Februar: lekcije odzivanja na drugačnost

Obeta se nam razgiban mesec, v katerem radovedno raziskujmo drugačnost in nenavadnost.

Februar: lekcije odzivanja na drugačnost (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
30. 1. 2019

To pomeni, da je mesec ugoden za krajša potovanja, adrenalinske športe in pa tudi spoznavanju tujih kultur, drugačnega načina razmišljanja in ravnanja. Morda se boste udeležili predavanja o oddaljenih krajih, morda boste posegli po zanimivem potopisu v knjižnici, morda si boste ogledali dokumentarec in se tako približali sicer oddaljenim in težje dosegljivim kotičkom sveta; ali pa se boste odločili za eksotično potovanje.

V vsakdanjem življenju bomo soočeni z lastnim odzivanjem na drugačnost. Najverjetneje vsak zase meni, da drugačnosti ne obsoja. Pa vendar, debate o verskih prepričanjih, političnih nazorih, spolni usmerjenosti in tako naprej v realnem, vsakdanjem življenju kažejo drugačno sliko. Socialna omrežja se šibijo diskusij, ki v večini niso strpne.

Vsak človek in prav vsaka situacija so naši učitelj in ogledalo. Poglavitno vprašanje meseca februarja naj bo: kakšen človek si želim biti?

Opazujte osebe okoli sebe. Tiste, ki jih spoštujete in tiste, ki jih kritizirate. Od obeh se lahko učite. Morda vas bo nekdo navdahnil in boste bolj pozitivni, nekdo drug pa vam bo pokazal, kakšen človek si ne želite biti.

Nahajamo se v času sprememb v našem načinu komuniciranja. Malce bolj svobodno se bomo izražali. To pomeni, da se bomo izražali bolj direktno, pa naj gre za to, da bomo denimo tašči (končno) priznali, da nam je neka njena jed preslana in jo poprosili, da nas upošteva. Lahko bomo opazili, da malce več preklinjamo ali pa, da smo bolj sproščeni in odprti.

KAJ TO POMENI ZA POSAMEZNIKA?

Spremenite komunikacijo, ki jo imate do sebe. Naj bo bolj strpna, direktna in obenem tudi spoštljiva. Sami sebi, ko smo jezni, včasih izrečemo zelo grde besede. Ko se nam nekaj ponesreči in smo preutrujeni, malo bolj čustveni, se kaj hitro v naših mislih in besedah znajdejo žaljivke. Bodimo nežni do sebe in naslednjič, ko se ujamemo, da se kritiziramo, se ustavimo, globoko vdihnimo in se objemimo. Povejmo si, da smo popolni in da bo še vse v redu. Če smo na javnem mestu, pojdimo na WC ali pa to storimo v mislih.

Samski: lažje boste zmogli pogum in svojo simpatijo povabili na zmenek, a opozoriti vas moram, da bo marec mnogo bolj ugoden za pričetek nove ljubezenske zgodbe (in utrditev obstoječe), zato si ne vzemite preveč k srcu, če bi dobili košarico.

DELO ZA DUŠO

Ko spremenite svoj odnos do sebe, se bo odnos okolice do vas spremenil, saj bo sprememba v vašem energijskem zapisu očitna.

-       Kako bi lahko bili bolj nežni do sebe?

-       Uporabite afirmacijo: Sebe sprejemam in ljubim brezpogojno

-       Lotite se drugačnosti: spremenite slog oblačenja, poskusite nenavadno jed, pojdite drugam v trgovino, poslušajte drugačno glasbo, družite se z novimi, drugačnimi osebami

Življenje se vedno spreminja in mi z njim – ali "on" z nami? Vsi smo med seboj povezani in prav vsak nam lahko podari nekaj dobrega in ljubečega ali pa ponudi ne preveč lepo ogledalo. Bodimo odprti tudi ozaveščanju samih sebe v drugačni luči. To je prvi korak spremembe v boljši smeri!

Z Ljubeznijo za vas, LiLi SoRuM

Poglejte si še: Draga duša, pozabila si na svojo nalogo in se izgubila