Foto: Sensin vikend za žensko dušo in telo v Portorožu

24. 6. 2013
Deli

Za nami je še en izjemen Sensa vikend, ki smo ga tokrat namenili izključno ženski družbi in ga preživeli ob morju, v poletnem razkošju Portoroža. Kaj vse smo počeli, si oglejte v fotoutrinkih.

Na petkovi delavnici s psihoterapevtom dr. Zoranom Milivojevićem smo se ukvarjale predvsem z odnosom, ki ga imamo same do sebe in z vprašanjem, kako sprejeti in vzljubiti sebe. Dr. Milivojević nam je osvetlil kar nekaj napačnih konceptov, ki živijo v naših glavah, in nas ovirajo pri brezpogojnem sprejemanju sebe (več o tem v septembrski številki Sense).

Dr. Zoran Milivojević

Med predavanjem smo bile priča demonstraciji izjemnega smisla za humor, ki ga premore dr. Milivojević.

Delavnica Kaj nas ovira pri brezpogojnem sprejemanju sebe?

Sobotna rdeča nit je bila antropološko obarvana delavnica v dveh delih Skrivnost ženske moči ali kam je izginila prvinska ženska  z več kot odlično predavateljico dr. Vesno Godina.  Dr. Godina nam je na svoj značilen provokativen način odpirala globlje razsežnosti novodobne ženskosti in naše umeščenosti v kapitalistični družbi. Kaj je pravzaprav bistvo naše ženske moči in kaj v resnici počnem z njo, je zadeva, ki bi jo morala ozavestiti in razumeti vsaka izmed nas (več o tem boste lahko prebrali v septembrski številki Sense!

Dr. Vesna Godina

Sobotni večer z neponovljivo plesno pedagoginjo Kristino De Ventus, ki nas je uvedla v skrivnost ishmecha ali plesa brez forme, je bil igriv, radoživ, na trenutke divje radosten. Četudi le za kratek čas, je bilo to potovanje nazaj k sebi, k temu, kar v resnici smo.    

Kristina De Ventus

Eden od najboljših učiteljev joge pri nas in njen veliki poznavalec Robert Honn nas je na sobotni jutranji delavnici joge pripeljal do spoznanja, da je joga veliko več od golega raztezanja telesa. 

Robert Hönn

Subtilni zvočni terapevt Dušan Badovinac je za nas ustvaril blagodejno zvočno kopel in prek različnih naravnih in kozmičnih glasbil ter vibracijskih resnic popeljal naše telo in duha v popolno sprostitev.

Dušan M. Z. Badovinac

Mila učiteljica či gonga Anita Kajtezovič nas je naučila ženskih vaj, s pomočjo katerih aktiviramo samozdravilno energijo za obnavljanje telesnih tekočin, krvi in hormonov.

Anita Nina Kajtezovič

Obred pitja čaja

V eni od pavz na Sensinem ženskem vikendu smo spoznale obred pitja čaja s čajnico Tea time.

Osvežitev z novimi Fructalovimi sokovi Natura 100% BIO.

Fructal je predstavil svoje nove sokove Natura 100% BIO, ki ne vsebujejo nikakršnih dodatkov.

Glavni pokrovitelj Sensa vikend

Foto: Helena Kermelj

Novo na Metroplay: Tatjana in Verena Rojc – Slovenci kulturo cenimo bolj kot Italijani | Podkast Slovenske filharmonije