, travmo, izgubo ali tesnobo …. Seznam je lahko zelo dolg.

Na svoje življenje moramo pogledati z očmi duše

Vendar teh poti ne moremo oceniti s človeškim razumevanjem. S človeškega vidika se zdi skoraj kruto reči, da se je naša duša odločila, da bo zlorabljena, da bi rasla, ali da se je odločila izkusiti tragedijo in izgubo, da bi pomagala širiti zavest vesolja. Če pa na te dogodke pogledamo z razumevanjem duše, vidimo, da ne smemo ničesar soditi. Kar dojemamo kot grozno, je lahko dejansko del nečesa, kar je večje od nas samih.

Grozna stvar, ki se nam je zgodila, se lahko zdi neznosno boleča, a če jo razumemo z vidika duše, bomo vedno videli, da valovanje, ki ga dogodek ustvari, vedno vodi nazaj k ljubezni.

Naša duša pozna pot

Ko se premikamo skozi življenje, se moramo samo spomniti, da naša duša pozna pot! Bolj ko se predamo, prepustimo, zaupamo in dovolimo svoji duši, da prevzame vodstvo, bolj se lahko uskladimo s tistim, kar želi doseči v tem življenju.

Če želite v svoje življenje vnesti več te predaje, poskusite izgovoriti tole molitev:

»Draga duša/vesolje/Bog/Boginja, prosim, pokaži mi pot! Prosim, dovoli mi, da se prepustim poti svoje duše in zaupam modrosti, ki jo poseduje. Prosim, dovoli mi dostop do svoje duše, da se lahko počutim vodenega na vsakem koraku. Dovoli mi, da se ti predam, dovoli mi, da ti služim. Dovoli mi, da me moja duša vodi k pravim dejanjem ob pravem času.«

Povzeto po Foreverconcious.com 

Preberite tudi: