Energetski val, ki vpliva na celoten planet

Na vidiku je velika transformacija; mentalna, fizična ter predvsem in najbolj - emocionalna transformacija Zemlje. 

Energetski val, ki vpliva na celoten planet (foto: pixabay) pixabay
27. 8. 2021

Zdaj ni čas, da bi omejevali svoje emocije. 

Zdaj je čas, da postanemo svobodni. 

Živimo v družbi, ki ves čas od nas zahteva, da tlačimo svoje emocije, pa naj bodo pozitivne ali negativne. Programirani smo, da nadziramo svoj emocionalni aspekt, ki bi moral biti povsem svoboden. Že od malih nog so nas učili, da so čustva na nek način slaba, da jih je potrebno zadržati zase, da naj jih ne razkrivamo v vsej polnosti pred drugimi ljudmi. Ko jočemo, nam govorijo, naj se umirimo in nehamo, naj bomo tiho. Pravijo nam, da veliki fantje ne jokajo in jih ni nikoli strah, dekleta pa se morajo zgledno obnašati in biti "pridna". Zaradi vseh teh vzorcev smo izgubili sposobnost, da se svobodno in avtentično izražamo. Biti žalosten je nekaj, česar se danes sramujemo. Če smo žalostni, nam kaj hitro pripišejo diagnozo depresije, zdravnik pa nam da tablete, ki bodo v resnici onemogočile naraven proces. Zdravljenje emocionalnega telesa bo zaustavljeno. Nihče namreč ne pogleda globlje, v bistvo... 

Če dlje časa potiskamo emocije vase, jih je na neki točki preveč in prodrejo navzven na nasilen ali destruktiven način. Po domače povedano: steklenica je polna. Nastane kaos, nesreča ali bolezen, mi pa slepi za vzrok naših težav. 

Naučeni smo živeti nekakšno čudno polovično življenje, v katerem odganjamo svoje emocionalno izražanje. Smo racionalni roboti, ki živijo samo v glavah. 

Racionalen (zamejen!) um je v moderni dobi postal bog. Grozno je, da obstaja veliko ljudi, ki skorajda ne čutijo emocij oz. ne zmorejo niti oceniti, kaj čutijo v danem trenutku. Tako odtujeni so od lastnih emocij in popolnoma nezavedni svojega emocionalnega dela bitja. To je polovično življenje zgolj v umu. 

Čustva ali emocije so voda našega življenje, brez katerih smo suhi. Nimamo življenjske energije. Smo samo roboti, ki čakajo na smrt. 

Emocije so kot voda, vedno bodo poskušale najti pot, da bi tekle kot reka. Našle bodo luknje v naši psihi ali v telesu. Na nek način bodo našle način, da privrejo na dan. Lahko mislite, da jih lahko nadzorujete, vednar one bodo vedno našle način, da se osvobodijo. Če ne bodo imele možnosti, da se izrazijo v svoji izvorni in čisti obliki (z iskreno komunikacijo, jokom ipd.), se bodo izrazile skozi bolezen, nesrečo, skozi mentalne zlome ali skozi resne depresije. Nekje bo počilo - na kakršenkoli način že. 

Iz dneva v dan se premikamo v svojih emocionalnih zaporih. Kolikokrat se ugriznemo v jezik? Kolikokrat bi radi nekaj povedali, pa to iz tega ali onega strahu zadržimo v sebi? Kolikokrat čutimo žalost in nam gre na jok, pa jo hitro potlačimo? Kolikorat smo jezni, pa si tega ne priznamo? Okrepili smo svoje zunanje oklepe tako močno, da drugi ne morejo videti, kaj se dogaja v nas. To nam navidezno služi kot oblika zaščite, saj mislimo, da je nevarno pokazati drugim našo ranljivost. Pogoltnemo solze, strahove in reakcije, ki jih izzove tuja negativnost, agresija ali sebičnost. Če denimo ignoriramo krivico, pomeni, da se strinjamo z njo in jo toleriramo. Tako ne moremo nič spremeniti. 

