Fizično telo in energetske frekvence

Fizično telo je naš popolni sistem, s katerim doživljamo in sodelujemo v življenju. Skozenj se zrcali naš duševni svet. V prejšnjih nadaljevanjih smo spoznali lestvico zavesti – kvaliteto energij, ki se preigravajo in ustvarijo tisto, čemur rečemo življenje.

10. 6. 2015

Spoznali smo, da se vibracija dviga iz od nižjih do višjih stanj zavesti. Tista stanja, ki nosijo nizko vibracijo se čutijo kot neprijetna, jeza, strah, krivda, žalost, sram, tista višje vibrirajoča pa se čutijo oz. jih doživljamo, kot prijetna, ljubezen, radost, sprejemanje, mir…

Seveda te vibracije, ki jih nosimo v svojem duševnem svetu seveda vplivajo tudi na naše fizično telo, na naše zdravje, počutje, gibljivost, moč, skladnost, lepoto, senzitivnost…vse to so kvalitete, ki ulivajo in ustvarjajo nivo kvalitete našega življenja.

Pred leti sem opravila drobno raziskavo na temo vpliva frekvence energije in čisto konkretnih bolezenskih stanj. V raziskavi je sodelovalo nekaj ljudi, ki sem jih osebno poznala, nekaj pa ne – torej nikoli jih nisem osebno srečala, tudi za časa eksperimenta ne. Naše »energetsko« druženje je potekalo nekaj tednov. Vsak teden smo delali z enim sistemom v telesu, enkrat z dihali, pa s prebavnim sistemom, izločali…dokler nismo zajeli celotnega telesa. Delo je potekalo tako. Da smo se vsi na določen dan, ob določeni uri zbrali k meditaciji (vsak na svoji lokaciji seveda).

Pred tem sem sodelujočim poslala spisek »negativnih« prepričanj, ki so v povezavi z določenim sistemom v telesu in spisek »pozitivnih«, konstruktivnih prepričanj vezanih zna določen sistem. Tako naprimer misli in prepričanja na temo strahu vplivajo na sistem izločal, mehurja, ledvic. Žalost  vpliva na naša pljuča. Sprejemanje življenja in radost pa jih odpirata in krepita. Torej, pred samim delom so bili udeleženi seznanjeni z vsebino našega dela. Kot rečeno, ob določeni uri smo se, vsak na svojem koncu prepustili meditaciji. Sama sem se energetsko povezala z vsakim od udeleženih in povezala skupino. Nato sem naše kolektivno polje, ki smo ga skupaj ustvarili povezala z izvorom neskončne življenjske energije, virom.

S pomočjo izvenčutne zaznave, s pomočjo katere lahko odčitavam energetske frekvence in stanja določenih organov oz. sistemov sem le-ta očistila starih vibracij, zastalih čustev in energij in omejujočih prepričanj, ki so se naselila v celicah in tkivih določenega sistema. Nato sem predel telesa vsakega posameznika, kjer se sistem nahaja napolnila z energijo izvora – čisto pozitivno kreativno energijo. Rezultati so bili presenetljivi, izginile so večletne bolečine v hrbtenici, dolgoletna alergija…ne spominjam se več natančno vseh odzivov, vem pa, da so bili prav vsi pozitivni.

V opisanem sem sama sebi v praksi potrdila teorijo, da naše misli in čustva ustvarjajo vibracijo, kvaliteto energije, ki vpliva na naše fizično telo.

Moje raziskovanje se nadaljuje v smeri večje kvalitete našega življenja – in zdravje je seveda ena od najpomembnejših vrednot, ki nam to omogoča. Danes me zanima preventiva – kako zavestno ustvariti pogoje za dobro zdravje in počutje, ko stanje še ni tako alarmantno. Še več, kot pravi sama definicija zdravja – le to ni samo odsotnost bolezni, pač pa splošno blagostanje in dobro počutje. Bolj v domačem jeziku (ki mi je mimogrede bližji), bi to pomenilo, kako se v življenju imeti čim bolj »fajn«. Ustvarjati, živeti, ljubiti, se odprto igrati življenje s soljudmi, si izpolnjevati želje, opaziti in doživeti drobne a pomembne trenutke lepote in sreče.

In ker je naša tema tokrat telo, je moje glavno vprašanje, kako se v njem počutiti dobro in v resnici doživeti in uživati življenje.

Ključ za prepoznavanje naših vibracij je čutenje

Ob vsem znanju, ki nam je danes na razpolago na to temo je seveda nepotrebno, neumno in nesmiselno čakati, da se bolezen pojavi in šele nato iskati rešitve in zdravljenje. Če imamo zavedanje o vplivu energije na naše telo, lahko sami ustvarimo optimalne energetske pogoje za zdravje in dobro počutje. To v prvi fazi to pomeni raziskovanje, ozaveščanje in spremembo vibracij, ki vplivajo na naše telo oz. jih v njem nosimo. Seveda lahko poiščemo tudi pomoč usposobljenega zdravilec, a iz osebne izkušnje vem, da nam naše vibracije nihče ne more čudežno dokončno odvzeti, jo kakorkoli očistiti, nadomestiti oz. zamenjati.

Pomoč zdravilca je seveda dobrodošla in velikokrat skoraj nujna, a resnično ponotranjenje je globok čisto sobni proces, ki se dogaja med »nami in nami«. In tudi prav je tako, vsak očiščevalni proces je hkrati proces širitve naše zavesti in poglabljanje našega zavedanja in razumevanje sebe in sveta, ki nas obdaja. Če je naprimer v naših jetrih potisnjena energija in vibracija jeze, bodo naša jetra vse slabše delovala. Potisnjena jeza pomeni, da se z njo ne znamo soočiti, jo izraziti in jo uporabiti konstruktivno. Ker se je bojimo, jo skrivamo sami pred sabo, jo potiskamo. Tako kopičenje lahko povzroči, da jeza postane naša prevladujoča vibracije, postanemo nergači, vedno nezadovoljni in vedno po malem v konfliktu sami  sabo in življenjem. Introvertirani »kronični jezljivci« to jezo potiskajo v svoje telo, tisti ekstrovertirani pa jo brez občutka stresajo na svojo okolico, običajno, ko je to najmanj opravičeno in primerno.

Že Aristotel je dejal, da ni lahko biti jezen na pravo osebo, v pravi meri, v pravem trenutku, s pravim namenom in na pravi način. Resnica, ki še kako drži – pravilno izražanje in uporaba naše čustvene energije je čustvena inteligenca, kateri pa naša kultura ne posveča dovolj pozornosti…A vrnimo se k našim »kroničnim jezljivcem«. Ne eni ne drugi ne ravnajo s svojimi čustvi na pravilen način in s tem ustvarjajo razdiralno, škodljivo vibracijo, ki vpliva na njih in na njihovo okolico. Jezna energija se kopiči v tkivih in celicah, kot rečeno predvsem v jetrih.

Jetra so čistilec in naravni razstruplevalec našega telesa in ko so tako oslabljena vse težje opravljajo svojo funkcijo, kar seveda vpliv na celotno telo in naše zdravje. Podkrepimo jo z jeznimi mislimi, v želji po potiskanju in izogibanju čutenja se zatekamo k nezdravi in preveliki količini hrane, ki nam prinese vsaj začasen užitek in olajšanje. In začarani krog je sklenjen – naša jetra so vse bolj obremenjena – s procesiranjem čustev, energije, težke hrane in toksinov, ki so v njej. In seveda nama tako stanje ne prinese zdravja in dobrega počutja.

Torej, če se določene težave oz. vzorca v našem življenju želimo učinkovito znebiti, bo potrebno pogledati v naše misli in čustveni svet, ozavesti, kakšne misli  mislimo in kakršna čustev predelujemo in doživljamo. Ko smo zavestni svojih misli in čustev poznamo svojo vibracijo. Ko jo poznamo, vemo, kaj jo povzroča oz. vzdržuje in ko vemo, kaj jo povzroča dobimo priložnost, da jo spremenimo. In ko spremenimo našo vibracijo, se skoraj čudežno spremeni celo naše življenje.

Ključ za prepoznavanje in ozaveščanje naših vibracij je povezanost s telesom, mehanizmi čutenja in doživljanjem. Če v resnici ne vemo, kaj čutimo in kako doživljamo, bomo le stežka odpravili škodljive energije in vzorce. Kot civilizacija mislecev smo povečini le površno povezani s svojimi občutki in čisto živalskimi instinkti.  Pristno in prvinsko čutenje lahko ojačamo na veliko načinov, vsem pa je skupno eno – sproščanje. Ko smo v stanju sproščenosti dovoljujemo, da se naše vsebine prosto izražajo. Jeza potisnjena v naše maščobne naslage in celulit se bo svobodno izrazila – v varnem, terapevtskem okolju seveda.

Osvobajanje se lahko zgodi preko meditacije, masaže, joge, plesa, borilnih veščin, dihalnih vaj, energetskega tretmaja ali pa preko tehnik aktivne meditacije in čustvenega wellnessa, ki so namenjene temu, da zavestno »provocirajo« zastale čustvene in energetske vsebine, kis ena ta način sprostijo. Vendar tudi čustvena katarza je nekaj, kar lahko počnemo v nedogleda- čistimo energije, ki se sproti spet akumulirajo. Pomembno je osvoboditi se starih energije in ustvariti nove vzorce mišljenja, čustvovanja in delovanja. Vse našteto pelje k resnični in celostni spremembi našega življenja.

Dobra vibracija - dobro zdravje

Torej, če se kot zavesten človek odločamo za dobro, je logična odločitev, da se bomo določili za dobro zdravje in počutje. Ko se enkrat odločimo, nas bo moč naše fokusirane energije in močnega namena sama peljala k možnim rešitvam – če smo le odprti in čuječni, bomo zagotovo našli tisti pravi, nam na kožo pisan način za dvig vibracije v našem telesu…do takrat pa..izražajte se, ustvarjate, plešite, raztegujte se kot mačka…kdaj pa kdaj tudi zalajate…včasih je pa treba jasno postaviti meje to je del življenja! Pa veliko zdravja in radosti vam želim!

Dijana Tara Sever