Če gledamo trenutno situacijo izgubljenega človeštva, lahko hitro pademo v brezup ali depresijo. Vendar to ni potrebno. Na vidiku je velika tranformacija; mentalna, fizična in predvsem in najbolj - emocionalna transformacija Zemlje. Ker to najbolj krvavo potrebujemo. Zemlja ne zdrži več takšne mase potlačenih emocij! 

Že nekaj let prihajajo na Zemljo valovi, ki prinašajo velike spremembe v človeški zavesti. Kmalu ne bo več mogoče nadzirati poplave emocij. Da pa bi se lahko spremenili in transformirali, je potrebno znati, kako delovati s tem emocionalnimi valovi, ki preplavlja celoten planet.  

Mnogi občutijo čudne telesne občutke te nagle spremembe v psihi in zavesti. Sedaj prihajamo v fazo čiščenja emocionalnega telesa. Čas je, da se naša emocionalna telesa transformirajo. To je in bo naš največji izziv!

Intenzivni valovi visoke energije v univerzumu prihajajo do zunanjega roba zavesti naše Zemlje. Ko pridejo do nas, obsijejo vse, kar ni resnica in to se dvigne na površje, da bi se pozdravilo in transformiralo. V resnici smo vsi čudoviti, prekrasni in inteligenti delčki univerzuma. V drugih delih univerzuma nismo omejeni, to se dogaja tukaj v tretji dimenziji na Zemlji. Tukaj imamo izkustvo zamejenosti in emocionalnega zapora. Vendar se tudi to spreminja. 

Ko valovi te energije obsijejo zunanjo atmosfero našega planeta, to izzove verižno reakcijo v emocionalnem telesu Zemlje. V večini mislimo, da je planet Zemlja nekakšna oblika brez zavesti in inteligence, vendar ima tudi Zemlja fizično telo (sfero), mentalno telo in poleg vsega tudi emocionalno telo. Stanje njenega emocionalnega telesa se izraža v vremenskih vzorcih ocenov, vetra, vulkanov, neviht... Če pogledamo trenutna vremenska stanja po svetu, lahko ugotovimo, da je Zemljino emocionalno telo v procesu transformacije. Priča smo potresom, orkanom in velikim temperaturnim nihanjem. 

Gaja (Zemlja v sanskrt jeziku) se spreminja in zdravi svoje emocionalno telo skozi neobičajne in močne vremenske fenomene. Tako kot mi, je bila tudi ona omejena v svojem emocionalnem izražanju. Tudi ona ima emocije in razpoloženja, ki jih mora izraziti. Energija, ki se steka na planet ustvarja vse večja vremenska nihanja. Gaja potrebuje izražanje, mora se olajšati in biti bolj svobodna, tako kot vsakdo izmed nas. 

Naše emocionalno telo ni nekaj, kar bi bilo izolirano od drugih ljudi ali planeta samega. Je del velikega kolektiva. Nismo ločeni od emocionalnega telesa Zemlje; vsi smo del njega, vsi smo povezani v veliko emocionalno bitje. Tako kot Zemlja aktivira vulkane, lahko tudi mi občutimo osvobajanje vulkanov (jeze, žalosti ipd.) v sebi. Emocije, ki bruhajo kot vulkan, morajo biti končno osvobojene iz naših teles. 

Ker pri ljudeh raste količina neizraženih čustev, raste tudi količina vremenskih katastrof, ki so zgolj refleksija našega emocionalnega stanja. 

Če ne bomo odslovili svojih potisnjenih emocionalnih stanj, bo tovrstih vremenskih pojavov na globalni ravni vse več in več. Potrebno je najti zdrav in svoboden način za izražanje emocij. Če ne bomo prevzeli odgovornosti in tega storili, bo Zemlja to storila namesto nas. Pokazala nam bo, kako so potisnjene emocije destruktivne in nevarne za naše življenje! 

V naslednjih letih bodo tako prihajala številne možnosti, da se očistimo vsega emocionalnega balasta. Dvigoval se bo nivo vode v oceanih in prav tako nivo naših emocij. 

Mnogi bodo občutili globoko žalost, ki se bo pojavila iz nenada.

V enem trenutku se lahko počutimo dobro in mirno, v naslednji minuti pa smo preplavljeni z emocijami, ki bruhajo na plano. 

To je eden izmed razlogov, zakaj smo tukaj. Da čistimo sebe in planet. S čiščenjem prinašamo energijo svetlobe na Zemljo, ki pomaga tudi drugim ljudem, da zrušijo svoje zidove in pridejo ponovno v kontakt s svojim srcem in srečajo sami sebe. Da se ponovno povežejo s svojo dušo in s svojim izvorom.

Celice v našem telesu so kot "hard disk" v računalniku; skladiščijo informacije v obliki emocionalnih energij. Vse, kar se nam je zgodilo v tem ali v prejšnjih življenjih, je shranjeno kot emocija v naših celicah. 

Potrebno je osvoboditi in pozdraviti predvsem nizke emocije (kot so jeza, žalost, ljubosumje, občutek krivde ipd.). Če jih ne transformiramo, jih Zemlja skladišči. Vendar "žal" ni več zmožna prenašati tako masovne količine negativne energije; zato jih osvobaja tudi preko orkanov, tornadov, poplav, potresov itd. 

Naša odgovornost je, da pozdravimo SVOJE emocionalno telo. Zato zares največ naredimo za planet, če delamo na sebi. Če čistimo sebe, vplivamo tudi na svojo družino in okolico, s katero smo povezani ter na celoten planet. Čistimo Zemljo in človeštvo. Prihodnost Zemlje je tako odvisna od vsakega izmed nas. 

Pomembno se je zavedati, da nam v tem procesu očiščevanja racionalni um ne bo prav dosti pomagal. Ne analizirajte svojih čustvenih stanj. Ne tecite takoj do zdravnika misleč, da ste bolani ali depresivni. Zdravila bodo samo zavirala proces očiščevanja. Ne bežite stran od sebe. Ne zavirajte emocij z alkoholom ali drogami, z odvisnostmi in ukvarjanjem z drugimi. Ukvarjajte se sami s seboj. Spoznajte se. Bodite ljubeznivi in nežni do sebe ter dovolite emocijam, da odidejo iz vas. Komunicirajte, jočite, boksajte v blazino, tečite, plešite... Karkoli vam pomaga. Obstaja veliko koristnih metod, ki pomagajo, da gremo lahko skozi proces očiščevanja lahkotneje; vsakdo mora najti tiste, ki mu najbolj odgovarjajo. 

Še enkrat; racionalni um ne ve nič o emocionalnem bitju. Ni potrebno analizirati vsake žalosti ali drugega čustva, ki pride na plano. Ni se potrebno zatakniti v ta stanja. Dovolj je, da jim dovolimo, da odidejo in prinesejo olajšanje. Um tega ne bo razumel in tudi mu ni potrebno. On ima druge naloge. 

Srce oddaja mnogo močnejšo energijo kot naši možgani. Poslužujte se energij in metod, ki vam pomagajo transformirati travme iz preteklosti. Odpuščajte in opuščajte. Tako se počasi vračamo v svoje srce. Po dolgem času spet razumemo bistvo življenja in ljubimo... sebe in vse, kar je. 

Poglejte v naravo, poglejte okoli sebe. To je vse odraz nas samih. Naučite se komunicirati in razumevati Zemljo, naravo ter se učite od nje - od njenih sprememb in transformacij. 

Deževni dnevi naj vas opomnejo, da izjočete svoje potisnjene solze. Veter naj vas spomni, da osvobodite svojo jezo. Na koncu boste zasijali kot sonce ali najsvetlejša zvezda na nebu. 

Saša Momić, atma.hr 

Poglejte si še: